Şimdi Ara

Metal Müzikte Neden Dans Yoktur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes zamanında düşünmüştür yada tam müziğe kendini kaptırdığı sırada farketmiştir, Metal müzikte neden dans yoktur?

Hadi rock n roll da falan belli danslar var ama genelde rock ve metal müzikte dans edilmez. Zıplanır, hoplanır, sağa sola sallanılır, eller rock işareti yapılır, kendinden geçilir ama bu hareketler dans etmez. Ha birde pogo var ama o danstan çok bir kendini ifade etme, içindeki patlamayı dışarıya vurma şeklidir. Mesela;

Sonisphere Festival 2011 Slipknot Pogo (evet orada bende varım)

Herneyse... Gördüğünüz gibi özellikle metal müzikte belli bir dans yok. Nedeni ise belki de metalin veya rock müziğin oluşturduğu müthiş coşkunun belli kalıplara göre dans ederek açığa çıkarılamamasıdır. Siz ne dersiniz?

• headbang
  • ben karnıma bıçak saplıyorum bütün kin,öfke gidiyor
  • Slkipknot dinleyen insanlar gelemse o gün birçok kadın daha az tacize uğrardı. O kadar amele pislik yer kapma amacıyla pogo yapıp insanlara rahatsızlık dışında bir şey vermeyen müzikten anlamayan Slipknot için bu konsere gelen insanlar, o gün ölüyordum yerimi akşama saklayacağım diye, öldüm de Allah (c.c) bin belanızı versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli

Slkipknot dinleyen insanlar gelemse o gün birçok kadın daha az tacize uğrardı. O kadar amele pislik yer kapma amacıyla pogo yapıp insanlara rahatsızlık dışında bir şey vermeyen müzikten anlamayan Slipknot için bu konsere gelen insanlar, o gün ölüyordum yerimi akşama saklayacağım diye, öldüm de Allah (c.c) bin belanızı versin

Ben o konsere iron maiden için gitmiştim
  • Ben de ama efendi gibi dinleyin. Slipknot'ı seven biri Iron Maiden'ı sevse ne olur
  • quote:

Ben de ama efendi gibi dinleyin. Slipknot'ı seven biri Iron Maiden'ı sevse ne olur

1. sakin ol şampiyon
    2. slikpnot u sevmekle ilgili en ufak bir şey demedim

Konudan kopmayalım. Cidden merak ediyorum neden güzel bir dansı yok bu metal ve rock müziğin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biz karı gibi kıvırtcak mıyız bir de? adam gibi headbang'ini yap, devil horns'u da unutma.

bir de wall of death var. bilen bilir. log konserlerinde yapılırdı. herkes topluca ortaya doğru koşar. bir tür mosh zaten o da. ortalık şenlik alanına döner. tabi kolun, bacağın, burnun kırılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freyr

biz karı gibi kıvırtcak mıyız bir de? adam gibi headbang'ini yap, devil horns'u da unutma.

bir de wall of death var. bilen bilir. log konserlerinde yapılırdı. herkes topluca ortaya doğru koşar. bir tür mosh zaten o da. ortalık şenlik alanına döner. tabi kolun, bacağın, burnun kırılabilir.

Dans etmek sadece karı kız gibi kıvırtmak değildir arkadaşım. Mosh pit falan ne olursa olsun gidiyon çarpışıyon adamlarla sonrası kargaşa.

• Birde şunu izleyin bence harika.. Tam olarak kopma noktası 2.09'de..

• Apocalyptica'nın ciddi bir üyesi var 3 kişi sahnede uçup kaçarken bu arkadaş siyah (leon tarzı) gözlüğüyle sakin sakin oturur çalar çellosunu. Neden? Gerek yok çünkü. Klasik müzik dinlerken de dans edesin gelmez (hani kullanıldıkları vardır o ayrı). İyi müziğin böyle bir yanı var demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androalphus

Apocalyptica'nın ciddi bir üyesi var 3 kişi sahnede uçup kaçarken bu arkadaş siyah (leon tarzı) gözlüğüyle sakin sakin oturur çalar çellosunu. Neden? Gerek yok çünkü. Klasik müzik dinlerken de dans edesin gelmez (hani kullanıldıkları vardır o ayrı). İyi müziğin böyle bir yanı var demek ki.

Güzel bir tespit. Led Zeppelin tarzı şeyler dinlerkende insan dans etmez, müziğin tadını çıkarır ama bu tür metal müziklerde müziğin coşkusu insanı aşıyor.
  • Metal müzik kuralları sevmez.Dans dediğin şeyde belli başlı metodlardan oluşan şeylerdir.İşte bu yüzden dans yok.Asiliği hedef almış müzik türüne kurallı bir şey getirmek istiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sage29 -- 20 Ağustos 2011; 18:14:29 >
  • Pogo çemberinin arkasındaydım bende. Benim anlamadığım da pop vs. konserlerinde insanlar dans ediyor mu? Onlar da el sallıyor, sallanıyor felan.
  • quote:

Ben de ama efendi gibi dinleyin. Slipknot'ı seven biri Iron Maiden'ı sevse ne olur

bu saatten sonra boşuna kasma, troll olamazsın artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drummer

quote:

bu saatten sonra boşuna kasma, troll olamazsın artık.

Niyetim trollük değil, o gün kimseden bu kadar nefret etmemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

ben karnıma bıçak saplıyorum bütün kin,öfke gidiyor

hala yaşıyomusun ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.