Şimdi Ara

Meşhur İsveç Diyetine Başladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar boy 1.71 kilo 71 iken dedim böyle olmayacak başlıyorum bakalım şu meşhur diyete, 13 gün sürüyor,diyeti tamamlamak çok zor. Bugun 3. günüm bakalım kaç gün daha dayanabilcem, gelişmeleri gün gün burdan aktarıcam.

13 günlük rejim 7-20 kg. verdirir.
    3 aydan önce tekrarlanmamalı, günde minimum 2lt. su içilmeli, aralarda hiçbir şey yok

1. ve 8. gün
    sabah:
    1 fincan kahve+1 kesme şeker
    öğle:
    2 katı yumurta+ıspanak haşlama+1 domates
    akşam:
    200gr.yağsız biftek+yeşil salata(z.yağlı, limonlu)

2. ve 9. gün
    sabah
    öğle
    1 dilim salam+100 gr. yoğurt
    akşam
    200gr.yağsız biftek+yeşil salata(z.yağlı, limonlu)+1 meyve

3. ve 10. gün
    sabah
    1 fincan kahve+1 kesme şeker+1 dilim ekmek
    öğle
    haşlama ıspanak+1 domates+1 meyve
    akşam
    2 katı yumurta+1 dilim salam+yeşil salata(z.yağlı, limonlu)

4. ve 11. gün
    sabah
    1 fincan kahve+1 kesme şeker+1 dilim ekmek
    öğle
    1 yumurta+1 havuç(rende)+250 gr.yağsız beyaz peynir
    akşam
    1 bardak portakal suyu+100 gr yoğurt

5. ve 12. gün
    sabah
    rendelenmiş limonlu havuç
    öğle
    haşlama balık(üzerine tereyağ ve limon)
    akşam
    200gr.yağsız biftek+yeşil salata(z.yağlı, limonlu)+brokoli haşlama

6. ve 13. gün
    sabah
    öğle
    2 yumurta+1 havuç(rende)
    akşam
    200 gr. derisi alınmış tavuk haşlama+ yeşil salata(z.yağlı, limonlu)

7. gün
    sabah
    şekersiz çay
    öğle
    200 gr. ızgara et+1 meyve
    akşam
    hiçbir şey

---------------------------------------------------------------

1. Günüm

Evet şu ana kadar en çok zorlandığım gün 1. gündü, inanılmaz bir halsizlik vardı vucudumun her tarafında ağrılar, kolumu kaldırmakta zorluk çekiyordum. yumurtaları ve haşlanmış ıspanağı öyle tuzsuz ekmeksiz yemek ne kadar kötü bir şeymiş öyle

2. Günüm

2. güne yine kahveyle başladım, dışarı çıkmam gerektiğinden öğle ve akşam yemeklerini yer değiştirdim. Öğle yemeği güzeldi ( 200gr.yağsız biftek+yeşil salata(z.yağlı, limonlu)+1 meyve ) fakat akşam yemeği olarak bir dilim salam ve azıcık bişi yoğurt gülünçtü. Gündüz baya bir dolaşmama rağmen halsizlik yaşamadım, ama akşam 8 gibi başlayan bir baş ağrısı ve bacak ağrısı baya bir rahatsız ediciydi.

3. günün sabahı (bu sabah) tartıldığımda 69.2 yi gösteriyordu tartı, bu arada sabah menüde olan kızarmış ekmek!! aman allahım böyle lezzetli bir şey olamaz resmen iskender kebab İki günde iki kilo hiç fena değil fakat kilo kaybının başlarda hızlı olduğunu, daha sonra çok yavaşladığını unutmamak gerek. 7 kilo veririm umarım, Bugun 3. günüm, ayrıntıları gecenin geç saatlerinde yazıcam.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Meşhur İsveç Diyeti ile İnanılmaz Kilo Kayıpları

İsveç diyeti, kısa sürede önemli miktarda kilo vermeye yardımcı olan popüler bir beslenme programıdır. Diyeti uygulayan birçok kişi, etkileyici kilo kayıpları elde ettiğini bildirmektedir.

İsveç diyeti esas olarak yüksek protein ve düşük karbonhidrat alımına odaklanmaktadır. Bu yaklaşım, yağ yakımını artırırken kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur. Diyet genellikle 13 hafta sürer ve üç aşamadan oluşur.

İlk aşamada, karbonhidrat alımı günde 50 gram ile sınırlıdır ve yüksek miktarda protein tüketilmelidir. Bu aşamada, hızlı kilo kaybı yaşanır. İkinci aşamada, karbonhidrat alımı kademeli olarak artırılır ve protein alımı azaltılır. Üçüncü ve son aşamada, dengeli bir beslenme programına geçilir ve kilo kaybı sürdürülmeye çalışılır.

