Şimdi Ara

Messi mi Ronaldo mu? (ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Messi mi Ronaldo mu? (ANKET)


(En Son Oy Tarihi: 25.1.2024)
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki Messici ve Ronaldocu sayısını bilelim.





    Messi mi Ronaldo mu? (ANKET)



  • Net Messi. Bir kere adamdır. Egoist değildir, takımını kendinden önemli görür, önce istatistiklerim demez. Yaz transfer döneminde transfer olmak isteyip kampa katılmadan, antrenmana katılmadan geçirip sezon başlayınca “niye ilk 11’de oynamıyorum yauv?” demez. Her pozisyonda son top neden bana gelmedi diye trip atmaz.
  • Net Messi. Bir kere adamdır. Egoist değildir, takımını kendinden önemli görür, önce istatistiklerim demez. Yaz transfer döneminde transfer olmak isteyip kampa katılmadan, antrenmana katılmadan geçirip sezon başlayınca “niye ilk 11’de oynamıyorum yauv?” demez. Her pozisyonda son top neden bana gelmedi diye trip atmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Todocuğum, sen böyle bir anket açtiğina göre yeni fake hesaplar açmişsin demektir.


    Pessi egoist değilmiş. Messi mi Ronaldo mu? (ANKET) Messi mi Ronaldo mu? (ANKET) 


    Adam Barçayi çiftliği gibi yönetip batirdi sürekli transfer istemekten. Son senesinde bile Neymar ve Martinezi almaliyiz diye sürekli röportaj veriyordu. Barçadayken Neymarin maaşini duyduktan sonra Barçayla 555 milyon euroluk sözleşme imzaladi. Ronaldo egoistse Pessi100 kati daha fazla egoisttir. Kendini Parise yamadi rahatladi.


    Ronaldonun ismi Unitedtan büyük. Avrupa Liginde oynamak istememesi doğal. Juvede yeterince yilini heba etti. Unitedta da geçen seneyi heba etti. Ronaldoyu birakmayan United yönetimi suçlu.Thomas Müllerle takas edin kurtulun. Ronaldo da Bayernde oynasin.Gerçek Ronaldoyu görelim. Messi mi Ronaldo mu? (ANKET) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshin12 -- 23 Ekim 2022; 16:23:51 >




  • Tarihin en büyük oyuncusu Avrupa Liginde oynar mi?


    Pessi niye gidip kendini Parise yamadi? intere niye gitmedi?


    Kolay yoldan ŞLyi kazanip aklinca Ronaldoyu geçecekti. Yersen melek.


    Bir de Barça ve Barçalilarin düşman olarak gördükleri Psgye gitti adam.

  • Penaldo kadro dışı kalmış hala Messi ile yarıştıranlar var Messi mi Ronaldo mu? (ANKET) 

  • İkisi artık rakip değil. Ronaldo'yu Ronaldo yapan Real Madrid idi. Barcelona'yı Barcelona yapan ise Messi idi. Fark gayet net. Messi farklı bir boyut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 23 Ekim 2022; 20:24:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bir fıkra anlatacağım: 2022 yılında Messi 50 gole katkı sağlamış, Ronaldo ise 16 gole katkı sağlamış. Messi Ballon Dor ödülüne aday gösterilmezken Ronaldo aday gösterildi. Fıkra bu kadar.

  • iyi olmasını geçtim ronaldo messi kalibresinde bir oyuncu bile değil. messi'nin karşılaştırılabileceği tek oyuncu maradona'dır ondan da iyidir.

  • Kenshin12 kullanıcısına yanıt

    tsubasa nerdesin lan öldün mü cevap ver messiyle ilgili yorumlarını bekliyoruz bakalım ne saçmalayacaksın gene Messi mi Ronaldo mu? (ANKET) 

  • kariyer yapmak için önce adam akıllı kulüplerde oynamak gerekir;

    kariyer bazında Messi şu yönden şanslı:

    1- Ronaldo Real ile sorun yaşadı ve ayrılmayı tercih etti, Messi ise Barça ile sorun yaşamayı geçtim kulübün ağası gibiydi.
    2- Ronaldo ayrıldığında transfer pazarındaki en gözde oyuncu olmasına rağmen PSG gibi bi konfor alanı bulamadı, PSG Messi için "dört ayak üstüne düşmelik" bi konfor alanı oldu.

    Messi'nin Barça'daki konumu o kadar konforluydu ki, gerekirse maaşımı yarıya indirin gene de ayrılmak istemiyorum dedi Messi.

