Şimdi Ara

Meslek Lisesi Dal Seçimi Vari Tabanı&Teknik Servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuya benzer konuları incledim.Fakat güncel olmasını istedim.

Gelicek olarak düşünürsek Hangi Dal daha iyi Veri Tabanı Programcılığı mı, Teknik Servis mi?

• tabiki veri tabanı programcılıgı
    bende meslek lisesindeyken veritabanı programcılıgını seçmiştim.
    veritabanında kod yazılır programlar web siteleri vb şeyler yaplır.

teknik servisi az cok biliyorsundur.
    ya satıs danısmanı olur
    ya bilgisayar toplarsın
    ya tamirinde cipset değişimi gibi işlemler yaparsın

ama yükselme sansın cok yok. yüksek mevkiler var ( bilmem ne markanın Türkiye distiribütörü) ama uzun senelerini alacağını düşünüyorum

veritabanı programcılıgında para var ama kendini cok geliştirmen gerek
    teknikte o kadar para yok ama kendini programcı kadar kasmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

tabiki veri tabanı programcılıgı
    bende meslek lisesindeyken veritabanı programcılıgını seçmiştim.
    veritabanında kod yazılır programlar web siteleri vb şeyler yaplır.

teknik servisi az cok biliyorsundur.
    ya satıs danısmanı olur
    ya bilgisayar toplarsın
    ya tamirinde cipset değişimi gibi işlemler yaparsın

ama yükselme sansın cok yok. yüksek mevkiler var ( bilmem ne markanın Türkiye distiribütörü) ama uzun senelerini alacağını düşünüyorum

veritabanı programcılıgında para var ama kendini cok geliştirmen gerek
    teknikte o kadar para yok ama kendini programcı kadar kasmazsın.

haklısın bende bu şekilde düşünüyorum fakat karasızım.
    bir şey daha sorayım.
    Ben teknik servis olarak iyiyim.Veri tabanında kötünün iyisiyim zor diye çalışmıyorum.Çalışırsam olur tabiki de.
    Yani Veri Tabanı Programcılığı Zor mu? Ne tür beceriler gerektiriyor. Gelecei sanırsam iyi, teknik servise göre.
    teknik serviste olunabilcek şeyler biliyoruz saten saymışssınız.
    Veri Tabanı Programcılığı Okursam Ne işi yapıcam.Ne tür yerlerde çalışırım.?

• şimdi delikanlı

meslek liselerinden 2 yıllıklara direk geçiş var, şimdi sen hangi bölümü seçersen nereye direk geçiş yapabilirsin bunu araştır.

bilgisayar programcılığına direk sınavsız geçiş var mı bak

meslek lisesinde biraz programlama öğrenirsen 2 yıllık okurken notların yüksek olur, DGS ye girdiğinde, onu senin orta öğretim başarı puanın gibi kabul ederler.

DGS de türkçe matematik soruyorlar, öyle integral felan yok, ordan güzel bir not alırsan 4 yıllık mühendislğe dahi geçersin

hatta 2 yıllık diplomanla iş bulur 2. öğretim bile okuyabiliyorsun.

en nihayetinde şunu unutma, meslek lisesi diplomasıyla iş bulman zor, ben şunu öğrenemem ben bunu öğrenemem diye bişiy yok, oturup çalışacaksın, hepsini öğreneceksin.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun1077

haklısın bende bu şekilde düşünüyorum fakat karasızım.
    bir şey daha sorayım.
    Ben teknik servis olarak iyiyim.Veri tabanında kötünün iyisiyim zor diye çalışmıyorum.Çalışırsam olur tabiki de.
    Yani Veri Tabanı Programcılığı Zor mu? Ne tür beceriler gerektiriyor. Gelecei sanırsam iyi, teknik servise göre.
    teknik serviste olunabilcek şeyler biliyoruz saten saymışssınız.
    Veri Tabanı Programcılığı Okursam Ne işi yapıcam.Ne tür yerlerde çalışırım.?

veritabanı programcılıgında = kodlama diyebiliriz
    veritabanı okursan masaüstü programlar yapacaksın.
    Şirketler bizim şu programa ihtiyacımız var diyecekler sende o programı yazacaksın.

öncelikle bilgisayar programlamayı araştır. bu meslekte para var ama senmezsen sana dünyanın en büyük eziyeti gelebilir baştan söyleyeyim.
    veritabanı okuyup illa masa üstü programlamada kendini geliştirmen şart değil. İnternet programcılıgına geçip web siteleri yapabilirsin. ama bnları hepsi kod yazma işiyle emek işiyle olur.

bu sitede okumustum adamın yazdıgı aynen şöyleydi "çoçuguna ,eşine ne zkadar zaman ayırıyorsan programlama diline de o kadar zaman ayırman gerek"

bende bilgisayar programcılıgı okuyorum

• peki Web Tasarımı Dalı Nasıldır?
    (Bir aralar site yapardım.bedava domainlerle.)
  • arkadaşım bu konuda sana benden iyi yardımcı olabilecek kişi sayısı azdır, tecrübelerimi söyliyim sana, meslek lisesi veritabanı bölümünden mezunum, veritabanı ve görsel programlama görürsün derste sana söyle kopyalar vereyim, veritabanına gideceksen kapsamlı ve olasılıklı düşünmek zorundasın, görsel programlama veritabanı dersinin en zor dersidir oturup masaüstü uygulamalar geliştireceksin, söylendiği gibi web sitesi filan yapmayacaksın, eğer ben veritabanı bölümünü seçicem diyorsan 2-3 tane okul başlamadan kitap alıp derslere çalısmak zorundasın eğer düşünüyorsan pm at kitap isimlerini atarım. Söyle bir durumda var okullar bilindiği gibi adam akıllı eğitim vermiyor eğitim seviyesi yerlerde veritabanına gideceksin ( genel anlamda söylüyorum ) hiç birsey yapamayacaksın, vizyonunu genişlemezsin, piyasanın istediği gibi bir eleman tahminimce olman çok zor ( genel anlamda söylüyorum, istisnalar var ). Veritabanı bölümüne gideceksen eğer biraz internette araştırdıysan SQL filan görmüşsündür ama işin aslı öyle değil, hiç bir kullanırlığı olmayan Access öğretiliyor, SQL filan hayal kurmuş olursun. Bana kalırsa veritabanına gideceğine Web tasarıma git hiç olmazsa Asp.Net ögrenirsin piyasadan örneklerle büyük kapsamlı web siteleri yaparsın, az da olsa veritabanı planlamayıda öğrenirsin, internette görsel eğitimler var ordanda öğrenebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • veri tabanını seç tabikide ben teknik servis çıkışlıyım üniye gidince yazılım görücen hem zorluk çekmezsin
  • Arkdaşlar hepinize çok teşşekür ederim.çok faydalı oldunuz.
    Bugün öğrendim.11.Sınıfı başka bir okulda okuyacağım.
    gidiceğim okulda Web Tasarım Varmış.
    Web Tasarım Tericihim.
  • Veritabanı okadarda zor değil.Gözünde büyütme bence.
  • meslek lisesinde 10.sınıftan 11. sınıfa geçen öğrenciler için dal seçim programı yapmam lazım biri bana yardımm edebilirmi!!!!!!(C# da)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Turan

meslek lisesinde 10.sınıftan 11. sınıfa geçen öğrenciler için dal seçim programı yapmam lazım biri bana yardımm edebilirmi!!!!!!(C# da)

işine yararsa flowchar konsolla yapabilirim
  • İşime yarayabilir flowchar la yapabilirmisiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.