arkadaşlar ben meslek lisesi çıkışlıyım ama bölümüdenn memnun değilim ve psikoloji okumak istiyorum 470 aobp puanım var okul 2. si ve bölüm 1.siyim. Meslek liselilerde belli noktalarda kırılma yapılıyormuş alandışı seçince hangi kısımlarda gerçekleşiyor? yani diploma notundanmı kırıyorlar yoksa ygs-lysdenmi? sizce kazanabilirmiyim?
Diploma notundan falan kesilmez sadece kat sayı mağduru olursun o kadar.
AOBP puanın 0.15 le değil de 0.12 ile çarpılır ki bu da en fazla 20 puan kesilmesi demek.İyi çalışırsan diğerlerinden 20 puan fazla alırsan yerleşirsin niye olmasın.
Bende meslek lisesi bilgisayar mezunuyum alandışı MF-4 ten yerleştim yaklaşık 15 puanım kırıldı katsayıdan.
20 puan degil en fazla 11-12 puan gibi birkesinti olur hatta biri 10 puan felan demişti bunuda yapacagın 4-5 tane fazla soruyla telafı edersin eskiden olsa evet neredeyse 30 puan bir kesinti oluyordu ama artık alandışı bir bölüme gitmek okadar zor bir şey degil çalışırsan yaparsın
benim aynım ben de meslek lisesi anadolu grubuyum, psikoloji okumak istiyorum bu sene bu konuda rehberikçiyle görüştüm, tek sıkıntın katsayı olur dedi onun dışında bi sorun olmaz dedi ama psikoloji bölümünün genel olarak puanları çok yüksek, o yüzden bizim onun da üstünde bi şey yapmamız gerek
eskisi kadar bir katsayı sorunu yok artık
alandışı terchlerde o kadar fazla puan kırılmıyo artık max 15 puan kırılır. onu da 3-4 edb neti fazla yaparak telafi edersin tm3 de
quote:
Orijinalden alıntı: Zonatalp
arkadaşlar ben meslek lisesi çıkışlıyım ama bölümüdenn memnun değilim ve psikoloji okumak istiyorum 470 aobp puanım var okul 2. si ve bölüm 1.siyim. Meslek liselilerde belli noktalarda kırılma yapılıyormuş alandışı seçince hangi kısımlarda gerçekleşiyor? yani diploma notundanmı kırıyorlar yoksa ygs-lysdenmi? sizce kazanabilirmiyim?
Ben de neler istiyorum ama insanın her istediği olmuyor
hypsibremetes evet insan ister ve başarmak için o yolda emek harcar... bazı konulardaki mağduriyetin cevap yazmana sebebiyet vermiş gibi... sende haklısın ama herkes farklıdır :)
Herkese teşekkür ederim ilgilendiğiniz için merak ettiğim bir konuydu...aobp puanım 470'ti 3. ve 4. senemi 1. likle bitirmiştim... sadece aobp puanından kırılma olması rahatlattı beni... :)
quote:
Herkese teşekkür ederim ilgilendiğiniz için merak ettiğim bir konuydu...aobp puanım 470'ti 3. ve 4. senemi 1. likle bitirmiştim... sadece aobp puanından kırılma olması rahatlattı beni... :)
Alan dışı yaparsan AOBP 0,12 ile çarpılır Alan içi yaparsan 0,21 ile çarpılır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme