Şimdi Ara

Metallica'nın yakın zaman konserleri, ustalar içeri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler sıkı bir metal fanı sayılırım. metallica'yı da oldukça severim. konser olarak genelde 88-93 yıllarındaki en güzel konserlerini izledim genel olarak. biraz da elektro gitarla ilgilenmişliğim var.

geçenlerde birkaç tane 2004-2005 sonrası konserini izleyeyim dedim, (daha önce de izlemiştim aslında, hiç izlemedim değil yani ama toydum o zamanlar ), özellikle elektro gitarlar bana aşırı temiz geldi. yani hiçbir bozuk ses, cızırtı, hatta parmağın tele sürtmesi sesi bile gelmiyor. stüdyo kayıt gibi resmen. ben açıkçası hiçbir metal grubunda bu tarz parçaların gitarlarını bu kadar temiz dinlemedin canlı olarak.

james'den özellikle böyle hatasız temiz distortion duymak pek alıştığım birşey değil bu adamlar en kaliteli zamanlarında bile böyle çalamıyor veya çalmıyordu.

çalarken de pek efor sarfetmiyor gibiler. (james ve kirk)

sorum şu, metallica acaba elektro gitarları playback mi yapıyor konserlerde? önceden kaydedip konserde çalıyor gibi mi yapıyorlar nedir? yoksa sesin temiz gelmesini sağlayacak dijital, elektronik bir teknoloji mi kullanıyorlar?

hiçbir olayı olmadan böyle çalıyorlarsa konserde hakkaten helal olsun ama bunun için robot falan olmak lazım

• Dediklerin bana hiç mantıksız gelmedi, james'in bazen haraketlerine bakıyorum da ses ve el haraketleri birbirinden çok alakasız geliyor bazen

Geçen de bi eleman Dave Murray'in solo da bocaladığını gitara çığlık attırarak geçiştirdiğini söylemişti (When the Wild Wind Blows)
    Ona da aynı şeyi izah ettim ki haklıydım, şarkının canlı versiyonlarında o solo hep öyle atılıyor ki gayet de hoş oluyor zaten. Aksi durum çok saçma olurdu çünkü hangi manyak soloyu yanlış atarken bir eliyle seyircileri selamlar ?

[size=1
  • @Reclamation

bana da bazen öyle geliyor

@AC DC

anlattıklarınızla benim sorduğum şeyin alakası yok. bocalamakla alakası yok dediğim şeyin

tam bilen birisi yok mu bu konuyu yahu
  • "gitari fazla calamadigi belli olan bir kimse. konser videolari dikkatle izlenirse bazi zamanlarda adamin calar gibi yaptigi notalarin sarkiyla bir alakasinin olmadigi gorulur, hatta kimi zaman da calmayi birakir ama cikan seslerde bir azalma olmaz. sahne arkasinda gizli bir gitaristin oldugunu konusunda supheler oluyor tabii bu yuzden."

Bir ekşi sözlük yorumu.
    I wanna go home
    Take off this uniform
    And leave the show
    And i'm waiting in this cell
    Because i have to know
    Have i been guilty all this time
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackfield

Sanmam playback durumları olduğunu, birşeyi gözden kaçırıyorsunuz.Bu konser videoları çekildikten sonra editleniyor.Yani ses ordakinden daha güzel bir şekilde elimize geçiyor.

Daha Fazla Göster
  • belki bu yüzdendir diyeceğim ama Metallica hariç hiçbir grubun konser videolarında yok bu durum. bir Megadeth That One Night konserini izliyorum (o da editlenip piyasaya sürülmüş bir konser kaydıdır) hiç böyle bir durum yok. gayet canlı olduğu belli. sesin temizliğini geçtim, hiçmi hatalı bir nota olmaz. Dave Mustaine gibi bir adam bile yapıyor bu hataları

Orijinalden alıntı: Blanchimont

belki bu yüzdendir diyeceğim ama Metallica hariç hiçbir grubun konser videolarında yok bu durum. bir Megadeth That One Night konserini izliyorum (o da editlenip piyasaya sürülmüş bir konser kaydıdır) hiç böyle bir durum yok. gayet canlı olduğu belli. sesin temizliğini geçtim, hiçmi hatalı bir nota olmaz. Dave Mustaine gibi bir adam bile yapıyor bu hataları

Megadeth'in Blood in the Water konserini izlersen onda da edit vardır.Veya bir Iron Maiden'a bakarsan çok temizdir konser kayıtları.Bu gruplar şuan en büyük teknolojiye sahip gruplar metal müzik piyasasında.Sesin temizliği de burdan geliyor.

Ek olarak Megadeth'e bakarsan hata yapma olasılıkları çok düşük.Dave Mustaine ve Chris Broderick gibi 2 virtüöz var grupta.Marty Friedman olan konserlerde de hata bulamazsın.Ancak Marty ve Chris'in arasında gelen gitaristleri anlamak çok zor, özellikle soloları asıl solo gibi atamadıkları için hata mı yapıyorlar yoksa soloyu kendilerine göre değişmişler mi anlayamıyorsun.

Metallica üyeleri bireysel olarak çok yetenekli değiller, Metallica konserlerinde hata bulmak enteresan olmaz, kaldı ki son yıllarda çok hata yapıyorlar.(Özellikle Lars.)

Ancak Iron Maiden veya Megadeth'in nota hatası olacağını sanmıyorum.
    And leave the show
    Because i have to know

• Metallica'nın konser kayıtlarının editlendiği gayet net
    Sadece gitarlara değil james'in vokaline de edit yapılıyor
    Ekmek Arası Sushi Blog
  • http://www.youtube.com/watch?v=nO3yHu0g2-M
    arkadaş olaya gitardan girmiş ben playbackle ilgili olarak söylüyorum bu videoda dakika 3:33 te bateride ritim kaçıyor.Bence playback olsaydı böyle birşey olmazdı
  • Playback falan yok gencler. Lars ve Kirk surekli hata yapiyorlar zaten son yillarda. James icin playback yapiliyor geyikleri yillardir var ama sanmam.
    And leave the show
    Because i have to know
  • http://www.youtube.com/watch?v=v5Bke0bgNGg
    Sadece bunu ızlemenız yeterli olucaktır
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.