Şimdi Ara

Mezun Dershane Sorunsalı: Yerimde Olsanız Ne Yapardınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben bu yıl yatılı fen lisesinden mezun oldum ve mf’de 38 binden mezuna bıraktım. Şu an memleketime döndüm ve sınava burada tekrar hazırlanacağım.
    Ama şöyle bir sorun var: okumaya gittiğim şehir gerek öğrenci profili açısından, gerek ulaşılabilirlik açısından yaşadığım şehirden kat kat daha üstündü. Orada onlarca dershane varken burada hem şehrin küçüklüğünden hem de öğrencilerin umursamazlığından ötürü sadece 2-3 tane dershane var. Denemelere kaydolmak için bu kurumlarla görüştüm ve birinde karar kıldım. Aradan 1 ay kadar zaman geçince evde ders çalışamadığımı anladım ve kursa gideyim mi diye sorgulamaya başladım. Aynı kurumla bu sefer kurs için telefonda görüştüm.
    Kuruma gittiğimde ise “Bu sene mezun listemize 5-6 tane tıp yazma hedefimiz var.” “Senin sıralamanı yarı yarıya çekeriz.” gibi sözlerle beni ikna etmeye çalıştılar çünkü buradaki öğrenciler için herhangi bir tıp, 19-20 bin sıralama vs. bile epey yüksek. Ben de bu sözleri duyunca çok demoralize oldum açıkçası çünkü hedefim daha yüksek. Ama dersaneye gitmezsem de ders çalışamayacağım sanırım. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Öneri bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 'Ama dersaneye gitmezsem de ders çalışamayacağım sanırım' kilit nokta bu buna göre düşün
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir yeterli imkana sahip olmasa bile illaki kütüphane vardır iyi bir kütüphanede kendi otokontrolünüzü sağlayabilirsiniz . Deneme için zaten herhangi bir kurum ile görüşmüşsünüz bence böyle yapabilirsiniz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.