Şimdi Ara

METALLİCA nedir??? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
13.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradaki yorumları okuyunca ağzım açık kaldı. Jaz, Blues - Rock'n Roll - Rock - Hard Rock - Metal vs türevlerine kadar giden bu süreçte görüldüğü üzere hep alt kırınımlar olmuş. Metal soundu yakalan ilk gruplardan olan Black Sabbath'tan Ozzy Osbourne burada Metallica'yi tiye almak için anınlan müzik akımlarına ve gruplarına kendi düzenlediği Ozzfest'te defalarca yer verdi. Aynı festivallerde yanlış hatırlamıyorsam Metallica da Black Sabbath da Iron Maiden da yer aldı. Eh tabiki bu işin bir maddi boyutu da var ama bu insanlar iki rifin, beş notanın fanatiği değil bu insanlar müzik yapıyorlar. Yeni akımlardan elbette onlar da etkilenecek, elbette yeni şeyleri onlar da deneyecekler. Aynı akımın alt kırınımları olan insanların birbirilerinin müziklerine bu kadar yabancılaşmasını, eleştirmesini ben bir türlü anlayamıyorum. Birşey değerlendirilirken fotoğrafın tamamına bakılır. Hayatının son iki yılında vasat bir çalışan olabilirsin ama ortalamaya baktığımızda hayat boyunca çok başarılı olmuş bir çalışan olduğun görülebilir.

Dave Metallica'da olsa ya da olmasa da Thrash metale yönelir miydi bilmem ama NWOBHM ile Thrash metal sanki kel alaka akımlar gibi yazılmış ya ona şaşırıyorum. Thrash metal nereden türemiş bakalım biraz araştıralım lütfen. Punk desek millet burada da atlayacak zıplayacak ama thrash metal de punkın da izleri var desek ne olacak. Oradan emoya bağlarız artık.

2008 öncesi stad dolduramaz dediler, 2008'de de 2010'da da stadyumdaydım gördük dolduramadıklarını! İyimser bir tahminle taş çatlasa %5'tir adı sadece Metallica diye metal müzikle hiç alakası olmayıp o konseri dinlemeye gelenler.

Benim size tavsiyem müziğin keyfini almaya bakın.

• Metallica bir yaşam felsefesidir..
  • grup
  • metallica

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemBabus -- 22 Temmuz 2010; 0:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hoobastank

Buradaki yorumları okuyunca ağzım açık kaldı. Jaz, Blues - Rock'n Roll - Rock - Hard Rock - Metal vs türevlerine kadar giden bu süreçte görüldüğü üzere hep alt kırınımlar olmuş. Metal soundu yakalan ilk gruplardan olan Black Sabbath'tan Ozzy Osbourne burada Metallica'yi tiye almak için anınlan müzik akımlarına ve gruplarına kendi düzenlediği Ozzfest'te defalarca yer verdi. Aynı festivallerde yanlış hatırlamıyorsam Metallica da Black Sabbath da Iron Maiden da yer aldı. Eh tabiki bu işin bir maddi boyutu da var ama bu insanlar iki rifin, beş notanın fanatiği değil bu insanlar müzik yapıyorlar. Yeni akımlardan elbette onlar da etkilenecek, elbette yeni şeyleri onlar da deneyecekler. Aynı akımın alt kırınımları olan insanların birbirilerinin müziklerine bu kadar yabancılaşmasını, eleştirmesini ben bir türlü anlayamıyorum. Birşey değerlendirilirken fotoğrafın tamamına bakılır. Hayatının son iki yılında vasat bir çalışan olabilirsin ama ortalamaya baktığımızda hayat boyunca çok başarılı olmuş bir çalışan olduğun görülebilir.

Dave Metallica'da olsa ya da olmasa da Thrash metale yönelir miydi bilmem ama NWOBHM ile Thrash metal sanki kel alaka akımlar gibi yazılmış ya ona şaşırıyorum. Thrash metal nereden türemiş bakalım biraz araştıralım lütfen. Punk desek millet burada da atlayacak zıplayacak ama thrash metal de punkın da izleri var desek ne olacak. Oradan emoya bağlarız artık.