İsveç diyetini uygulayan kişilerin genellikle kısa sürede önemli kilo verdikleri bildirilmektedir. Örneğin, bazı kişiler "İsveç diyeti ile 20 kilo verdim" veya "İsveç diyeti yapanlar kaç kilo verdiniz?" gibi sorular sormaktadır. Diyet ayrıca yağ yakımına yardımcı olur ve kas kütlesinin korunmasına katkıda bulunur.

İsveç diyetini deneyenlerin yorumları genellikle olumludur. "İsveç diyeti ile zayıflayanlar" genellikle hızlı ve etkili kilo kayıplarından bahsetmektedir. Ayrıca, diyetin açlık hissini azalttığı ve enerji seviyelerini artırdığı bildirilmektedir.

Ancak, İsveç diyetinin herkes için uygun olmadığını unutmamak önemlidir. Diyette yüksek protein alımı, bazı kişilerde böbrek sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, diyetin uzun vadeli etkileri hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

İsveç diyetini denemeyi düşünüyorsanız, öncelikle bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir. Diyet, yaşam tarzınıza uygun olup olmadığını ve herhangi bir sağlık riski oluşturup oluşturmayacağını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilim adamları ayda 3 kilodan fazla kilo vermenin çok zararlı olduğunu açıklamıştı:OOO
  • 45 Gunde 11kg verdim.Hemde kahvalti-araogun-ogleyemegi-araogun-aksam yemegi-araogun seklinde.Ve hicde halsiz kalmadim.Sımdı biraz kilo vermem durdu ama yinede veriyorum.Vucudum sekil aldı felan.İstersen yazarım ama sana uyarmı bılemem.Cunku ben dietisyene gittim.Test felan yaptı sonra verdi.Ama bide sunu unutma spor olmadan kilolardan zor kurtulursun.(ben haftada 3 gun havuza+ her gun 45dk yuruyus yaparak verdim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DragonClaw

45 Gunde 11kg verdim.Hemde kahvalti-araogun-ogleyemegi-araogun-aksam yemegi-araogun seklinde.Ve hicde halsiz kalmadim.Sımdı biraz kilo vermem durdu ama yinede veriyorum.Vucudum sekil aldı felan.İstersen yazarım ama sana uyarmı bılemem.Cunku ben dietisyene gittim.Test felan yaptı sonra verdi.Ama bide sunu unutma spor olmadan kilolardan zor kurtulursun.(ben haftada 3 gun havuza+ her gun 45dk yuruyus yaparak verdim)

O şekil bir diyete 45 günde 11 kilo gayet iyi gerçekten fakat yaptıgın sporun da büyük etkisi olmuş bu kadar kilo vermende dediğin gibi. Zaten diyetisyen kişiye uyan diyetler verdiği için iyi oluyor. Benim kısa sürede kilo vermem lazım o yüzden öyle uzun süren bir diyet tercih etmedim.

• bu kadar kisa surede kilo vermeye calirsan diyetten sonra cok hizli bir sekilde kilo alirsin emeklerin bosa gider
  • quote:

Orjinalden alıntı: muckerx

bu kadar kisa surede kilo vermeye calirsan diyetten sonra cok hizli bir sekilde kilo alirsin emeklerin bosa gider

Bu diyetin bir iddiası da metabolizmayı değiştirdiği için kişi 2 yıl kilo almıyormuş. Tabi bu çok abartı bir şey, uygulayan kişiler kısa sürede verdiklerini geri almışlar okuduğum kadarıyla. Tabi diyet sonrasında eskisi gibi ne var ne yok yememek lazım. Ben diyet bittikten sonra yediklerime dikkat edicem + fitness a başlayacağım o yüzden pek bir sorun olcağını sanmıyorum.
  • Allah akıl fikir ihsan eylesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

Allah akıl fikir ihsan eylesin.

No pain no gain
  • Kİlon boyuna göre gayet normal neden bu kadar ağır ve metabolizmanı zorlayacak bir diyet yapıyorsun?Çok mu yağ var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SunwooD

Kİlon boyuna göre gayet normal neden bu kadar ağır ve metabolizmanı zorlayacak bir diyet yapıyorsun?Çok mu yağ var?

