Şimdi Ara

Meslek Liselinin Lisans aşkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze selam.Ben 1990 doğumluyum,daha önce hiç forumlar olsun sözlükler vs olsun hiç biryerde yazmadım ama hep okudum bugün artık yazmaya fikiri tek elden alamya karar verdiğim gündür.Beni Ciddiye alacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler.Benim kararsız olduğun bir konu var bu hayat meselesi benim için ne yapacağımı bilmediğimden ve çevremde bana fikir verecek kimse olmadığından sizlerle birlikteyim.Ben meslek lisesi mezunuyum elektrik-elektronik bölümü bu işi yapıyorum çıraklıktan yetişmeyim, bu bölümüde bu işi yapmak için okudum.Ama büyük sorun bu işi sevmemem ve mat-fen dersleriyle hiç alakadar olmamam (gerçekten bilmiyorum 2 basamaklı toplama işlemini hızlı yapamam yapsamda büyük ölçüde yanlış olur.İşte mezun olduk öğretmenlerin kanaat notuyla vs.Diploma notum 72 .Öğretmenlerime ve çevremdeki bazı büyüklerime göre benden adam olur cinsinden iltifatlar.Ama göremiyorum hala yolun şeklini olurmu olmazmı!Mezun oldum pat diye sınavsız geçiş yaptım yerleştim 2009da.Benim liseden ortamım vardı o ortamı sevglimi bıraktım gittim MYO ya tabi ayak uyduramadım başka şehir başka ortam sıfırdan yaşam vs vs.İlk dönem geldi mi (5 tane FF.) Babamda para mevzusu yapıyor devamlı az harca vs diye.Kimseye söylemedim kaydımı dondurdum başka şehirde mahalleden arakdaşlar vardı bastım gittim onların yanına ailemede yatay geçiş falan sallamasyonlar.Sonraki sene girdim sınava tekrardan yeterli puan yaptım (pişmandım elektrik mühendisi olmak istiyordum ve unutmuştumki matemeatik bilmiyorum) ve yine sayısal bölüm tercih ettim mekatronik uzaktan eğitim busefer.Kazandım -hem para kazancaktım hem mekatronikten mezun olup dikey geçiş yapacaktım.Ama bu günlerde anlıyorum ki insan neleri başaramayacağını bilmeyince hiç birşeyden korkmuyor.Neyse sonuç 3. senede mekatronik bölümündende kaydımı sildirdim.Ben aslında yetenek olarak sözel ağırlıklı bir yapıya sahibim.Buna geçen sene karar verdim ve gittim bir dershaneye yazıldım sözel bölüm.Bir kaç sefer gittim sözel sınıf lise son öğrencileri,zehir gibi çocuklar ben deve dikeni gibi kaldım arka sıradakilerde 5 yıl öğretmen yüzü görmemiş ben (lise son haftada 1 gün giderdik) şoka uğradım ve dershaneyi bıraktım ücretide kek gibi boşuna ödedim.Yani bir denemem daha boşa gitti.En sonki müthiş kararsızlıklarıma bir yenisini ekleyerek askerlik tecilimi bozdurdum kasımda gidicem askere (çok büyük engel hiç Bir şey yapamıyorum ) ama herzaman içimde bir dört yıllık bölüm uhdesi var hep olacak şimdiki aldığım puanlar anca Türk dili ve edebiyatı (doğu illerine yetiyor) gitsem bana kimse finansman sağlamaz çünkü aileme bu durumu anlatamam iş bulmam gerek ve şüpheliyim ordaki okul 4 yılda bitmezse bide 29 da askere gitmek var 15 ay...Bitse bile ne olacağım edebiyat mezunu olarak 30 yaşında mezun biri olarak.Şimdi arkadaşlar lütfen ama lütfen gerçekten fikirilerinize ihtiyacım var.Buraya kadar okuduğunuz için size minnettarım.Teşekkürler.

