Şimdi Ara

Meslek lisesi öğrencisi olarak bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Meslek lisesi mezunu biriyim. 2 senelik kendi bölümüme devam etmek istiyorum. Geçen sene bizim bölümlere yatay geçiş ile puansız alıyorlardı. Yani puan'la giren sayısı azdı. Bide geçen sene bir meslek lisesi sınıfında 20 kişi varsa yatay geçiş sayesinde hepsi üniversiteye giriyordu. Bu sene bizim sınıftan 3-4 kişi ygs 1 barajını zorla geçti. Soruma gelirsek. Bu sene mesela elektrik veya elektronik teknolojisi bölümlerinde önemli ölçüde siralama yükselirmi alçalırmı acaba ? benim ygs 1 ek puanlı puanım 204, geçen seneki taban puanı 210 olan yere girme şansım nedir ? Tercih konusunda profesyonel birine gidip danıştığımda %100 burslu üniversite'leri hatta marmara üniversitesini bile yazmamı söyledi sizin fikriniz nedir ?

• up
  • Şöyle söyliyim kardeşim ben 2007 eml-bilgisayar böl. Mezunuydum o senelerde kendimi geliştirmek için iü-bilgisayar programcılığına gitmek istedim ancak o dönemlerde istanbulda olanlar o bölümlere direk geçiş yapabiliyolardı bizde doğal olarak puan yapsak bile gidemiyoduk. Bu nedenden ötürü o bölümlerin puanları artacaktır.

Sonuç olarak İstanbul yada başka büyük şehirlerin programcılığına gidemedik bizde elimizden geldiğince yılmadan başka bölümler okuduk. Allah yardımcın olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 204 Puan mı O.o 1 sene daha hazırlanın bence hocam :Dd

• Ama bu sene olay çok farklı ayni durumda olupta yorum yaparsa sevinirim

• Up

• Hocam puani degil de siralamayi baz al derim.

• 2 yıllık okuma derim
    torpil olmadıkca okumuşsun okumamışsın bir şey var etmiyor
    staj gördüğüm yerde 41 kişi vardı atolyede
    1 şef
    4 müh.
    1 tane formen formeni(işçilere iş listesi veren)
    kaldı 35 kişi
    25 i 2 yıllık okumuş
    hepsi 1800 tl ile başlamış işçiler
    2 yıllık makine okuyan şuan 2000 alıyor
    4 yıllık okuyan müh 4.5k alıyor 3 ayda 1 de çift maaş

tabi fabrikada 2 yıllık müh. de var ama onlar hep şef yiğenleri veya oğulları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.