Şimdi Ara

Metallica ya oy verin :) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aspci

Che'nin purosunun hürmetine yapma feriştah

Ben Metallica'ya güvenmiyorum artık, dediğim belirli albümleri dinliyor, yenileri yok sayıyorum. Düşünceye aykırı bir kere şu anki yapısı.
    Grupların müzikal değişimine yukarıda değindik. St. Anger de de DM de de davul denen bir enstrüman kullanıldığını ben sanmıyorum, belki teneke olabilir. Bu kadar kötü bir davul tonu olamaz.
    Ayrıca DM'de bazı kayıtları dikkatli dinlerseniz, ritmin kaçtığını görürsünüz. (Hangi şarkı şu an ismen bilmiyorum, eylülün başında dinlemiştim)

Değişim bir değilse neden Iron, Load yapmadı dedin?

Çünkü Iron Maiden rotasından hiç sapmadı onu demek istiyorum. Yani gidipte haydi bırakalım metali country takılalım biraz demedi.
    Aslına bakarsan bazen bakıyorumda öyle bir çamur atıyorlar ki MoP aslında hiç yapılmamış olsaydı şimdi yapılsaydı. Bakın size diyorum şöyle yazılar olurdu. Klasik gitarla şarkı mı açılır? Yok sözsüz şarkı mı olur?(Bir forumda s&r için bunu dediklerini duydum) Yok şarkı hızlı giderken yavaş solo mu olur. Uzar gider. Anlayacağın artık pc'si olan Metallica'ya çamur atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper -- 3 Ekim 2008; 2:21:59 >

• O zaman biraz daha incele derim ben. Rock çerçevesinden çıkmamıştır ama rotadan sapmamıştır dümdüz yardırmıştır demek değil bu.
    Aynı şey Pentagram'da da var dediğim gibi. Adamların izlediği rotaya bak.

Eğer bu gruplar bir rotaya göre gidiyorsa Metallica seksek oynayarak gidiyor. Bir de elinde mumlarla çayda çıra oynarsa tam olur; sert tınıların yöresel ezgilerle sevişmesi durumu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Hammet
    Anlayacağın artık pc'si olan Metallica'ya çamur atıyor.

Bende sana şunu diyeyim metallicadan başka bir rock/metal grubu dinlememiş insanlarda metallicaya tapıyor.

Sen bize hala değişim diyorsunda bende diyorum ki NEDEN ve NASIL?

Metallicanın değişimi neden ve bu değişimi nasıl yaptı?

Şu 2 soru herşeyi açıklıyor diyorum.

aspci nasılın sorusuna yanıtı babalar gibi vermiş:

-Sen aileni değiştiriyor musun? En fazla çevreni değiştirirsin ama ailen yanındadır, ama Metallica ailesini değiştirmeyi tercih etti.

Neden sorusunada yanıtı lütfen siz verin ve lütfen objektif olun.
  • The Crab Century 'Very Presents'

On The Theaters This Hot Winter

Müthiş Üçlemenin İlk Filmi - V For Geydetta

Metallica ya oy verin :)

Bildiğiniz Herşeyi Unutun

quote:

Orjinalinden alıntı: The New York Times

İnanılmaz... son 10 yılın en iyi yapımı Hikayesindeki kurgu başdöndürücü. Oyuncu performansları nefes kesiyor Metal Godın bülbülü yeniden ötüyor. 2erkeği hiç bu kadar pozisyonda görmediniz.

quote:

Orinalinden alıntı: Betty Fetchfield ( Wall street Journal)

Bombastic !!!

quote:

Orjinalinden alıntı: Fatih Terim

Bıyığını ..kiyim

quote:

Ojinalinden Alıntı: Elif şafak

Toplumun aksayan yönlerini görüp analiz edip dine yönelmemiz için müthiş bi araç. Gördüklerimin en iyisi