2008 öncesi stad dolduramaz dediler, 2008'de de 2010'da da stadyumdaydım gördük dolduramadıklarını! İyimser bir tahminle taş çatlasa %5'tir adı sadece Metallica diye metal müzikle hiç alakası olmayıp o konseri dinlemeye gelenler.

Benim size tavsiyem müziğin keyfini almaya bakın.

bu kadar

• daha sıçamadan bok atmaya kalkmayın gençler sonra kendi bokunuzda nefessiz kalırsınız
  • Metallica böyle enerji veriyor, o gitara dokunuşları, böyle saçlar öne düşüyor anlatabiliyor muyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyo_N -- 26 Temmuz 2010; 1:48:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Böyle bir yazıyı konu dışına yazsaydın alacağın cevap "Özet geç" olurdu

Neyse güzel yazmışsın da bir şeye katılmıyorum. Zevkler renkler olayı da deme sakın, St. Anger'ın en iyi parçası The Unnamed Feeling'tir. Albümün çok çok üstünde bir parçadır, James'in vokali süründürür, basslar süperdir.

O kişiden kişiye göre değişir tabii... Bu albüm için Frantic,Sweet Amber ve Unnamed Feeling zaten genelde dinlenebilir şarkılar. Ama çevremde albümün en iyi parçasının Frantic olduğunu söyleyenler çoğunlukta.
    Ama gerçekten bu kadar kötü albüm nasıl çıkar Metallica'dan, şaşıyorum.
    Belki de albümün tarzını (Punk oluyor dimi bu?) sevmediğim içindir bilmiyorum.
    Ama AJFA ile yanyana koyduğunda insan afallıyor yahu. "Olm naptınız la siz" diyesi geliyor insanın.
    Tabii üstüne Some Kind Of Monster izliyorsun niye böyle bu albüm anlıyorsun.

Neyse yazacaklarımı üstte fazlaca yazmışım.Metallica hayattır deyip çekiliyorum

• Metallica'ya laf atanlar şunu bilmelidir ki, bu grup olmasaydı çoğumuz pop ya da benzeri şeyler dinliyor olabilirdik. Bu ise korkunç bir şey.

Metallica, metal müziği ve daha doğrusu "gerçek" müziği dünyaya tanıtan isimdir. Grubun evrenselleşmesi için o dönemin akımlarından etkilenerek albümlerini oluşturdular ama aslında özlerinden asla sapmadılar.

Metallica'yı bilindiği gibi sadece Thrash Metal diyerek tek bir bölüm altında toplamak yanlış olur. Metalin çoğu tarzında şarkıları var. Metallica Thrash Metal grubu olarak başlamış şu anda ise adı bence "Müzik" grubudur. Çoğu gruptan farklı olarak özellikle müzikleri ön plandadır. Günümüzde türeyen, amaçları 3-5 notayla ve birkaç davul partisyonuyla insanları gaza getirmeye çalışan gruplardan çok farklıdırlar. O tür şarkılar belki ilk dinleyişte kulağa hoş gelir, ama defalarca dinleyince, müzikal açıdan bir değeri olmadığı için sıkar. Kısaca bir hevestir. Metallica'nın ise çoğu şarkısı ne kadar dinlerseniz dinleyin insanı sıkmaz, çünkü onun adı 'Müzik'tir. Her dinleyişinde insan farklı bir anlam, duygu çıkarabilir parçadan.

