Şimdi Ara

Mete Yarar: 'Atatürk'ü korusaydınız her türlü noktada kavgasını yapardınız. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

sizin görüşünüzden dışındakiler hafif tabirle sarayın adamı oluyor, lakin kemal bey dahi açıkca seloya özgürlük khkcılar aff edilecek diyor neyin karşılığında usa'da yenilen 2 tane hamburger değil herhalde. 

• Af vaadi yanlistir lakin bagimsiz mahkemlerce tekrar yargilanmalari kacinilmaz ve ulkenin uluslararasi arenada tekrar umut vaad etmesi adina elzemdir.yanlis vaat yanlis uygulamalardan daha cirkin degildir.fetoculeri devlete gisildarmi oldurdu?seloyu osloya kandile gilisdarin mi gonderdi.hdp nin seffaf istegine ragmen o halde hic bir sey vermeyiz diyerek devleti teroristle pazarlik masasina gilisdarmi oturttu.ve evet bizden olmayan herkes sarayin etrafinda toplaniyor.biz demiyoruz.onlar kendileri diyor.ustelik gurur fuyarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Mart 2023; 14:52:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Benim anlamadığım konu şu öyleyse sizi İspanya örneğinin basarılı oldugunu düşünmeye iten nedir?

İspsnya'da Bask özerk bölgesi kurulmasına karsın uzun yıllar aynı Türkiye'de oldugu gibi Marksist sol ideolojiye sahip Eta terör örgütü birçok kişiyi öldürmüştür.

Peki bu örgüt müzakere yolu ile mi yenildi? Hayır müzakere yoluyla değil. Tam tersine Hükümetin yoğun operasyonları sonucu tek taraflı barış önerisinde bulundular, İspanya hükümeti duruma yanaşmayınca en sonunda kendi kendilerine silah burakıp, kendilerini lsğvettiler. Yakalanan terör mensuplarının hepsi hapishanelerde üstelik nir bölümde Fransa gibi dış ülkelere yıllanmış durumda.

Peki sadece bu mu? Sizin yazdıklarınıza övdüğü üzü anladığım geniş Bask bölgesi haklarına karsın gecen yıllarda Bask bölgesi bakan ve yanındakiler gayriresmi bağımsızlık ilanında bulundular. Bunun sonucunda tutuklanarak hapse gönderişdiler. Yani ortada nasıl bir çözüm oldugunu anlayabilmiş değilim.

ETA terör örgütü müzakere veya hak dagıtmam ile değil tam tersine askeri ve polis operasyonları ile bitirildi.

Yine bölge özerk olmasına ve dediğinize göre bütün tabelalar Baskça olmasına karsın yerel devlet bakanı bagımsızlık ilan ettiği için yine hapiste. Bu durum bana hiç sizn yöntemini in işe yaradığı gibi bir izlenim vermedi.

Keza Türkiye Atatürk döneminde yeniden inşa edilirken devlet yapısı ve düşünce şekli olarak Fransa örnek alınmıştır. Dne yaklaşım, milliyetçilik yaklaşımı bunların kökeni bizde hep Fransa örneğine dayanır. Türkiye bu anlayış ile Anadoluda yasayan topluluğu tek bir kimlik altında birleştirerek etnik nefretin (kacınılmaz) önüne geçmeyi dememiştir ancak bu tam olarak basarılamamıştır. İspanya ve Bask örneğine bakarsak sizin savundugunuzu yolda pek parlak sonuçlar vadetmediği gibi dilde ikilik yaratmak hem devletin bütünlüğüne hemde bölgede kontrolü azaltacaguından bizim için çok tehlikeli. Çünkü Türkiyenin bu bölgedeki gücünü kaybetmek gibi bir lüksü olmadığını açıkça söylediğimi düşünüyorum.

Keza Türkiyenin gelecekteki varlığını bütünlüğünü kotup koruyamaması tayin edecektir. Eger bu boögeler ilerde TÜRKİYE den koparsa Türkiyenin bölgesel bir güç olarak ayakta kalamayacagını ve iklim değişiklikleri sonucu tarihin tozlu sayfaları a karışmış ve ortadan kaybolurken oluşturacağı otorite bosluğu nedeniyle bölgede çok kanlı bir kaos ve muazzam bir göç dalgası ike sadece kendini değil tüm bölgede büyük istikrarsızlık ve acıya yom açacagı neredeyse kesindir.

Dolayısıyla siz ne yaparsanız yapın gizli ajandası TÜRKİYE den kopmak olan bir hareketin baskı altında tutulması bana kalırsa tek çıkar yol çünkü o nehirler, barajlar veya tarım arazileri tüm Türkiye için paha biçilemez konumda.

• Gorusmeye ben yolladim.macasi yiyen varsa bana gelsin diyene sor bakim.
    Pkk ya kebap ayran mi vaad etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Mart 2023; 14:54:33 >
  • Bu adamın her konuda bir fikrinin olması bir tek beni mi sinirlendiriyor xD

• Sikintili yerden mi girdim konuya
    Sustun !!!

• sething kullanıcısına yanıt

abd terör örgütlerini bağımsız mahkemelerdemi yargılıyor, avrupa terör örgütlerine neden kucak açıyor bunlara kendine sor bakalım

• Periah kullanıcısına yanıt

Örnekleri başarılı veya başarısız değerlendirdiğim fikrine nereden kapıldınız. HDP'yi Avrupa'daki ayrılıkçılarla mukayese ettiler, ben de mukayeseyi devam ettirdim. İspanya geri adım attı, Fransa kendi zamanlardaki en önemli iki endüstri liderliğinden oldu.

Bunlar durumlardır. Bunları şehirdışında okurken otobüslerimize düzenli olarak bombalar yerleştiren, veya zaamanı geldiğinde üzerime taciz ateşi açan terörizmi korumak için yapmıyorum. Soğukkanlılığımı koruyorum ve terörü bizi terörize etmek için başkalarının da kullanmasına yine izin vermeyeceğim için yapıyorum. Teröre her türlü desteği verip sonra terör için bizi yine terörize etmelerini ben artık yemiyorum. Van'ı gördük bir defa. Bu siyaset ve sözde şovenist duyarlılıkları artık mide bulandırıyor.

Daha net yazalım: terörizmi sadece ayrılıkçılar kullanmıyorlar. Terörle mücadele etmek için beni gör diyen biri de teröristtir. Terörle mücadele edecek kişi, birinin onu görmesini beklemez.

• Savundugun seyin hatalarini kabul edecek ahlakin yoksa kapa gagani..abd den bana ne.

1 saat cit yok...

Eee abd kem kum...zihniyetini sevdigim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Mart 2023; 16:1:10 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Harika tesbit.

Terorismle toplumlarin iradesini ipotek altina almak asil terorizmdir.

Bu tesbitte cesareti yetenin devam etmesi durumunda pkk nin kim tarafindan kuruldugunu anlamasi da zor degildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Mart 2023; 16:2:3 >
  • set efendi teröristlere ses çıkarma bunu dile getirenleri kapa çeneni işte sizin demokrasi anlayışınız. klavye başında senin keyfinimi bekleycem sen kim oluyorsun. 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.