Şimdi Ara

Meslek lisesinden Özel Ünüversiteye doğru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

meslek lisesi son sınıf Bilgisayar bölümü öğrencisiyim 2 yıldır dersaneye gidiyorum bu sene son senem lise 3 te pek ilişkili degildim bu ünüversite ve gidebilecegim yerler hakkında ama şimdi kafam da bi dünya sorular başladı seçebilecegimiz bölümleri bilirsiniz en iyisi bilgisayar öğretmenliği bende onu okumak istemiyorum o yüzden özel ünüversitede bilgisayar mühendisliği istiyorum , mühendislikte say2 oluyor

1;) şimdi özele gitmek için say2 yapmam mı gerekiyor

2;) benimle aynı dertten muzdarip arkadaslar varsa onlar ne düşünüyor

3;) bil. mühendisliği için gidebilecegim en kaliteli ünüversite hangisi

cok acil yorumlarınızı bekliyorum olumlu olumsuz her şey benim için önemli çalısıp , çalışıp en fazla öğretmenlik okumak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alengirli -- 31 Ağustos 2008; 22:41:16 >

• sanirsam meslek liseli cikislar ögrenciler mühendis olamiyordu.

özel üniye gitmek icin cok yüksek bi puan kasmana gerek yok okul puanin ilede girebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lythari

sanirsam meslek liseli cikislar ögrenciler mühendis olamiyordu.

özel üniye gitmek icin cok yüksek bi puan kasmana gerek yok okul puanin ilede girebilirsin.

yani anlayamadığım meslek lisesi olup da özel de mühendisliğe parayı bastırıp giremiyor muyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alengirli -- 31 Ağustos 2008; 23:17:00 >
  • Gidebilirsin.
    osym nin sitesinden bilgisayar müh. ilgilendiğin üniversitelerin taban puanlarına bak bu puanların en az 15-20 puan altında bi ham puan alman lazım say2 den çünkü okul puanın 0,3 ile çarpılacak yani bayağı çalışman gerekecek

Örnek vermek gerekirse

ATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 253,769
    BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 256,289
    BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 293,250
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 248,377
    BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 319,017
    ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 280,225
    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 238,628
    FATİH ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 275,653
    HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 241,605
    KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 255,806
    MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 238,974
    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 270,016

Bunlar bikaç üninin bilg. müh. taban puanları en düşük olan Doğuş Üni üzerinden örenek vermek gerekirse senin okul birincisi olduğunu varsayarsak okuldan 30 puan alırsın bu durumda 208 say 2 puanı yapman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #CannibaL# -- 31 Ağustos 2008; 23:56:50 >

• parayı bastır gıt .. bu sekılde bır olay yok. dershaneye gıden bırısın rehberlık servısıyle gorusursen bılgı alabılırsın .

ozele gıtmen ıcın degıl bılgısıyar bolumu okuyabılmen ıcın sayısal 2 yapman gerekıyor ayrıca.

ayrıca bılgısayar bolumu vakıf unıversıtelerınde de cok cok dusuk degıl. sen meslek lısesı ogrencısı oldugundan sansın azalıyor cok calısman gerek kı bu sekılde farkı kapıyasın.
  • pff yalan hayat mühendis olamıyorum işte
  • meslek lisesi cikisli mühendis olamaz diye biliyorum tekrar üstüne basa basa söylüyorum .ögretmen olabilri en fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olamaz digil istersen basbakan olursun da şimdi oturupda say2 calısmak mantıklımı onu çözmeye çalısıyorum
  • Myo gidersin daha sonra sınava girip mühendislik okursun. Ama yok gelemem diyorsan say 2 yapman lazım.
  • myo sansım nedir sizce bu konu hakkında yardımlarınızı alabilirmyim lütfen , pc mühendisliği benim çocukluk hayalim oks de kahrolsun ist okucam diye memleketimdeki anadolu lisesini teptim şimdi öle pişmanım ki

dipnot: benim mesaj sayım niye artmıyor kendi konum olduğu için mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alengirli -- 1 Eylül 2008; 20:58:09 >
  • Myo şansın çalışmaktır. Burada mesaj sayısı artmaz.
  • Bende aynı durumdayım. Dersanedeki bayan bana türkiye 1. olsan bile giremezsin dedi. Öğretmen olabilirsin sadece. Mühedislik için MYO dan DGS ile geçmen gerekiyor. ÖSS ye abanmaktansa 2 sene okuluna yüklen dersleri iyi götür. DGS de normal bir başarı göster özel üniversitelere girersin zaten normal bir puanla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RocKMyC

Bende aynı durumdayım. Dersanedeki bayan bana türkiye 1. olsan bile giremezsin dedi. Öğretmen olabilirsin sadece. Mühedislik için MYO dan DGS ile geçmen gerekiyor. ÖSS ye abanmaktansa 2 sene okuluna yüklen dersleri iyi götür. DGS de normal bir başarı göster özel üniversitelere girersin zaten normal bir puanla.

sen şu işi biraz daha açarmısın ??? cok mantıklı geldi banada acil cvb lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alengirli -- 2 Eylül 2008; 19:12:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.