Bu yüzden Metallica dünyadaki en büyük gruplardan biridir. İnsanların müziği anlamasını, ona ulaşmasını kolaylaştırmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 26 Temmuz 2010; 1:48:06 >

• metal ve lica adlı bir gay çiftin hırlayarak orgazm olmasıdır metallica kaynak:google.wiki.mtv.org.gov.tr
  •  METALLİCA nedir???

p.s:MetallicA candır.
  • Metallica bir yaşam tarzıdır
  • Millet bir konu hakkında bilgili olmasa bile o konu hakkında atıp tutmaya ne meraklıymış yahu.
  • O sololar insanlara canlılık veriyo...O saçlar öne dögülüyo falan...O sololar falan..
  • bir kaç metallica parçası dinleyenler ve dinlemeyenler birgün bütün parçalarını dinleyeceksiniz \m/
  • Metallica gençken çalışmanın önemini göstermektedir. Gençten çıkardığınız iyi işler ilerde ne yaparsanız yapın size para kazandırır
  • Benim hayatıma yön veren gruptur. Konserlere gitmemi, gitar çalmamı, gerçek müziği tanımamı ve daha bir çok şey. Metallica dinleyen kişilere başka grup dinlemiyormuş gözüyle bakan insanlar var. Bu çok üzücü. Yalnız metal, rock'n roll ya da harrd rock tarzları değil, balkan müziği bile dinleyen bir insanım. Fakat Metallica her zaman bende ağır basan ve bana en çok keyif veren, belki biraz abartı gelebilir size fakat bana kendimi daha önemli hissettiren bir gruptur.
    Lars'ın artık twin atamaması, Kirk'ün 50 yaşına gelmesine rağmen sweep, shred tekniklerini kullanamaması ya da eski şarkıları artık tam olarak çalamaması önemli değil benim için. Onlar insanlara metal müziği sevdiren o efsane albümleri yaptılar, herkesin saygısını, 3 kişiden birinin hafızasında yerlerini kazandılar. Onlar asla bitmedi, bitmeyecekte. Çünkü yaptıkları albümler, şarkıları asla yok olmayacak. Müzikten gerçekten keyif alan insanlar, en azından Sonisphere'deki o 50.000 kişi, Metallica çıkmadan 1 dakika önceki yorumlarını tamamen unutarak James'in yer yer çatlayan, detone olan sesine, Lars'ın kaytarmalarına, Kirk'ün hatalarına ya da Rob'un jangır jungur gitar tonuna aldırmadan tüm ön yargılarını silerek büyülenmiş bir halde o dev adamlardan gözlerini bir an olsun ayırmadan, tüm şarkılarını ezbere söylemekle yetinmeyip, gitarın çıkardığı her sese bile eşlik ederek müziğin sadece hız, teknik vs. olmadığını, insana ne hissettirdiğinin önemli olduğunu bir kez daha anlayıp inanılmaz hatıralarla evlerine döndüler.
    Seneler sonra hala Napster davasından bahseden kişilere ise sadece cahilliklwei ve beleşçi ruhlarından ötürü gülmekle yetiniyorum. Lars'ın Napster'a açtığı davanın nedeni ise bedava internet ortamına sunulması değil, henüz çıkmamış, duyurulmamış bir albümden parçalar yayınlamalarıydı. Başka türlü olsaydı bile takdir edersiniz ki her profesyonel müzik icra eden kişi biraz da olsa para kazanmak için yapar bu işi. Bunda garip bir şey yok. Arkadaş ortamında farklı ve daha kültürlü görünmek için 1-2 Dream Theater parçası ve G3 dvd'si download edip Metallica'ya hakaret yağdıran kişilere de ayrıca acıyorum.

Not : Metallica bu, özet geçemem kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jungle Boogie