---

dipnot: beyler çok efektif bi afiş hazırladım Bakın kafanızı ileri geri hareket ettiriyosunuz sexdetta-geydetta-sexdetta-geydetta oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 3 Ekim 2008; 8:53:01 >

• Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

Bıyığını ..kiyim

Toplumun aksayan yönlerini görüp analiz edip dine yönelmemiz için müthiş bi araç. Gördüklerimin en iyisi

---

dipnot: beyler çok efektif bi afiş hazırladım Bakın kafanızı ileri geri hareket ettiriyosunuz sexdetta-geydetta-sexdetta-geydetta oluyor

DASDFASDFASDFASDFADFADSFASFASDFASDFASDFASDFASDFASF. Abi sandalyeden düştüm yarıldımmm
  • -Heavy Metal i dünyanın en ücra köşesine bile tanıtan
    -muhteşem 4 thrash 1 heavy albümü yapan (ilk 5 albüm)
    -aşağı yukarı her şarkısı dinlenebilir güzellikle olan (ilk 5 albüm)
    -onlarca hit çıkaran
    -milyonlarca albüm satan

bir gruba hala abuk sabuk yorumlarla sallıyorsunuzya size söyleyecek laf bulamıyorum...burda metallica hakkında atıp tutan arkadaşlar lütfen metal müziğe hangi grupla başladılar bi açıklasınlar çok merak içindeyim...

o mtv ye , slipknota, linkin parka sallayanlar acaba metal müziğe hangi gruplarla başladılar...dürüstçe cevap verin canımı yiyin...

tokio hotelle, ıvırla zıvırla metallicanın adını yanyana yazıyor diye laf edicek yer arıyorsanız MTV ye edin...izlemeyin MTV yi zorlamı izletiyorlar size...yaşım 30 a geliyor MTV yi yıllar önceden biliyorum daha kablolu, digitürk v.s. yokken o zamanda nefret ederdim şimdide nefret ediyorum...izlemiyorum boykot ediyorum...sadece müzik ödüllerini izlerdim son yıllarda onunda içine ettiler onuda izlemiyorum...izlemezseniz, takip etmezseniz kaalede almazsınız bu kadar basit...neymiş metallica abuk sabuk gruplarla beraber aday gösterilmiş...o MTV nin rezilliğidir metallicanın değil...çünkü o kanalın gözünde paradan başka birşey yoktur...metallica demek para demektir reklam demektir...o yüzdende bu yalaka tutum gayet normal neyine şaşırıyorsunuz neye tepki gösteriyorsunuz anlayamıyorum...

bu metallica geyiği gerçekten sıktı artık...

black sabbath metal müziğin mucidiyse
    judas priest heavy metal gods sa
    iron madien en baba grupsa
    manowar kings of metalsa
    metallica da heavy metal i tüm dünyaya tanıtan ve sevdiren gruptur...thrash metalin babasıdır...kabul edin ve daha fazla gereksiz yorum yapmayın lütfen...bu tür yorumlar karizmanıza birşey katmıyor aksine benim gibi dinazorlar gülüyor bu yorumlara...

ekleme: hala atıp tutan olursa NTV de gösterilen belgeselin 4.bölümünü hediye edicem o konuşan şahsa...metallica neymiş ordan daha iyi öğrenir belki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 3 Ekim 2008; 12:39:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

The Crab Century 'Very Presents'

On The Theaters This Hot Winter

Müthiş Üçlemenin İlk Filmi - V For Geydetta

Metallica ya oy verin :)

Bildiğiniz Herşeyi Unutun

quote:

Orjinalinden alıntı: The New York Times

İnanılmaz... son 10 yılın en iyi yapımı Hikayesindeki kurgu başdöndürücü. Oyuncu performansları nefes kesiyor Metal Godın bülbülü yeniden ötüyor. 2erkeği hiç bu kadar pozisyonda görmediniz.

quote:

Orinalinden alıntı: Betty Fetchfield ( Wall street Journal)

Bombastic !!!

quote:

