Şimdi Ara

9 yaş çocuk için birebir online İngilizce mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AZOR_Ahaii Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben bir süredir kendim için Flalingo kullanıyorum ve speaking tarafında açıkçası faydasını gördüm. Geçen gün çocuklar için de eğitimleri olduğunu fark ettim o yüzden kardeşim için de değerlendirmeyi düşünüyoruz ama çocuklarda süreç nasıl ilerliyor çok emin olamadım. Hiperaktif biraz yetişkinler gibi değiller ekranın karşısında tutmak zor.

9 yaşında İngilizceye tamamen uzak değil ama okul dışında çok fazla pratiği yok. Bizim için en önemli şey sıkılmadan devam edebilmesi. Daha önce çocukları için Flalingo kullananlar varsa süreç nasıl ilerlediğini merak ediyorum.

Çocuklar derslere gerçekten düzenli adapte olabiliyor mu yoksa bir süre sonra bırakma eğilimi oluyor mu?

Bu konuyu açtıktan sonra biraz araştırdım. Aslında başta Cambly Kids, Novakid ve Flalingo Kids arasında kalmıştım. Kendim için bir süredir Flalingo kullandığım için çocuklara ingilizce eğitimini de merak ediyordum ama tek bir platforma bakıp karar vermek istemedim. Üçünden de deneme dersleri aldık.

Kardeşim çok uzun süre sabit oturabilen bir çocuk değil. O yüzden bizim için en önemli kriter derslerin sıkıcı olmaması ve öğretmenin iletişimi oldu.

Cambly Kidsin içeirkleri materyalleri pdf şeklindeydi fena değildi ama görüştüğüm eğitmenlerin hepsi anadil seviyesinde yabancı öğretmen değildi. Ayrıca beğendiğiniz öğretmenle sürekli devam etme konusu bana biraz karışık geldi. Belki kullananlar farklı deneyim yaşamıştır ama ben o konuda çok rahat edemedim.

Novakid te dersler bana biraz fazla oyun ağırlıklı geldi kardeşim eğlendi ama bazı derslerde İngilizce öğrenmekten çok oyun oynuyormuş gibi hissettik. tabii çocuklar için eğlence önemli ama Oyunları zaten hep oynuyo tabletten

Sonunda Flalingo Kids ile devam etmeye karar verdik. Yaklaşık iki haftadır kullanıyoz. En sevdiğim taraflardan biri hem Türk hem yabancı öğretmen seçeneklerinin olması. Kardeşimin seviyesine göre öğretmen seçebilmek işimizi kolaylaştırdı. Özellikle deneme dersindeki sıcak kanlı ve enerjisi yüksek öğretmenlerle dersler çok daha verimli geçti.

Bir de sadece canlı ders kısmı değil uygulama içindeki ek ücretsizz içerikleri kullanıyoruz. Mesela Stories bölümündeki hikâyeleri bazen gece yatmadan önce beraber okuyoruz oyun oynamak istediğinde de boş boş video izlemek yerine Games kısmındaki İngilizce oyunları açıyorum. En azından boşa bilmediğim oyunlarla vakit geçirsin istemiyorum

Tabii daha çok başındayız ama şu an için memnunuz. En büyük endişem ekran başında sıkılmasıydı şu ana kadar öyle bir problem yaşamadık. Düzenli devam ederse faydasını göreceğimizi düşünüyorum.

• adapte olmaları bazen zor ama ağaç yaşken eğilir hocam

• Aynen hocam biz de o yüzden flalinfgo kids derslerini bırakmadan devam ettirelim diyoruz. Şimdiden sevsin kulağı alışsın yeter belki ileride yurtdışı okulu olur işi olur mesleği olur hiç belli olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torix279 -- 16 Haziran 2026; 10:56:31 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.