Benim hayatıma yön veren gruptur. Konserlere gitmemi, gitar çalmamı, gerçek müziği tanımamı ve daha bir çok şey. Metallica dinleyen kişilere başka grup dinlemiyormuş gözüyle bakan insanlar var. Bu çok üzücü. Yalnız metal, rock'n roll ya da harrd rock tarzları değil, balkan müziği bile dinleyen bir insanım. Fakat Metallica her zaman bende ağır basan ve bana en çok keyif veren, belki biraz abartı gelebilir size fakat bana kendimi daha önemli hissettiren bir gruptur.
    Lars'ın artık twin atamaması, Kirk'ün 50 yaşına gelmesine rağmen sweep, shred tekniklerini kullanamaması ya da eski şarkıları artık tam olarak çalamaması önemli değil benim için. Onlar insanlara metal müziği sevdiren o efsane albümleri yaptılar, herkesin saygısını, 3 kişiden birinin hafızasında yerlerini kazandılar. Onlar asla bitmedi, bitmeyecekte. Çünkü yaptıkları albümler, şarkıları asla yok olmayacak. Müzikten gerçekten keyif alan insanlar, en azından Sonisphere'deki o 50.000 kişi, Metallica çıkmadan 1 dakika önceki yorumlarını tamamen unutarak James'in yer yer çatlayan, detone olan sesine, Lars'ın kaytarmalarına, Kirk'ün hatalarına ya da Rob'un jangır jungur gitar tonuna aldırmadan tüm ön yargılarını silerek büyülenmiş bir halde o dev adamlardan gözlerini bir an olsun ayırmadan, tüm şarkılarını ezbere söylemekle yetinmeyip, gitarın çıkardığı her sese bile eşlik ederek müziğin sadece hız, teknik vs. olmadığını, insana ne hissettirdiğinin önemli olduğunu bir kez daha anlayıp inanılmaz hatıralarla evlerine döndüler.
    Seneler sonra hala Napster davasından bahseden kişilere ise sadece cahilliklwei ve beleşçi ruhlarından ötürü gülmekle yetiniyorum. Lars'ın Napster'a açtığı davanın nedeni ise bedava internet ortamına sunulması değil, henüz çıkmamış, duyurulmamış bir albümden parçalar yayınlamalarıydı. Başka türlü olsaydı bile takdir edersiniz ki her profesyonel müzik icra eden kişi biraz da olsa para kazanmak için yapar bu işi. Bunda garip bir şey yok. Arkadaş ortamında farklı ve daha kültürlü görünmek için 1-2 Dream Theater parçası ve G3 dvd'si download edip Metallica'ya hakaret yağdıran kişilere de ayrıca acıyorum.

Not : Metallica bu, özet geçemem kusura bakmayın.

Arkadaş ortamında farklı görünmek cümlesine bende katılıyorum. 5-6 sene önce dinlemeye başlamıştım metallica yı zamanla tüm şarkılarını dinledim, ama artık başka gruplar dinlesemde aniden metallicanın herhangi bir şarkısını mırıldandığımda hemen o şarkıyı ve diğer şarkılarını açar dinlerim. Ayrıca etrafımda gözlemlediğim başka bir şeyide yazarsam iyi olucak. Metal dinlemeye başlayan her amatör genç MetallicA ağırlıklı dinleyerek başlar, bunun sebebi etrafında rock&metal dinleyen insanlar bulunmamasıdır. Tabi çok eski dinleyici kitlesini saymıyorum, onlar Motörhead, Iron Maiden vb. dinleyerek başlamış olabilirler. Ama önemli olan yıllar geçtikten sonra başka gruplar dinlensede hala MetallicA nın ruhunu taşıyabilmektir.

• Metallica, Nothink Else Matter dinledikten sonra beni "ulan müzik buysa benim dinlediklerim neydi ha!" diye kendime sormama vesile olmuş gruptur.O zamanlar Rap Ceza, Sagopa falan dinliyordum

Grup yaşlandıkça Metal müzikten yavaş yavaş kopup hard rock gibi olmaya başladılar. Haklılar tabi yaşlanınca daha kafa metal kaldırmıyor.

Dinlenmesi gereken şaheserleri: Call of The Ktulu (bu şarkıda Kirk fena kopuyor ), No Leaf Clover, Nothink Else Matter, Unforgiven I-II-III, The Day That Never Comes, Astronomy, Fade To Black (bu şarkıyı bostondaki konserlerinde manevi değeri olan bir amfiyi çalınca yapmışlar. Bi zahmet aramızdan birisi bir amfi daha çalsın )

• Görüldüğü gibi herkesin Metallica'sı kendine ...
    Son sözü söylüyorum ; Metallica POP'tur .
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.