Şimdi Ara

METROPOLIS ve PERSEPOLIS Cnbc-e 14 ile 15 Mayıs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mükemmel bir anime ve animasyon. Cnbc-e'de bu ay.

İkisinide kaçırmayın derim.

METROPOLIS Yayın Tarihi : 15.05.2008 22:00

Japon yönetmen Rintaro’nun Metropolis’inin iki kaynağı var. Bunlardan biri 40’lı yıllarda basılan klasik bir manga, yani Japon çizgi romanı. Diğeriyse Fritz Lang’ın 1927 tarihli bilimkurgu klasiği. Aslında Osamu Tezuka’nın imzasını taşıyan manga da varlığını Lang’ın aynı adlı filmine borçlu. Daha doğrusu filmin kendisine değil, posterine - çünkü Tezuka kendi söylediğine göre filmi hiç izlememiş ama posterdeki robot kadını görüp ondan esinlenmiş. Ve böyle bir “yapay insan”ın kahramanı olduğu bir hikaye kurgulamış.
    Rintaro’nun elli yıldan uzun süre sonra yaptığı bu uyarlama ise, Tezaku’nun öyküsüne tam olarak sadık kalmıyor; onun yerine manga ile esin kaynağını, yani orijinal Metropolis’i birleştiriyor. Muazzam binalarla kaplı göklerinde envai çeşit aracın dolaştığı o muhteşem şehirden tutun da “alt katlar”a mahkum edilmiş sınıflara kadar, Fritz Lang’ın filminden birçok öğeyi ödünç alıyor yönetmen. Bu bakımdan, senaryosu anime klasiği Akira’nın yönetmeni Katsuhiro Otomo’ya ait olan filmin tam anlamıyla iki kaynağın da öyküsünü izlemediği söylenebilir.

http://www.cnbce.com/filmgrup.asp?groupID=12&currentDate=20080515
    http://www.sonypictures.com/cthv/metropolis/flash/main.html

PERSEPOLIS Yayın Tarihi : 14.05.2008 22:00

Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazanan animasyon Persepolis, küçük bir kızın tanıklığı ile İran devriminin anlatıldığı dokunaklı bir hikaye. Yaşıtlarına göre erken serpilmiş ve açık sözlü bir kız olan dokuz yaşındaki Marjane’nin gözleri önünde yaşananlar, insanların umutlarını yitirdiği bir ortamda, binlerce kişinin tutuklanması ve yerinden yurdundan edilmesine yol açan bir süreç. Özellikle kadınlara gündelik hayatta yaşatılan dayatmalar, bu canlandırmanın uluslararası alanda popülaritesini artırırken, filmin asıl tema ekseni, cinsiyet ayırt etmeksizin “özgürlük” sorununun kendi tanımı içinde tartışılması.
    İranlı yazar Marjane Satrapi ve senarist-yönetmen Vincent Paronnaud’un ortak ürünü olan filmde karakterlere ruh katan sesler arasında Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni ve Gena Rowlands gibi popüler isimlere rastlıyoruz. Persepolis, asla bir ideoloji taşlaması tuzağına düşmeden, özgürlüğün en yalın halini sıcak bir anlatımla çiziyor. Kendi kökeni olan kültürden, topraktan uzakta yaşamak zorunda kalmanın derin acısını iliklerimize kadar hissettiren, bunu da canlanmış çizgilerle tıpkı bir kanaviçe gibi işleyen bir başyapıt.

http://www.cnbce.com/filmgrup.asp?groupID=1&currentDate=20080514
    http://www.sonypictures.com/classics/persepolis/main.html

• metropolis den haberim yoktu ama persepolis i merakla bekliyorum
  • Cnbc-e'de anime güzel olur tek izledigim kanal

@serkan yeni nick hoş olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: pagan_chris

Cnbc-e'de anime güzel olur tek izledigim kanal

Sağol. Ama! ben bu isimi 29 yıldır kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SΣRKΛN

quote:

Orjinalden alıntı: pagan_chris

Cnbc-e'de anime güzel olur tek izledigim kanal

Sağol. Ama! ben bu isimi 29 yıldır kullanıyorum.

yazı karakteri olarak söylemiştim

• PERSEPOLİS berbat , boşuna vakit harcamayın ama metropolis izlenir
  • Benimde elime bugün geçti CNBC-e dergi. Görücez bakalım nasıllarmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Persepolis çizim olarak bakılırsa vasat denebilir. Ama! Konusu ve işlenişi kusursuz bence.
  • Ben buraya pek girmem(Aslında hiç girmem) ama Slam'de bunların reklamını görünce tam da Japon animasyonları mı diye soracaktım.Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
  • persopolis i izlemedim ama verilcekse izlerim tabiki..
    @bu arada nick şekilanzi olmuş..
  • Metropolis VCD olarak Türkiye'ye Türkçe dublajlı olarak giriş yapan nadir yapımlardan. Herhangi bir film kiralama dükkanına giderseniz, en kıyı köşe yerde, tozlanmış ve poşeti hiç açılmamış halde bulmanız olası
    Sevdiğim yapımlardan. Ghost in The Shell i andırmıyor da değil. Son olarak "Katsuhiro Otomo" diyorum.
  • persepolis i bende bekliyordum iyi oldu
  • PERSEPOLIS i seyrettim güzeldi baya
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheM
    @bu arada nick şekilanzi olmuş..

türkçeye yeni bi kelime kattıın için müteşekkirim them
  • bu akşam persepolis var konu üstte dursun
  • sayenizde izleyebilecem, teşekkürler
  • Persepolis'i izleme fırsatım olmamıştı iyiki Cnbc-e var.
  • az sonra izlicem..

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkahan -- 14 Mayıs 2008; 21:36:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.