Bıyığını ..kiyim

quote:

---

ulan, manyaksın sen :D yılın komedisi.. bi de pure'un gidin ulan! diye yaptığı çalışma vardı. sarımsak felan:D

• quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

-Heavy Metal i dünyanın en ücra köşesine bile tanıtan
    -muhteşem 4 thrash 1 heavy albümü yapan (ilk 5 albüm)
    -aşağı yukarı her şarkısı dinlenebilir güzellikle olan (ilk 5 albüm)
    -onlarca hit çıkaran
    -milyonlarca albüm satan

bir gruba hala abuk sabuk yorumlarla sallıyorsunuzya size söyleyecek laf bulamıyorum...burda metallica hakkında atıp tutan arkadaşlar lütfen metal müziğe hangi grupla başladılar bi açıklasınlar çok merak içindeyim...

o mtv ye , slipknota, linkin parka sallayanlar acaba metal müziğe hangi gruplarla başladılar...dürüstçe cevap verin canımı yiyin...

tokio hotelle, ıvırla zıvırla metallicanın adını yanyana yazıyor diye laf edicek yer arıyorsanız MTV ye edin...izlemeyin MTV yi zorlamı izletiyorlar size...yaşım 30 a geliyor MTV yi yıllar önceden biliyorum daha kablolu, digitürk v.s. yokken o zamanda nefret ederdim şimdide nefret ediyorum...izlemiyorum boykot ediyorum...sadece müzik ödüllerini izlerdim son yıllarda onunda içine ettiler onuda izlemiyorum...izlemezseniz, takip etmezseniz kaalede almazsınız bu kadar basit...neymiş metallica abuk sabuk gruplarla beraber aday gösterilmiş...o MTV nin rezilliğidir metallicanın değil...çünkü o kanalın gözünde paradan başka birşey yoktur...metallica demek para demektir reklam demektir...o yüzdende bu yalaka tutum gayet normal neyine şaşırıyorsunuz neye tepki gösteriyorsunuz anlayamıyorum...

bu metallica geyiği gerçekten sıktı artık...

black sabbath metal müziğin mucidiyse
    judas priest heavy metal gods sa
    iron madien en baba grupsa
    manowar kings of metalsa
    metallica da heavy metal i tüm dünyaya tanıtan ve sevdiren gruptur...thrash metalin babasıdır...kabul edin ve daha fazla gereksiz yorum yapmayın lütfen...bu tür yorumlar karizmanıza birşey katmıyor aksine benim gibi dinazorlar gülüyor bu yorumlara...

ekleme: hala atıp tutan olursa NTV de gösterilen belgeselin 4.bölümünü hediye edicem o konuşan şahsa...metallica neymiş ordan daha iyi öğrenir belki...

Biz zaten Metallica'ya laf etmiyoruz.Mtv'ye Metallica'yı böyle grupların yanında tanıttığı için laf ediyoruz.Herkes biliyo zaten Metallica'nın ilk 5 albümünün şaheser olduğunu.Ben Metallica'nın sadece tanrı sıfatını görecek bir grup olmadığını düşünüyorum.

• @Lord

Hacı metallicaya tepkim büyük böyle gidersede büyümeye devam edecek.Mesele Mtv meseleside değil.

Yukarda açıklamasınıda yaptım o soruyu bir cevaplarsan sevinirim.
  • Oof oof, herkes Metallica'nın paçasına sarılıp kurtulmaya çalışıyor

Element uydurmayın oradan buradan, güzel albümleri var Metallica'nın ama; fak dı emtivi diyip, sonra emtivi'ye çıkmak nedir?

(Üzerime alınıp cevaplayayım arkadaşın sorusunu; metal müziğe Pentagram ile başladım. Peki bizim sorularımız ne ara cevaplanacak merak ediyorum)

Slipdon'un Disasterpieces konseri tam şovluk bir konserdir, ama grup da zaten şov grubudur.
    Link'in Çay bahçesi, Limp püsküüt'e girmeye gerek yok. Playback müzik dinleyip çok sert dinlerim ulen diyen dinlesin tabi. Rock müzikte "playback" yapıya karşıyım.

