Şimdi Ara

Mesut Çevik 'Amd'nin rakibi yok. 7700k hikaye olacak, çok net.' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
12.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Amazon, Newegg vs. gibi büyük şirketlerin sitelerine bakarsan en çok satanlar kısmında Pentium G4560 ya da i3'ler ilk 50'ye bile zor giriyor. En büyük pazarlara baktığında bu durum böyle. Hazı yapılmış HP/Lenovo/Acer/Dell vs. gibi masaüstü bilgisayarlarda dahi pentium işlemci yok. Laptop başka bir olay. Konuyu başka yere çekme. Biz masaüstü satışlarını tartışıyoruz. Dünyada yapılan kutulu işlemci satışlarının çok büyük bir bölümü i5 ve yukarısıdır. Ancak tabi bu devirde masaüstü sistem toplayan pek olmadığı için bunun pek de bir önemi yok. Ryzen serisinin komplesi AMD için mimari hakkında geribildirim almak dışında çok bir anlam ifade etmiyor. Asıl para mobil(Raven Ridge APU) ve serverda(Naples server çipleri).
  • Amd boş sayfadan başlayarak bu mimariye geldi bu sebeple başarılı olması çok normal. apple darbesi ile zamanında şirketlerden ayrılar mühendisler tekrar yuvalarına dönmeye başladı önceki tasarımlarda amdyi zorlayan sebepler de bel bağlanan adamların mobil işlemci sektörüne kayması idi.

    intelin mimarisi modifiye edile edile geldi bu günlere artık "belirli uygulamalarda" %5 artış ve bazı görevlerin işlemci içine eklenmesi olarak gelişiyordu. her seferinde soket yapısı değişiyor sürekli anakart da satıyor bu durumlar kabak tadı vermişti. amd biraz ferahlatacak piyasayı keşke doların bu coşma dönemleri olmasaydı.

    eskiden işletim sistemleri uygulamalar max 2 çekirdek kullanırken artık çok çekirdek uyumluluğa bir geçiş var bu kaçınılmaz. windows kendi içinden destekliyor gün geçtikçe daha optimize oluyor oyun için isteyen arkadaşlar dx12 multi core konusunda vaatkar sonuçta artık hep çekirdek sayısı artarak gidecek programlar da uyum sürecine gün geçtikçe adapte olacak.

    şimdi bu mimari yeni ve amd bir süre modifiye edecek bunu, intelin kesin sakladığı bir hazinesi vardır bu günleri düşünerek. o da piyasaya girer güçlü işlemciler piyasada bir anda çoğalır.

    şuan fx8350 kullanıyorum gtx970 ile sorunsuz yetiyor benchmark yapanlar ile aynı fpsyi alıyorum 2 ay içinde 1070 geçicem eğer bariz geri kalma olursa yeni amdlere şans verebilirim. oldukça vaatkar duruyorlar ve am4 soketi zırt pırt değişmeyecek bunun da garantisini veriyor adamlar. apuların da bu soketi kullanacak olması 2. elde am4 anakartların hitap ettiği kitleyi çok büyütür.




  • 400-500 dolarlık işlemci ile 1000 dolarlık işlemciyi yakalamış fiyatlar düşmüş daha neyini tartışıyorsunuz ki.
  • Ben hansini isterlerse onu satarım onu kullanırım,benim için farketmez.Ama iki markayıda az çok biliyorum ve bilen pek çok kişi vardır illaki.İntel'in elinde yok mu bir üst teknoloji işlemci?Adamlar daha düşük maliyet ile daha fazla kar etmek varken neden yeni teknoloji getirsin?Şimdi Amd ben de burdayım dedi.İntel'den de cevap çok fazla gecikmez bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Konuyu başka yere çekme de ne demek. Adamlar laptoptan para kazanmiyor mu kazaniyor.



    Ayrica tr gibi gelisememis ulke vatandaslarinin yüzde kaçı amazondan alisveris yapiyor acaba. Hele ki islemcide bir fiyatta oynamiyor ama gpuda baya oynuyor mesela neyse konu o değil.



    Hem daha i5lere hatta i7lere rakip islemci cikmadi. Bu çıkan ryzen 530 usd diye biliyorum. Kimse 340 usdye 7700k dururken oyun için 530 usdlik islemciyi almaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Ryzen 7 1700 330 USD. Ve şu an bildiğimize göre iyi bir hava soğutma yardımı ve iyi bir anakartla 4 Ghz'e OC yapılmış.
  • intelin cevabı gelecektir. yalnız buradaki sorun intelin işlemci performansı konusunda gpu endişesine takılmaması. ancak amd olası bir durumu gpu ve cpu olarak tanımlayıp ona uygun çözüm üretme zorunluluğunu da taşıyarak çözüm üretmek durumunda. malumunuz üzere bu firmanın ürün gamı 2 ürün üzerinden yürümekte.

    intel bu aşamadan sonra (sağlam çıkmış zenden sonra) piyasaya oyunlar bakımından yön verebilir mi? bu durumu bekleyip görmek lazım.

    amd nin vega 5... + ryzen 5 ... = 2k veya 4k şeklinde bir lansmanı olursa intel buna sırf intel + xgpu= ? şeklinde karşılık vermesi bilinçsiz son kullanıcı nezdinde muallak bir duruma neden olur.

    zira amd oyun olayına platform mantığı ile yaklaşırsa intelin eli zayıflamak bir yana boşta kalabilir.

    intel diyor ki ister vega ister gtx kullan en iyisi bende. amd diyor ki en iyisi olduğuna karar verdiğin sonuç yani yüksek fps kısmında aslında sen yoksun ben varım.

