Şimdi Ara

Meslekler ve Maaşları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. YGS-LYS sayısal bölümü öğrencisiyim, bir anadolu lisesinde okuyorum. Son senem, artık sınav maratonu başladı. Gideceğim mesleğe yoğunlaşmak için şu ara detaylı bir araştırma yaptım ama yapmaz olaydım. Ciddi anlamda şevkim fena kırıldı. Nedenini açıklıyorum.

FTR - Ortalama 2000-2500 TL
    Eczacılık - Ortalama 3000 TL
    İnşaat Mühendisliği - Ortalama 2500 TL
    Mimar - Ortalama 2500 TL
    Makine Mühendisliği - Ortalama 2500 TL
    Bilgisayar Mühendisliği - (İş imkanları çok kötü bir meslekmiş.) Ortalama 2000 - 2500 TL

Saydığım mesleklerin puanları çok yüksek ama aldıkları paraya maaş demek zor. Bu bölümlerin maaşları neden düşük? Bu denli düşükse gider öğretmen olurum en azından bir sürü tatilim olur. Konu hakkında bilgili arkadaşların aydınlatmalarını bekliyorum.

• Öğretmen ol.
  • Usta, öğretmen olmakta içimden gelmiyor. Saydığım meslekler idealim olan mesleklerdi. Bu alanlara ilgim var ama aldıkları maaş ciddi anlamda şevkimi kırdı.
  • madem iyi para istiyorsun iyi bi üniversitede oku ve kendini geliştir o zaman alırsın istediğin parayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polislikte mantıklı o halde

• Kayhan üniversite için planlı çalışıyorum zaten. İnşallah iyi bir üniversiteye yerleşeceğim de. Benim sorum şu. İyi bir üniversiteden mezun olsam dahi yukarda saydığım maaşları mı alacam?

@kayhan66bjk
  • emin ol daha fazlasını alırsın mesela bana çoğu yerin bil. müh geliyordu bu sene ama ben okudummu iyi bi yer olsun dedim okulu okurken iş meselesini düşünmeyim dedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım, önce üniversite yani. :) İnşallah dediğin gibidir. İnşaat mühendisliği ve FTR üzerine özellikle yoğunlaşıyorum. Bu iki meslekten birine gitmeyi düşünüyorum. İkisi de yüksek puan isteyen dolayısıyla yüksek çalışma gerektiren meslekler. Ben de ona göre bir çalışma çizelgesi yaptım. İnşallah maaşlar bu denli düşük değil çünkü öyleyse onca emeğim boşa gitmiş olacak.

@kayhan66bjk
  • bence ftr yazma kendi şahsi görüşüm bu, ben zamanında çok araştırdım bu mesleği.

• İs iyi bir universite kazanip bitirmekle bitmiyor ki. İyi bir universitede okumak daha rahat is bulmana yardimci olur o kadar. İyi bir okuldan mezun iyi bir muhendis icin baslangic maasi 2000 civari olur. Askerligini halledip 2-3 tecrube edindikten sonra 3500-4000 leri kazanirsin. Yani 30 yasindaki iyi universite mezunu biri en az 3000-3500 lira arasi kazanacaktir daha fazla yukselmek de calismanla dogru orantili olacaktir. Bakma muhendislik okunmaz diyenlere

• Zaten ilk hedefim o değil. İnşaat mühendisliği ilk sırada yer alıyor. FTRnin çalışma koşullarını seviyorum, bir de yeni meslek diye iş bulma imkanları yüks diye duydum.

@kayhan66bjk
  • inşaat mühendisliğini yaz kafaya ;) hedefinde bi üniversite varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

İs iyi bir universite kazanip bitirmekle bitmiyor ki. İyi bir universitede okumak daha rahat is bulmana yardimci olur o kadar. İyi bir okuldan mezun iyi bir muhendis icin baslangic maasi 2000 civari olur. Askerligini halledip 2-3 tecrube edindikten sonra 3500-4000 leri kazanirsin. Yani 30 yasindaki iyi universite mezunu biri en az 3000-3500 lira arasi kazanacaktir daha fazla yukselmek de calismanla dogru orantili olacaktir. Bakma muhendislik okunmaz diyenlere

İyi güzel de yine de tatmin etmedi. İyi bir üniversitede iyi bir mühendislik için çok fazla çalışıyorum ama buna rağmen yükselmekle alakalı herşey. Üniversite mezunu olsam bile bu ülkede çalışmayacağım gibi. Bu ülkede olanaklar cidden kötü.

@3nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: kayhan66bjk

inşaat mühendisliğini yaz kafaya ;) hedefinde bi üniversite varmi

Evet, ODTÜ veya İTÜ :) Zaten mühendislik için başka yerler düşünülmez. @kayhan66bjk
  • tıp oku en iyisi
  • İnşaatta tanıdık olacak yoksa zor, görüyoruz hükümet projeleri nasıl kendi adamlarına veriyor onun gibi senin de ailende olacak ki proje sana gelsin.
    Maaşla zengin mi olmayı bekliyordun zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin96

quote:

Orijinalden alıntı: kayhan66bjk

inşaat mühendisliğini yaz kafaya ;) hedefinde bi üniversite varmi

Evet, ODTÜ veya İTÜ :) Zaten mühendislik için başka yerler düşünülmez. @kayhan66bjk

evet katılıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: eygt82

tıp oku en iyisi
    @eygt82

Tıp sevmiyorum. Hastane ortamı ve koşulları bana göre değil.

@The North Remembers

Beklemiyordum da bu kadar düşük olacağını da sanmıyordum. Büyük ihtimal yurtdışında çalışacam. İngiltere'de dayım falan var. Onun yanına yerleşip kariyerime orda başlamayı planlıyorum. Bu ülkede para yok yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin96

@eygt82

Tıp sevmiyorum. Hastane ortamı ve koşulları bana göre değil.

@The North Remembers

Beklemiyordum da bu kadar düşük olacağını da sanmıyordum. Büyük ihtimal yurtdışında çalışacam. İngiltere'de dayım falan var. Onun yanına yerleşip kariyerime orda başlamayı planlıyorum. Bu ülkede para yok yoksa.

hocam aile hekimi ol mis gibi aylık 3-4 bin en az bulundugunyere göre artar. bizim burda var adam bos bos oturuyo gelen giden az oluyo ftr dekş dersler ile cogu ortak onda da zorlanacak bari tıp oku
  • %75 calısmak ıstıyıp bu paraları almak ıstıyosan ya polis ya öğretmen olcaksın dostum ben öğretmenlıgı sectım araştır :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.