Biraz göbek var ve göbeğin yanlarda fazlalıklar var. Gerçi göbek bira göbeği büyük ihtimal Biraz kilo versem çok iyi olucak.
  • BOYUM=1.71 KİLOM=64

SABAH : 3 DİLİK KEPEK EKMEK YARIM KİBRİT KUTUSU PEYNİR YUMURTA BEYAZI ŞEKERSİZ ÇAY

ÖĞLEN : YAĞSIZ TUZSUZ MAKARNA SALATA + HAFİF BİR ÇORBA

AKŞAM :2 DLİM KEPEK EKMEĞİ TAVUK GÖGSÜ BİR SEBZE YEMEĞİ YADA FASULYE MERİCEMEK VS

KESİNLİKLE FAST FOOD YASAK

ŞEKER YASAK

HAMUR İŞİ YASAK

KATI YAĞLAR YASAK

YAKLAŞIK 1.5 AYDIR BU PROGRAMI UYGULUYORUM

HAFTANIN 3 GÜNÜ JİMNASTİK DANS GÜNDE 3 SAAT

BİSİKLET SÜRÜYORUM GÜNDE 30 DAKİKA

HEFEDİM 1 2 KİLO DAHA VERMEK

• e Boş olan işi gücü olmayanlar bunları yapadursun..İşi gücü olanlar napsın..

Ben Etimek Diyetinden yanayım..sabah öğle akşam Etimek üstüne az biraz peynir tamam..Arada Et İhtiyacını karşılarsın yağsızından..Tamam

fast food yeme..

Hamur işi yeme

Çikolata şeker yani abur cubur yeme tamam bu iş..Gün içinde birazda aktifsen kilo verirsin.

Aktif değilsen bile gideceğin yerler çok uzak değilse yürüyerek git..Yeterli olur.
  • 1,5 aydır koşuyorum.7kg verdi.Diyetle işkence çekeceğinize spor yapmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

1,5 aydır koşuyorum.7kg verdi.Diyetle işkence çekeceğinize spor yapmanızı tavsiye ederim.

Hocam dediğim gibi kısa sürede vermem lazım. 1.5 aya yaz bitiyor :p Sporu diyetten sonra aktif olarak yapıcam zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cthun

quote:

1,5 aydır koşuyorum.7kg verdi.Diyetle işkence çekeceğinize spor yapmanızı tavsiye ederim.

Hocam dediğim gibi kısa sürede vermem lazım. 1.5 aya yaz bitiyor :p Sporu diyetten sonra aktif olarak yapıcam zaten.

Gelecek bissürü yazın Var onları düşün..Acele iş pek sağlıklı olmaz
  • Yemezsen kilo almazsın...
    Harcarsan kilo verirsin..
    Sadece yemeyerek kilo vermeye calışmak insanın kendine yaptıgı sistemli bi işkenceden başka birşey degil
    Harcamak sporla olabilecegi gibi kafa yormak bir deger üretmekle de olabilir
    Şişman insan bunlardan en az birini yapmayan insn demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cthun

quote:

Eğim ayarlanabilen bir koşu bandında 13 eğimle, 6,5km/saat ile yürü.Bu işi 1 saat yap.Dayanabiliyorsan yarım saat yaptıktan sonra 11 km/saat hızla koş.850 kalori gider.Normal bir insan günde 1600-2000 kalori yakıyor.Ona göre de yemeğini ayarlarsın.Akşam 7'den sonra da 1 adet elma.Eğer benim gibi çabuk kilo alıp, veren biriysen 1-2 haftada rahat kilo verirsin.Ben hem spor, hem yemek ile 7 kilo verdim.Çoğu sefer gecede yemek yedim.Yukarıdakini uygulasaydım 10kg'den fazla verirdim.

• Bu diyeti kesinlikle uygulama. Kilo vereceğim diye vücuduna yazık edersin. Sabah bir şey yemeden sadece kahve içmek ne demek. Midene yazık. Üstelik kahvaltı günün en önemli öğünüdür.

Bende kendi yaptıklarımdan bahsedeyim. Bir buçuk ayda beş kilo verdim. Bu dediklerimi ben de tam uygulayamıyorum ama uygulasam daha iyi durumda olurdum.

- Günde 5 öğün ye. Üç öğünde yediğini beşe böl.
    - Öğünlerde mideni tam doldurma.
    - Kahvaltıyı ne kadar erken yaparsan o kadar iyi.
    - Akşam yemeklerinde karbonhidrat alma. Karbonhidratı kahvaltıda al, böylece gün içinde yorgun düşmezsin.
    - Spor yap. Tempolu yürüyüş yap.
    - Şekerli yiyecekler yeme, en azından mümkün olduğunca azalt. Onun yerine meyve ye.
    - Fast fooddan kaçın.
  • Çok Yememe Rahmen Kilo Alamıyorum, Az Yediğimdede Kilo Veremiyorum Ben
  • Günümüzde isveç diyeti önemli bir diyet olmakla birlikte hızlı kilo verdiren bir diyet olarak bilinir bence diyet yapmadan önce sağlık probleminiz var ise bu diyeti uygulamadan önce doktorunuza sorun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.