Şimdi Ara

Meteor gibi akan led devresi arıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm üstadlarım dükkan vitrinimde hali hazırdaki şerit ledlerle bu linkini vermiş olduğum devreyi yapmayı düşünüyorum yani sabit ışık vereceklerine böyle meteor efekti yapmaları çok daha etkileyici ve görsel şov olur diye düşünüyorum acaba bu için nasıl bir devre yapmalıyız

şerit ledlerin çalışma mantığıyla bu devre birbirine uyarmı ? sonuçta şerit led +12 volt ile çalışan bir devre

bu linkteki ışık hareketlerini yapabilecek devreyi yapmak istiyorum

buyrun link:

http://www.youtube.com/watch?v=vnXIqUkHdow

http://www.youtube.com/watch?v=ZCcjzAAMdTI

http://www.youtube.com/watch?v=4GDYSab-RFU

yardımcı olursanız inanın çok sevinirim iyi forumlar !!!

Meteor gibi akan led devresi arıyorum ! Meteor gibi akan led devresi arıyorum ! Meteor gibi akan led devresi arıyorum !

• serit ledle olmaz, her ledi ayrı ayrı kontrol etmek lazım, elimde boyle bir devre var diye hatırlıyorum, bulabilirsem yarın koyarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

serit ledle olmaz, her ledi ayrı ayrı kontrol etmek lazım, elimde boyle bir devre var diye hatırlıyorum, bulabilirsem yarın koyarım.

hocam bekliyorum devreyi şerit led olmazsa da olur yeterki çalışsın PIC ile yapılıyor sanırım farketmez gerçi PIC veyahut dijital devre

şerit ledi söker yerine bu devreyi koyarım ok
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Karaşimşek devreleriyle biraz plan yapsan mesela onlara yakın ledler kara şimşekte bir yana gidip geliyor ama seninde gidip gelmiycek tekrar baştan gelecek

• şu devrenin açık şemasını ve malzeme listesini verebilecek olan varmı acil arıyorum.
  • Selam , RGB pixel veya Neo Pixel konusu yardımcı olabilir.
    Şerit led gibi ama her led ayrı ayrı adreslenip rengi/parlaklığı ayarlanabiliyor.
    Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TDA ; Bu devre 4015 4 bir Shift Register entegresi, 4028 BCD to Decimal entegresi ve NE555 timer entegresi ile yapılmış. Üstü silik olan entegre sanırım CD4028. Ama onu da öğrenmek gerekir. Ortadaki entegre, onun adını bir öğrensen ve de kartın alt resmini de çekersen çok kolay olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

şu devrenin açık şemasını ve malzeme listesini verebilecek olan varmı acil arıyorum.

Dostum bu devreyi yapar ve çalıştırırsan devre şemasını bana gönderebilir misin ?

• devreyi breardbord üzerine kurdum bayağı zahmetli oldu ama ne yazıkki çalıştıramadım sinirlendim dağıttım

aslında basit gibi görünüyor ama çok karmaşık yapıya sahip işte devre şeması yapıp çalıştırana helal olsun ben delikli plaket üzerine yapmayı planlıyorum ama zaman yok uğraşmaya

• Ya ustad ne gerek var cd4017 ve 555 devresiyle yapilan yuruyen isik dev resi var meteor gibi .)

• Selam, hort gibi olacak ama ancak yapabildim ...

http://aliveliarduino.blogspot.com.tr/2014/08/meteor-light-pikselled-pixelled-arduino.html

#include <TimerOne.h>
    #include "LPD6803.h"

int dataPin = 2;
    int clockPin = 3;
    int pikselsayisi = 17 ;
    int i,j,k,l ;
    LPD6803 strip = LPD6803(pikselsayisi, dataPin, clockPin);

void setup() {
    strip.setCPUmax(50);
    strip.begin();
    strip.show();
    }

void loop() {
    for (j=1; j < pikselsayisi + 14 ; j++) {
    k = 30 ;
    for (i=j ; i > 0 ; i-- ) {
    k = k - 2 ;
    k = constrain(k,0,30) ;
    strip.setPixelColor(i, Color(k, k, k)); }
    strip.show();
    delay(80);
    }
    }

unsigned int Color(byte r, byte g, byte b)
    {return( ((unsigned int)g & 0x1F )<<10 | ((unsigned int)b & 0x1F)<<5 | (unsigned int)r & 0x1F); }

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.