• içim parçalandı be kardeş ne yaptın sen
  • Fen edebiyat fakültelerine girmek gibi bir hataya düşmeyin. Neden mi çünkü eğitim fakültesi öğretmenler dahi atanamazken siz daha formasyon alacaksınız (alabilirseniz tabi) sonra öğretmen olacaksınız. Fen edebiyattan da ancak öğretmen olunuyor zaten bu ülkede, bu fakültenin çok iyi üniversitelerde okumadıktan sonra bir değeri yok. Size tavsiyem madem meslek lisesi elk-elektronik mezunusunuz ve matematik altyapınız yok ve 4 yıllık fakülte istiyorsunuz yapacağınız şey myo okuyup dgs ile mühendislik fak. ni zorlamaktır. Çünkü meslek lisesi mezunu bir insanın matematik fizik bilgisini bilirim ben de meslek mezunuyum sizin sıfırdan mühendislik kazanabilmeniz için fen bilimlerinde iyi olmanız lazım dolayısıyla uzunca bir süre sınava hazırlanmak gerekiyor. Ama dgs'de sadece Mat-1 konuları ve Türkçe sorulmakta. Yani kısacası madem meslek mezunusunuz çıraklıktan yetişmesiniz piyasayı da az çok biliyorsunuzdur. Bu yüzden ki alanınızda devam edip mühendis olmayı deneyin derim. İşin pratiğini de görmüş biri olarak inşallah iyi bir mühendis olursunuz. Sırf 4 yıllık fakülte olsun diye alakasız bölümlerde okumayın.Bol şanslar.

• Yaş biraz geçsede mühim değil. Gerçi bende liseyi Anad. Teknik Veri Tabanı Prog. okudum ama üniyi 4 yıllık turizm otel okudum. 16-17 yaşlarımda bilgisayarcıda çalıştım, 18-19 yaşlarımda otelde çalıştım ve devam ediyorum. Garip işte, hayat böyle bir şey Önünüzde seçenekler var. AÖF olsun, 2 yıllıklar olsun. AÖF deyip geçmeyin yüzbinlerce okuyan var, ve pişman olmazsınız. Askerlik tecil bozdurma ile ilgili çok bilgim yok ama size verebileceğim tavsiye 4 yıllık açıktan okumaktır. Hem okursunuz hemde çalışırsınız, 4 senenin ardından kısa dönem askerlik yaparsınız. Ek yerleştirmelere daha çok vakit var iyice araştırın. Yaşınızı düşünnmeyin asla. Abimden örnek vereyim, aynı bölüm mezunusunuz ama o tekniği bitirdi, liseyi bitirdikten sonra 2 senelik bir yere gitti yapamadı oralarda işte, geldi çalıştı, bu arada yabancı dil ingilizceye hazırlandı. 2012 Ege Üni. Turizm rehb. başladı 23 yaşında. Pes etmeyin, yılmayın. Geçmişteki hatalar aslında geleceğinize ışık tutar.

• Merhaba efendim. Size tavsiyem geçmişi unutun. Çok kötüseçimler yaptım, şöyle oldu yıllarım boşa gitti vs. unutun bunları. Geçmiş için yapabileceğiniz birsey yok. Ileriye bakın.

Elinize bir kağıt ve kalem alın. Buraya önünüzdeki tüm seçenekleri yazın. Askere git > Olumlu ve olumsuz yonleri / gelince yapabileceklerim vs. Üniversiteye basla > ....
    Gibi. Daha sonra size hangisi en uygun gelecekse bunu uygulayin ama bu seçenekleri geniş tutun. Her olasılığı düşünün. Para kazanmak, evlenmek, seveceginiz işi yapmak, zorluk derecesi.... Bir de kendinize kariyer hedefi koyun. "Ben bu olacağım" deyin. Bu en önemlisi. En kısa zamanda ne olmak istediginizi kesinlestirin.

Umarım bundan sonraki hayatinizda, geçmişinizin de verdiği tecrübeyle  "hedefi olan" ve bu hedefe ulaşmak için elinden geleni yapan birisi olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 91 liyim hocam liseyi açıktan bitirdim 2yıllık eşit ağırlık myo bitirdim bu sene dgs ile iktisat bölümüne geçeceğim.
    Geçmişimde yaptığım hatalar yüzünden ve ailevi nedenlerden yıllarca hayalini kurduğum bilgisayar mühendisliğini okuyamadım ama elden birşey gelmiyor önüne bakacaksın.
    Forumda dgs ile geçenleri pek sevmiyorlar ama benim imkanlarım bu kadardı ne yapayım.
    Sende askerliği ertele bence 15 ay askerlikten sonra okumaya heves felan kalmaz diye düşünüyorum.
  • saolun arkadaşlar çok teşşkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite Okurken Memurluk
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.