    gerçekten de intelin oyunlar konusundaki kaba gücü platform mantığına haiz bir oluşum karşısında ne yapabilir tam olarak bilmiyoruz.

    amd nin oyun konsollarındaki deneyimi onu pc alanında 2k 4k ...k çözünürlük konularında sınırları ve dolayısıyla maliyeti belli cihazları yapmak konusunda alt yapı sahibi kılacak.

    intel beni al tak 1080 gtx i gör benim gücümü diyebilir iken amd örneğin r1500x ile rx 4.. 2k da yeterli ve f/p oranını yakalamış bir platformdur deme lüxsüne sahip olacaktır.

    intel için sorun kontrolsüz bir güç gibi duruyor. salt önü açık kullanım kabiliyeti sınırlı bir güç.intelin en güçlü ekran kartını besleyebilecek olması herkesin en güçlü ekran kartına yönelmesi demek olmadığı için ortaya oyun cihazı değil kaba gücü yüksek ve kafa karıştırıcı intel ailesi ortaya çıkıyor.

    son kullanıcı nazarında(herkes donanımdan anlamadığını kabul ederek) intel de! işlemci mi ekran kartı mı gibi bir sorun oluşabilirken amd bunu platform olarak çözebilecek durumda.(zen ve vega beklenenei verirse)

    kullanıcıların her şeyin en iyisini isterken işlemciye abanmaları ilk elde ekran kartından daha yüksek bir olasılık olarak durduğu sürece amd bilinçli bir yapılanma ile gpu+cpu platformunu tez olarak ortaya atabilir. tabi bu durum iyi reklam ve bilinçli kullanıcı portföyünü gerektiriyor.




  • Mesut Çevik "Amd'nin rakibi yok. 7700k hikaye olacak, çok net."

    Çok iyi otomatik hızaşırtma ile bu değerlere çıkmak.
  • Garibanın duası kabul oldu sonunda şükür hadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    doğru o modeli unutmuşum, pardon.

    yeni çıkmış hemen paylaşalım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    7700k nın hıkaye olması ıcın oncelıkle 8 cekırdek 16 thread destekleyen oyunların gelmesı gereklı.Bunu aynen Mesut Cevıge ve Erdı Ozuag ya aktarınız!

    Ps5 ve xbox scorpıo gelmeden ve yaygınlasmadan ozellıkle yaygınlasmadan dıyorum bu dedıklerı anca hıkaye olarak kalır

    İnsan fanboy olurda bu kadar olmaz. Blocked
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    doğru o modeli unutmuşum, pardon.

    yeni çıkmış hemen paylaşalım





    lol olsa intel celeron bile takılmazdı, intel hd graphiclede 4kda sorunsuz yayın yapabilinirdi




  • Tuhh be goruon mu sen su ısı oyun oynarken yayın yapamayacagım.Yapsamda takılacak halbukı her oyunu yayınlarım ryzen alacagız sımdı durduk yerde masraf cıktı bıze
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Hocam Linus zaten bu testi göstermişti taa 4-5 gün önceki videosunda.


    NOT: Şu WARTIME'yi engelleyin gözünü seveyim, hayatımda gördüğüm en ipe sapa gelmez fanboy...
  • Amd her ne kadar iyi islemci yapsada hic bir zaman intelden fazla islemci satamaz dunyada marka algisi diye bir sey var pazar payindan yuzde 5 bilemediniz 6 kapabilir ki Bu amd icin buyuk basari olur uzun yillar teknoloji marketlerde calistim hele ki dizustu pclerde kesinlikle musteriler amd makina istememekte zaten 20 model varsa en fazla 3 model amd islemcili ozetle ruzgar kayadan sadece toz alir amd seviyoruz orasi ayri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    doğru o modeli unutmuşum, pardon.

    yeni çıkmış hemen paylaşalım





    lol olsa intel celeron bile takılmazdı, intel hd graphiclede 4kda sorunsuz yayın yapabilinirdi

    I ıh G4400 var. Arkada tarayıcı açıksa oyun oynanmıyor 400 500 arası fps ile oyuna başlıyordum i7 varken, bunla 300 350 fpsyi zor görüyor. Koridorlarda 120 170 arası gidip geliyor. Sadece oyun açıkken %75 civarı cpu kullanımı var.

    Yani 2 çekirdek son mimari olsa bile yetmiyor artık. Nette gezinirken çoklu sekmelerde kasma cabası.




  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Hakaret, saygısızlık dızboyu gerceklerı kabullenmek zor tabı

    Bı usttekı mesajımda gereklı acıklamaları yapmısım dahasına gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Hakaret, saygısızlık dızboyu gerceklerı kabullenmek zor tabı

    Bı usttekı mesajımda gereklı acıklamaları yapmısım dahasına gerek yok


    1- Önce tek çekirdek performansı dedin

    2- Sonra ortada oyun yok bu donanımlara gerek yok dedin

    3- Sonra kimse öyle bir şey söylemediği halde bizim ağzımızdan intel çöp oldu dedin.

    4- Şimdi de editörün 7700k çöp oldu lafını bize itelemeye çalışıyon.

    Konuyu kirletmek için bilinçli yapıyorsun yoksa bir insan bu kadar embesil olamaz.

    Block. Zaten tüm forum senin ne olduğunu biliyormuş.
  • Arkadaşlar bir intel fanboy ağlaya dursun konuyu kişrletmeye çalışadursun,

    Youtube'da "amd ryzen" aratıp son bir saat filtresi ile aratırsanız bir kaç test sonuçlarında 6900k ve 7700k'yı nasıl ezdiğini görürsünüz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.