Yapma ya, emtivinin ezikliğimiymiş. Sen yüz verirsen astarını alırlar yavrucum, Metallica'nın sürpriz (!?) doğum günü partisine çıkmaya ihtiyacı vardı sanırım zamanında emtivinin, şimdi de terbiyesizlik olmş demek; vah vah.

• Bence Mtv ye degil de biraz da Metallica'ya biraz yüklenin tabikide bir kanal için para önemlidir.Fakat ben degilim Mtv Stories(yanlış yazmış olabilirim aceleyle yazıyorum)e çıkmış olan Metallica metal yerine bu stili seçmiş olan da Metallica.Biraz objektif yaklaşımlar içimde olun.

Linkin Park'a oy verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __LP__ -- 3 Ekim 2008; 17:27:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aspci

Element uydurmayın oradan buradan, güzel albümleri var Metallica'nın ama; fak dı emtivi diyip, sonra emtivi'ye çıkmak nedir?

paraparaparaparaparaparaparaparaparaparapara

reklam şov reytink = yine parapararpaarparaprarapra
  • Biz de farklı birşey demedik ki, deminden beri para diye bağırıyor bu grup diyoruz Paraya headbang yapıyor adamlar.

Metallica'ya yüklendik zaten.

MTV Icon o.
  • @@@aspci

bilgi fakiri arkadaşım benim öyle yavrum diyeceğin bir adam yok senin karşında önce bunu kafana bi sok...sonrada senin dinlediğin pentagramın örnek aldığı grupları say bakalım burda...ben sana sayayım slayer, iced earth, metallica v.s...grup elemanlarının yalancısıyım...bayılıyorsunuz 3 tane grup ismi ezberleyip metallicaya bok atmaya...yeni trend bu zaten moda oldu anasını satim...kimsenin bilmediği 4-5 tane abidik gubidik doom black grup ismi ezberleyip sonrada metallica bitmiş ameleler dinliyor demek moda oldu...bırakın bu işleri....saygı duyun yapılanlara...senin sorularının cevabı yukarıdaki msjımda yatıyor zaten gözünle okursan anlarsın...

ekleme:

ha diğer bir moda da endüstriyel metal - numetal gruplarını aşağılamak, ezmek...bunu bende yapıyorum bazen ama adımın barış olduğu kadar iyi biliyorumki bunları ezen ve aşağılayan adamların %90 ı o grupları mutlaka severek dinlemiştir...2-3 yeni grup öğrenincede kaka linkin park, göt slipknot, yavşak tokio hotel moduna girmiştir...aynen böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 3 Ekim 2008; 17:38:36 >

• Örnek aldığı grupların hepsini biliyorum, davulcusu da uzaktan akrabamdır Pentagram'ın.
    Pentagram, bu grupları örnek aldığında sene kaçtı peki? O zamanlar Metallica St.Anger yapmamıştı;)

8-10 senedir rock dinlerim, 3 grupla yapmam ben bu işi, sen bunu aklına sok. Doom(Anathema hariç) ve black de dinlemem. Daha doğrusu kendine black, extreme diyen grupları black yapıyor demem. Gözümle okudum ve cevap yok, arkadaş da demiş; "Yukarda açıklamasınıda yaptım o soruyu bir cevaplarsan sevinirim."

