Şimdi Ara

Mesnev-i Şerif Tercümesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Selamın aleyküm .Ben bir mevlana hayranıyım ama hiç mesneviyi okumadım. En iyi mesnevi tercümesi hangisidir yardımcı olur musunuz teşekkürler

• veya böyle mevlana hazretlerini şems hazretlerini insanı anlatan kitaplar arıyorum Elif şafak / aşk ve Ahmet Ümit/ Babı esrar tarzındada olabilir onları okudum
  • Kimya Hatun'da da dedigin mevzularla ilgili seyler bulabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi bakıcam sagol
  • Okumadım ama Aşkın Gözyaşları serisi galiba Mevlana ile ilgiliydi fakat tam emin değilim yanlışım varsa düzeltin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada birçok Mesnevi ve Şerhi mevcut.Tam orjinal halinde olanlarını incele ve bütçene uygun olanını al.5-6 cilt olduğu gibi kalın 2-3 ciltlik olanları da var.Popüler Mevlana-Şems kitaplarını okuyarak zaman kaybetme ,konunun kalbine in ve Mesnevi'nin kendisini oku.Elif Şafak'ın Aşk isimli eseri tamamen popüler olmuş,mesnevi hikayesinden nemalanmış bir eser.İçerisinde eğreti olan argo,müstehcen kelimeler mesnevinin hikayesine yakışmamış.Aşkın Gözyaşları'nı bir nebze de olsa beğenmeme karşılık yine de yazarın kendi görüşlerinden ve olayların sıralamasında öznel tutumlardan izler taşıyor.Bu nedenle sağa sola sapmadan direk Mesnevi'nin kendisini okumak daha iyi.
  • blackemre ciddiye alıp gayet güzel bir yorum yaptığın için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.