Şimdi Ara

metal dedektörü bobin teli arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

birkaç gün önce gittiğim bi bobinajnını beni bi dövmediğinden kelli , bobin teli bulma umutlarım çok azaldı.acaba istanbul anadolu yakasında ben sardım kullandım şimdi işime yaramıyor diyerek bana bobin teli satabilecek arkadaş var mı ?

50 metre kadar lazım 0.4 0.8 mm çap arası olur..

• Bfo tipi dedektor için , multilayer dedikleri sarım olacak , yani yatayda 10 tur örneğin 3 kat mesela. Nasıl olacağı tamamen bana kalmış birşey. O yüzden direk dedektor kafası değil de tel alıp sarayım diyorum. Bobinajcı ya gittim adam kan davalısını görmüş gibi davrandı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BFO dedektörlerde bobinden akan akım çok düşük seviyelerde olduğundan daha ince teller kullanabilirsiniz. Elimde 0.18mm bobin var ve ben de Anadolu yakasındayım. Dilerseniz 50 metre 0.18 ücretsiz verebilirim ama 50 metre teli ben sarmam ona göre
  • Yok yok bobini sarma mesele degil :) açıkçası akımın düşük olması üzerine uğraşmak istediğim bir sorun. Sanırım b sınıfı güç kuvvetlendirici ile akımın değerini yükseltebilirim. Devrenin basit halini yaptıktan sonra akımı amper düzeyine çıkarmayı düşünüyorum.
    Bobini ben sararım , yeter ki tel bulayım :)

• BFO dedektörlerde akımı arttırarak bir yere varamazsınız. Sebebi ise BFO'nun çalışma mantığı bobinin endüktansının etrafındaki metaller sebebi ile değişmesi prensibine dayanıyor. Bu olay da akım ile alakalı değil. Çok eski bir sistem ile çalışıyorsunuz. Artık BFO dedektörler tarihe karıştı. Tabi yine de denemek istiyorum derseniz ona bir şey diyemem.
  • Bfo başlangıç gibi birşey olacak benim için. Şu an en etkili sistemin pi olduğunu biliyordum da şimdilik böyle. Akımı arttırmak istememin sebebi manyetik alanı güçlendirmek , böylece induktans değişiminin büyük olmasını sağlayarak farkı daha kolay görmek , menzili arttırmak

• Endüktans değişiminin maalesef akım ile ilgisi yok. Tabi yine de en akılda kalıcı olan deney sonuçlarıdır. En kötü ihtimalle BFO metal dedektörlerinde mesafenin arttırılamayacağı bir bir yöntemi öğrenmiş olursunuz.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 5 Eylül 2012; 1:17:40 >
    YENİ Metal Gövde Havya
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.