End. metal dediğin olay da tekdüze melodi, kendileri de der bunu, böyle bir grubu dinleyeyip neden devam edeyim ki. Sevmiyorum, bunu da söylüyorum. Dinlemediğim şey hakkında yorum yapmam ben rahat ol, savunduğum ve karşısında olduğum her şeyi bilirim.
  • ha metallica st.angerı, loadı, reloadı yaptı diye
    mtv icons a çıktı diye
    paragöz oldu diye
    üyelerinin götleri kalktı diye

speed-thrash tarihinin en iyi albümlerinden olan ride the lightning ve kill'em all u
    thrash tarihinin en iyi albümlerinden and justice for all i
    başlıbaşına fenomen bir albüm master of puppets ı
    heavy metali tüm dünyaya tanıtan ve sevdiren black albümünü

çöpe atıcam öylemi...gidin güldürmeyin beni ya...şuan dinlediğiniz 100 lerce grup temel olarak 3 gruptan etkilenmiştir...black sabbath, iron maiden ve metallica...bugün yaptıklarından dolayı geçmişlerini bir kalemde silicek kadar cahil ve nankör değilim...üstüne üstlük ortada gayet olumlu bir geri dönüş varken..demekki bu adamlar istedikleri zaman yapabiliyorlarmış...

senin yaptığın sevmediğin grubu eleştirmek değil...düpedüz çamur atmak...çamur atarken bütününe atamazsın...belirlersin dönemlerini ona göre yaparsın napıcaksan...genele vurursan ilk 5 albümüde alırsın işin içine o zamanda biri çıkar benim gibi sana dur der...andırsitend mi...

• Abi adamların müzikal kalitesine laf atmıyoruz atamayızda.Onları yeteneksiz diye eleştireceklerin karşısında oluruz orası tamam bizim bahsettiğimiz grubun bugün ki tavırları,yaptıkları,söylemleri,tükürdüklerini yalamaları gibi meselelerdir.

Yoksa gidipte AJFO albümü hala keyiflen dinliyorum.Kill em All albümünüde aynı şekilde.Ama bugün tavırları,hayat görüşlerini değiştirmiş olmaları bugün müziklerinide etkiledi.

DM albümü geriye dönüş filan denildi ama böyle geri dönüş mü olur demekten kendimi alamıyorum.Ne eski gitar tonları ne eski sololar.

Bunlar onların yeteneksizliklerinden kaynaklanmıyor hayat görüşlerini değiştirmişlikten kaynaklanıyor.
  • tamam bende hoşlanmıyorum şuanki hallerinden anlatmak istediğim metallicayı eleştirirken genelleme yapılmasına karşıyım...2 ayırın eleştirirken çok basit...black ve öncesi, black sonrası diye...ama arkadaşlar napıyorlar öyle bir laf atıyorlarki ucu kill'em all a MOP a gidiyor...bende buna dayanamıyorum...neyse ne desem değişmiycek...bence bu kadar baskı altındayken, bu kadar eleştiri okları üstlerindeyken yapabilecekleri en iyi albümü yaptılar..en azından baştan sona defalarca dinledim halada dinliorum (sana yemin ederim st.anger daki şarkıların ismini bile bilmiyorum 2 tanesi hariç hatta hiç dinlemedim desem daha iyi olur keza reload da öyle.)
  • Pardon ama uydurarak konuşma. Yukarıda da dinlediğim albümler var demişim, st. anger vs leri çöpe atarım demişim. iyi oku.
    Geri dönüşe bak, davullar teneke, 15 senede master of puppets deki farkları anlayabiliyorsundur umarım.

Metallica'nın üyeleri ayrıca virtüöz, öyle süper yetenekli elemanlar değil. Metallica ilk zamanlarında grup oluşturabilme psikolojisini oturtmuş, bu da basit rifflerle AJFA gibi klasik albümler yapmasına yol açmıştır.

Dikkat ettiysen de belirli kesimini ele aldık. Bence sen Metallica'yı yeni dinleyip korumaya çalışan çocuk psikolojisinden çık, bir nefes al.

Üyelerin götü kalktıysa da tepkimi koyarım, dinlediğin müzik türünü iyi araştırmanı tavsiye ederim.
  • crabe; o ne güzel afiştir öyle

Konuyu bu kadar alakasız yerlere çektiğiniz için heğinizi teker teker tebrik ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.