    PSG eşşek gibi paraya kıyan bi kulüp. Messi PSG'de de rahat, Neymar ile bir olup Mbappe ile sürtüştüler, kimsenin umrunda değil. kulübün zaten ciddi bi hedefi yok, kimse UCL için baskı falan kurmuyo.

    öte yanda Juventus tekrar yapılanmaya gidip kulübün başına genç yaştaki deneyimsiz Andrea Pirlo'yu getirdi. bir kulüp TD olarak Pirlo'yu getiriyosa, o kulüp zirveyi hedefleme değil tekrar yapılanıp geleceğe yatırım yapma hedefine girmiş demektir. Ronaldo'nun böyle bi kulüpte bir sene daha geçirmiş olması kariyerine olumsuz etki etti. (açıkçası şuanda Vlahoviç'in kariyeri de zarar görecek, onun da ayrılması lazım)

    tüm bu zorluklar Messi'nin başına gelmedi.

    eğer Mbappe-Messi gerginliğinden dolayı Mbappe Real'e giderse, Messi PSG'deki konfor alanında kontrat uzatıp biraz daha vakit geçirir, zaten stres yok PSG'de, stresin olmadığı yerde 40 yaşına kadar oynarsın yeter ki kulüp kontrat versin.

    yok eğer Mbappe kalır da Messi takımdan ayrılmaya karar verirse, bu durumda: ya emekli olur, ya da gidip 250 milyona Arabistan'da falan eğlenir biraz, sonuç olarak kulüp bazında bi zorluk-gerginlik-stres yaşamadan kariyerini tamamlar.

    bunları Messi'yi aşağılamak için yazmıyorum. ben bu forumda yıllarca Messi'yi savundum Ronaldoculara karşı. bunları yazmamın nedeni, Ronaldo ile Messi'nin kariyer bazında aşmaları gereken güçlükler arasında ciddi fark olmasıdır. "ama Ronaldo Real'de kale önünde bekliyodu" demeniz bu farkın gerçekliğini değiştirmiyor. Ronaldo Real'de her sene UCL gol kıralı olduğunda bile kulübün kıralı konumuna oturtulmadı. Messi'ye yapılan ayrıcalıklar Ronaldo'ya yapılmadı. Ronaldo Messi'den daha fazla iş becerirken de bu ayrıcalıkları yaşamadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Aynen. Messi Tito Vilanova, Gerardo Martino, Valverde, Quique Setién, Koeman gibi dünya çapında hocalarla çalıştı hep.


    Barcelona da zaten inanılmaz iyi yönetilen bir kulüp. Dembele, Coutinho, Griezman gibi oyunculara 150 milyon verip sıfır getiri almak büyük iş. Verim aldığı son önemli transferi Luis Suarez olan kulüpten bahsediyoruz.


    Suarez sonrası büyük çaplı transferler: Arda Turan, Andre Gomes, Paco Alcacer, Umtiti, Dembele, Coutinho, Paulinho, Semedo, Malcom, Lenglet, Melo, Griezman, De Jong, Pjanic. Sadece De Jong katkı verdi, onu da yollamaya çalışıyorlar ki para getirsin de o parayla birkaç çöp daha alsınlar.


    Mathieu, Vermaelen, Aleix Vidal, Digne, Yerry Mina, Boateng, Braithwaite, Firpo, Dest, Trincao gibi orta maliyetli çöpleri de ekleyelim.


    Her açıdan dünyanın en kötü yönetilen kulübü. Ne hoca bulabilir ne de adam akıllı transfer yapabilir. Messi'nin bir çok sezonunu yedi bu kadrolar, td'ler. Ayrıldı ve 2 sezondur gruptan çıkamıyorlar ŞL'de. Hem de yine o kadar para harcamaya rağmen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebo01 -- 21 Aralık 2022; 2:47:45 >




  • cebo01 C kullanıcısına yanıt
    Messi'nin Barcelona'da büyük bir konfor alanına sahip olması için "Barcelona'nın iyi tönetilen bir kulüp olması gerekliliği" gibi bir ön koşulu yoktur.

