Şimdi Ara

Mesut Çevik 2si1: Bor'dan Lityum Pil üretilecek... cek cak... ve yerli araba üzerine bir yazı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ne diyomuş? yoksa yüzde yüz yerli otonun, yüzde yüz yerli pilini mi yapıyormuşuz? izleyen varsa hayrına yazsın. zira kendisinin komik olma girişimlerini bünyem kaldırmıyor. zaten kendisini izlemiyorum. sadece yine ne zırvaladığını merak ediyorum.
    not: boşa uğraşmayın! teknoseyir samimiyetiniz yok! ama adını bilmediğim yancısı görece daha samimi. eskiden bi kaç bölümlerini izlemiştim. erdi desen, kendisini konuşmaya gerek bile yok. ama bu DH'de "Burak Şolt" diye bir adam var, gayet samimi. ayrıca bir yamuğunu henüz görmedim.

Mesut çevik: yerli araba %100 yerli.
    Mesut Çevik 2si1: Bor'dan Lityum Pil üretilecek... cek cak... ve yerli araba üzerine bir yazı.

Bakan Fuat Oktay: yerli araba %50 yerli olacak. (mevcut ekonomik durum + savaş tamtamları + Corana virüsü + Çin'den gelmesi beklenen yerli parçalar (!) gelmeyeceği için muhtemelen projeye son verilecek. inşallah ben yanılıyorumdur. inşallah proje minimum yerlilik oranıyla dahi olsa devam eder.)

https://forum.donanimhaber.com/cem-kucuk-yerli-aracin-15-i-yerli-mesut-cevik-100-yerli-haberturk-seri-uretim-olmayabilir--141390038#141394031

euronews
    Fuat Oktay: Yerli otomobile yüzde 50-51 yerlilikle başlıyoruz
    https://tr.euronews.com/amp/2020/01/01/fuat-oktay-yerli-otomobile-yuzde-50-51-yerlilikle-basl-yoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 1 Mart 2020; 0:15:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de izlemedim. Cidden %100 dedi mi? Bunu dediyse izlemeye hiç gerek yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Şubat 2020; 23:42:30 >
  • %100 gorunce hic okumadim bile yorumu cikiyorum

• Henüz izlemedim ama başlıktan içerik belli oluyor.Lityum pil içinde li elementi olmayan bir mineral den nasıl üretilecekmiş siz bir bilim insanına danışınız.

Kaynak vereyim ilgisi olan okusun.
    Daniel C. 2008. Materials and processing for lithium-ion batteries. Journal of the Minerals, Metals, and Materials Society 60(9):43–48.

Kernit Na2B407.4H2O
    Tinkalkonit Na2B407.5H2O
    Tinkal Na2B407.10H2O
    Probertit NaCaB509.5H2O
    Üleksit NaCaB509.8H2O
    Kolemanit Ca2B6O11.5H2O
    Meyerhofferit Ca2B6O11.7H2O
    İnyoit Ca2B6O11. 13H2O
    Pandermit Ca4B10O19.7H2O
    İnderit Mg2B6O11.15H2O
    Hidroborasit CaMgB6O11.6H2O
    Borasit Mg3B7O13Cl
    Aşarit Mg2B2O5.H2O

Ben maden mühendisi yim bordan ne olur ne olmaz tanıyorum. Ve diyorum ki sizin Kafalar pırıl pırıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Mart 2020; 0:8:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ben de izlemedim. Cidden %100 dedi mi? Bunu dediyse izlemeye hiç gerek yok zaten.

evet bu videoda söyledi.. [sm=evillol.gif

• Ömründen 56 dakika çöpe atmak isteyenler videoyu izleyebilir.

Daha kumanda pili üretemeyen bir ülke nasıl olacak da araç pili üretecek komik XD

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    mesut çevik, malum yandaşlara bile tur bindirdi. kafasının güzel olması bence gayet olağan bir durum.

ama hazır yeri gelmişken şunu sormak isterim size; bir zamanlar meşhur olan "bor katkı maddeli, (yakıt tasarrufu yaptığı söylenen) şeyler hakkında ki görüşünüz nedir acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %100 yerli Mümkün değil.

Dünyada bilişim / elektrik-elektronik/otomotiv vs üreten bir markanın hiçbir ürünü için %100 yerli terimi kullanılamaz.

Her firma başka firmalarla ürün alışverişi yapar. Mercedes, Renault tan dizel motor alır. Peugeot AISIN Şanzıman kullanır.
    Honda ZF Şanzıman alır. Apple ekran panellerini LG'den alır. İçinde ki LTE , Intel'in Gigabit LTE dir vs vs...

Dünyada Bu global markalar için bile %90'ın üzerinde yerli ibaresi doğrudur. Fakat Yerli otomobil için % 90 bile demek doğru değil.
    En fazla %50-60 diyebiliriz.

%100 yerli demek civatasına kadar herşeyi kendimiz yapıyoruz demek bu Dünya devi Global şirketlerde bile yok.

Kaldı ki bizim yerli otomobil %100 olacak. Geçiniz efenim...
  • Çok minimal aşındırmayi azaltma etkisi var bilinen ama o yağ katkı uretiminde hangi bileşimi nasıl kullandığıni bilmiyorum dolayısıyla aracımıza da koymuyorum.

Bir kaçı zaten uçuyor kaçıyor gibi düpedüz yalan reklam yapıyordu kanıt yok. motorda uzun etkisini ölçmek icin bile 1 milyon km araştırılması gerekir.

• Mesut Cevik'i sevmem, Rusya aradan bir cekilsede soyle yuz yuze bir halletsek :P

Hadi bakalim, Yeterince Derin Kazarsak Dunyanin obur tarafindan gecebilir miyiz ? Yoksa Teget mi gecer Mesut ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Mart 2020; 14:15:42 >
  • Ya icat çıkarmadan doğru düzgün bir şey yapalım artık. %10 yerli olsun mühim değil. Önce bir doğru düzgün yapalım, sonra icat çıkarırsınız. Yok pilini de yapıcaz, pilini pilsiz yapıcaz, motorunu uhuyla yapıştırıcaz haberleri çıkmaya başlayınca o işin sonu hayırlı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    isa modu;Mesut Çevik 2si1: Bor'dan Lityum Pil üretilecek... cek cak... ve yerli araba üzerine bir yazı.

musa modu;

iş ahlâkı modu;

zeytinyağı ve karşı saldırı modu;

www.gerceknecipfazil.com
    Gerçek Necip Fazıl Kısakürek | Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya
    http://www.gerceknecipfazil.com/?m=1

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler.

Motor açılmadan 1 milyon kilometre için yağ bile yetiyormuş. (!) bor'a ne hacet.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Mesut Cevik'i sevmem, Rusya aradan bir cekilsede soyle yuz yuze bir halletsek :P

Hadi bakalim, Yeterince Derin Kazarsak Dunyanin obur tarafindan gecebilir miyiz ? Yoksa Teget mi gecer Mesut ?
    yav arkadaş bu nasıl bir yorumdur? koptum gülmekten.

böyle bir günde bile, Rusya diyerek güldürüyorsunuz insanı.. ne diyim, Allah müstahakınızı versin. ama tam Levent Kırca'lık bir espiriydi.

• Rahmet ile anariz arkadaşım, kültürümüze sahip çıkmak lazım lakin tam yerine rast gelmiş ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 2 Mart 2020; 8:27:58 >
  • Kafalar aynı pek şeyetmemek lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.