Şimdi Ara

MEZUN ÖĞRENCİ SİGORTA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR MERHABALAR.GEÇEN GÜN MEZUN BİR ARKADAŞIM DİŞÇİYE GİTMİŞ SİGORTA YOK DİYE YAPMAMIŞLAR.BENDE DE BÖYLE Mİ?NASIL HALLEDİLİR BU OLAY?

• ben 99 luyum. sgk binasına gidip genel sağlık sigortası yaptırdım. aylık 70 tl civarı. onu yaptırman lazım.
  • normalde babanın sigortasından yararlanıyordun 18 yaşını geçtiğinden ve mezuna kaldığından herhangi okula bağlı bulunmadığından devlet okumadığını düşünüyor ve sigortan kesiliyor babanın sigortasından yararlanamıyorsun tek yapman gereken sigortaya gidip ya bireysen sigorta yaptırman paralı olarak yada yeşil kart çıkarman sınavı kazanana kadar

97 liyim bu işleri iyi bilirim sistem böyle işliyor kardeşim hepsi başıma gelen şeyler
  • Pansehir kullanıcısına yanıt
    Hocam sanirim kiz erkek farki oluyor kizlarda bir kac yil devam ediyormus yararlanma acile gitmistim poliklinige gitmedim ilaca falan para vermedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kızları illa git sigortanı yatır diye devlet çok zorlamıyor olabilir
  • Bildiğim kadarıyla lise mezunlarının 20 yaşına kadar böyle bir problemi olmuyor https://www.isvesosyalguvenlik.com/18-yasini-dolduran-cocuklarin-sagliktan-yararlanma-sartlari/
    Haber Port
    Yeni Mezun Olan Öğrencilerin Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Süreleri 2019
    https://haberport.com/ekonomi/yeni-mezun-olan-ogrencilerin-saglik-hizmetlerinden-yararlanma-sureleri-2019-h1859.html

• Pansehir kullanıcısına yanıt
    Kızlardaki durum farklı eğer evlenmezlerse ve kendilerine ait bir sigortaları yoksa isterse 50 yaşında olsun farketmez anne ve babanın sigortasından yararlanıyorlar Fakat bu kanun 1 ekim 2008 tarihinde değişti 1 ekim 2008 tarihinden sonra doğan kız çocuklarında erkeklerle eşit haklar oluşturuldu ama önce doğanlarda eski kanun devam ediyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lise mezunlari diploma ile sgk binasina giderse 20 yaşina kadar sigortayi uzatiyorlar ücretsiz . Geçen hafta erkek arkadaşim yaptirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır kızlar da aynı şekilde 18 yaşını geçip mezuna kalınca yararlanamıyor.Kendimden biliyorum,araştırdık ailemle
  • Mesela benim ablam 27 yaşında daha işe giremedi kendi sigortası ypk babamın sigortasından yararlanıyor daha o gün gitti hastaneye bende okul dondurduğum için biliyorum 1 ekim 2008 tarihinden sonra doğanlar için geçerli bu dediğiniz

• Anladım ama ben 2 ay önce 18ime girdim ve babamla ilgili yeri aradığımızda bize yeşil kart tarzı bir şeyin alınması gerektiği söylendi.Belki de yanlış bilgilendirilmişizdir bilemiyorum haklı olabilirsiniz
  • Bende mezun senemde yerleştim 18 imi doldurmuştum çoğu kez hastaneye gittim ama bir sorun olmadı okulu da dondurunca bende aradım bana bu bilgilendirme yapıldı internette de araştırdığımda bu sonuçla karşılaştım ama bilemiyorum

• Ulan cikarmislar gss diye bisey , durduk yere millet borclu kaliyor devlete

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.