    Guardiola sonrası isim yapmış TD'lerle anlaşılmayıp kulüple zaten yıllardır çalışmakta olan ve Guardiola'nın sistemini bilen antrenörlerin TD yapılması bilinçli bir karar idi. yönetimin bu karardaki motivasyonu şuydu:

    - Guardiola dönemi muhteşemdi, ve o dönemin beyni olan Messi hâlâ bizim elimizde, ne yapıp ne edip diğer mevkileri de o dönemi taklit edebilecek adamlarla dolduralım, TD olarak da bu sistemi (takımın kimliğini) bozmayacak olan kendi evlatlarımızı koyalım, Messi bir şekilde orkestra şefliğini yapar ve elimizden geldiğince eskiyi taklit ederek yürürüz.

    kulübün belki son 7-8 yıldaki motivasyonu bu minvalde idi. yoksa zaten dünya çapında isim yapmış istedikleri bi TD'ü bulup getirirlerdi ve takımın kimliğinin değişmesine müsaade ederlerdi. bu plan zaten Messi için olumsuz bir plan değil, çünkü planın kendisi Messi'nin saha içindeki konumunu bozmamak ve liderliği Messi'ye kayıtsız-şartsız teslimetmek üzerine.

    ayrıca sen Barça'nın paralarının çöpe gittiğinden bahsetmişsin. işin teknik kısmını bi kenara bırakırsak, etik açıdan Barça kulübü zaten yozlaşmış bir kulüp. her kulüpte yöneticiler-menajerler para yer ama Barça'da bu durum çok yüksek seviyelere ulaşmış. birçok transferde milyonlarca euro araf'a gitmiş (yani kağıt üzerinde sözde birilerine ödenmiş ama karşı tarafta bu tarz paraların alındığına dair kayıt yok) sadece Neymar transferinde 15 milyon civarı bi karadelik var. Messi ile her sene tek tek kontrat yenilenmesi de bilinçliymiş, her kontrat yenileme esnasında herkes yiyeceğini yiyo mis gibi. yanlış anlaşılmasın Messi'yi suçlamak değil amacım. ama yönetim her transferi ve kontrat işini fırsat bilip para hortumlayarak kulübü batırşmış, akıl almaz bir borç yükü var üzerlerinde.

    kısacası dostum Barça'nın mali açıdan kötü yönetilmesi gibi şeyler Messi'nin Barça'da konfor alanına sahip olduğu gerçeğini değiştirmez. TD'lerin dünyaca ünlü olmamaları da Messi'nin konfor alanına sahip olmadığını göstermez. Barça'nın bu dönemde UCL başarısı olarak çok tatmin edici sonuçlar elde edememiş olması da yine Messi'nin o dönemde Barça'da müthiş bir konfor alanına sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyo.

    ekleme: tekrarlamam gerekirse, amacım Messi'nin kariyerini küçümsemek değil. sadece oynadıkları kulüplerde yaşadıkları deneyimler açısından Ronaldo ile Messi arasında gözle görülür bir fark olduğunu anlamamız lazım. Ronaldo da takii ki kendi kulüplerinde bi konfor alanına sahip olmuştur ama Messi seviyesinde değil asla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Aralık 2022; 10:44:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak muhabbet olsun diye yazıyorum.

    Messi Ronaldinho gittikten sonra takımın liderliğini eline aldi sayılır ama barcelonada farkındaydı ki messi dünyanın en iyisi.alacagi hiçbir futbolcu messiyle rekabet edemeyeceği için o konfor alanını verdiler.burada ronaldinhonun performansı düşünce gözden çıkarıldığını ama messinin asla gözden cikarilamadigini unutmamak gerek.
    Arjantin milli takımında da benzer işler oldu.konfor alanı isteseydi oynamaya alıştığı düzende ve takım arkadaşlarının bol olduğu ispanya milli takımını secerdi ki dünya şampiyonluğu zaten garanti olurdu

    Arjantin milli takimini biraktiktan sonrada neler oldugunu az cok biliyorum.(guney amerika pek seyretmiyorum.sadece haber okurum.)

    Barcelonada kalması iyimi olurdu.bence barcada futbolu bıraksa daha iyi olurdu.orada sembol oldu.gitmek istememesi paradan ziyade futbolu orada bırakmak istemesidir diye düşünüyorum yoksa para icin transfer yapsa şu anda çok ciddi maaslarla gidecek kulüp bulur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    Messi FFP nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı diye biliyorum. 50 milyon olan maaşını 25'e indirmeyi teklif etti ama FFP için bu bile kulübe yeterli olmuyodu. sonuçta Messi de bedava oynayacak değil, 40 milyon maaşa PSG'ye gitti. FFP kuralları olmasa muhtemelen hiç ayrılmazdı.

    ayrıca evet Barça bu konfor alanını Messi en iyisi olduğu için sağladı. bu süreçte Messi'ye acımasızca yorumlar çok yapıldı, Messi iyi oynasa bile UCL'den elenildiği anda millet alay ediyodu, şuanki Messicilerin Ronaldo ile inanılmaz irrasyonel bi acımasızlıkla alay ediyor olmaları gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ronaldo diyen 26 kişinin kafasından istiyorum. Muhteşem kafa cidden. Hala mı la. Messi mi Ronaldo mu? (ANKET) 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.