Şimdi Ara

meslek liseleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar amcamın oğlu sbs ye girdi ve düşük bir puan aldı. anlayacağınız yakınlarda bir anadolu lisesine giremeyecek. üniversite okumak istiyor ya iyi bir düz liseye gidecek yada bi meslek lisesine. tüm lsielerde 9. sınıf müfredatı aynı ama 10 11 12 de meslek liseleri farklı dersler görüyor. acaba bu meslek liselerinde 10 11 12 de fen ve matematik dersleri olan bi lise varmı ?

ve bağcılar, güngören, esenler, parseller civarında bildiğiniz güzel bir düz lise varmı ?

• up
  • 9.sınıftan sonraki sınıflar meslek lisesi olanlar daha hafif görüyor diye biliyorum ve daha az görüyor endürstri meslek olursa matematik flan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminç

arkadaşlar amcamın oğlu sbs ye girdi ve düşük bir puan aldı. anlayacağınız yakınlarda bir anadolu lisesine giremeyecek. üniversite okumak istiyor ya iyi bir düz liseye gidecek yada bi meslek lisesine. tüm lsielerde 9. sınıf müfredatı aynı ama 10 11 12 de meslek liseleri farklı dersler görüyor. acaba bu meslek liselerinde 10 11 12 de fen ve matematik dersleri olan bi lise varmı ?

ve bağcılar, güngören, esenler, parseller civarında bildiğiniz güzel bir düz lise varmı ?

dostum sana şu şekilde anlatayım...

anadolu teknik lisesi =atl
    anadolu meslek lisesi=aml
    teknik lise=tl
    endüstri meslek lisesi=eml

9. sınıf müfredat aynı. Fakat atl ya da aml'ye kayıt yaptırırsa (sbs puanı ile tercih etmesi gerek) 9. sınıfta ingilizce dersleri 6-8-10 arası değişiyor. Bu ders sayısı onun için büyük bir şans olur. Eğer tutturamazsa hiçbir yeri (atl yada amll'den) o halde eml'ye kayıt yaptırıp 10. sınıfta tl'ye geçiş yapabilir. Tl'ye geçme şartları sanırım 4dersin ortalaması 70'in üstünde olacak gibi birşeydi. (mat-fizik-dil ve anlatım-kimya)

Eml= Fizik-kimya-bio-mat-geo dersleri görmez. Sözel dersler ve meslek derslerini görür. Haftalık ders saati diğerlerine göre azdır. (35 saat civarı)
    tl=10. sınıfta emldeki öğrencilerden başarılılar(4 ders vs.) bu okul türüne yerleştirilir. Emlnin görmediği sayısal dersleri görürler. Haftalık ders saati min 43'tür.
    aml=fazla bilgim yok ama atlye göre sözel diye biliyorum. 9. sınıfta ing ders saati fazla.
    atl=tl ile aynıdır fakat 9. sınıftan itibaren atl adı bulunur. Ayrıca 9. sınıfta ing dersi fazladır.

Takıldığın bir yer olursa sorabilirsin.

• üniversite sınavlarında anadolu liselerinin avantajı olabilir, ama onların, tekelinde değil. meslek liselerin tümünde matematik ve fizik görülür. ama düz liselerde olduğu gibi ders saatleri uzun değil. meslek lisesinde son sınıfta haftada 3 gün işletmelere beceri eğitimine gidilir. gene haftada 2-2,5 gün(son sınıfta 1 gün) meslek eğitimine ayrılır. geri kalan süre ise, diğer kültür derslerine dağıtılır. buna rağmen üniversitede iyi ibir yer kazanan öğrencilerimiz oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

quote:

arkadaşlar amcamın oğlu sbs ye girdi ve düşük bir puan aldı. anlayacağınız yakınlarda bir anadolu lisesine giremeyecek. üniversite okumak istiyor ya iyi bir düz liseye gidecek yada bi meslek lisesine. tüm lsielerde 9. sınıf müfredatı aynı ama 10 11 12 de meslek liseleri farklı dersler görüyor. acaba bu meslek liselerinde 10 11 12 de fen ve matematik dersleri olan bi lise varmı ?

teknik lise=tl

9. sınıf müfredat aynı. Fakat atl ya da aml'ye kayıt yaptırırsa (sbs puanı ile tercih etmesi gerek) 9. sınıfta ingilizce dersleri 6-8-10 arası değişiyor. Bu ders sayısı onun için büyük bir şans olur. Eğer tutturamazsa hiçbir yeri (atl yada amll'den) o halde eml'ye kayıt yaptırıp 10. sınıfta tl'ye geçiş yapabilir. Tl'ye geçme şartları sanırım 4dersin ortalaması 70'in üstünde olacak gibi birşeydi. (mat-fizik-dil ve anlatım-kimya)

Eml= Fizik-kimya-bio-mat-geo dersleri görmez. Sözel dersler ve meslek derslerini görür. Haftalık ders saati diğerlerine göre azdır. (35 saat civarı)
    tl=10. sınıfta emldeki öğrencilerden başarılılar(4 ders vs.) bu okul türüne yerleştirilir. Emlnin görmediği sayısal dersleri görürler. Haftalık ders saati min 43'tür.
    aml=fazla bilgim yok ama atlye göre sözel diye biliyorum. 9. sınıfta ing ders saati fazla.
    atl=tl ile aynıdır fakat 9. sınıftan itibaren atl adı bulunur. Ayrıca 9. sınıfta ing dersi fazladır.

yani dediğine göre eml ye başlangıç yaptıktan sonra 10. sınıfta not ortalaması ile tl ye geçebilir ve tl de sayısal dersler görür doğrumudur hocam ? eml için sbs puanı gerekiyor bu arada değil mi ? birde şunu sorayım mesela eml den tl ye geçerse sadece sayısal olarak mı var yoksa eşit ağırlık seçmek istese eşit ağırlığa da gidebiliyor mu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

quote:

teknik lise=tl

yani dediğine göre eml ye başlangıç yaptıktan sonra 10. sınıfta not ortalaması ile tl ye geçebilir ve tl de sayısal dersler görür doğrumudur hocam ? eml için sbs puanı gerekiyor bu arada değil mi ? birde şunu sorayım mesela eml den tl ye geçerse sadece sayısal olarak mı var yoksa eşit ağırlık seçmek istese eşit ağırlığa da gidebiliyor mu ?

1. cümlen doğru.
    eml için sbs puanı gerekmiyor diploma puanına bakıyorlar.
    mf-tm olayını seçme hakkını sana bırakmıyorlar dostum düz lisedeki gibi. Seçtiğin mesleğe göre değişiyor. Yani bilişim teknolojileri okursan direk mf ci olursun. Çünkü bil müh. yada öğretmenlik yapacağın için. Zaten haftalık 3 saat edebiyat 2 saatte dil ve anlatım var. Ben bu 5 dersle bu sene 22 net yaptım lys edebiyatta (0 hazırlıkla,yani hiç edebiyat çözmediğim halde).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ İİBF Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.