Şimdi Ara

Vakıfbank Konut Kredisi Hayat Sigortası İptali Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Vakıfbankdan 3 gün önce konut kredisi kullandım 2.4m 102 bin hayat, 10bin konut 4bin ferdi kaza 13bin kusurde kazandiran tarifr kesilmisti, subeye 4 u icin dilekce verdim ve hayat haric digerleri ayni gun yatti.

Hayat sigortasi icin ise aciklamali sekilde yerine benzeri hayat sigortasi yapmaniz gerekiyor diye cevap attilar, (daini murtehinli fln)bende hdifiba dan ayni sigortayi tum kosullara dikkat ettirerek kestirdim 34 bine bugun,(yas 33 8 yillik 2.54 oran 2.4m kredi icin) 3 gun eksik var diye yine red vermisler tabi ben dilekce dekont ve policeyi subeye veriyorum sube basvuruyor ve bana gelen cevabi sifahi olarak aktarıyor.

Tahminen ayin 10 unda kredi kullandim ve kendi sigortalari 10unda basliyor yeni sigorta 13 unde basliyor diye yazmislar ama yasal olarak zaten boyle bir haklari da yok dedi hdifiba, bende tekrar 1 ay daha uzatarak belki yaparlar diye yeni policeyi de pazartesi tekrar gondericem subeye dilekcemede ozmn 6 gun olucak fark 6 gunu kesin gonderin diye de eklicem, tahminimce 14 gunluk iade hakkimi bitirmem icin oyaliyorlar ama pazarteside dilekcem red edilirse tuketici hakem heyetine basvurucam,

Bddk hakem heyetinin 2026 yili icin 51 bin tl ye kdr yaptirim hakki varmis, o yuzden direk tuketici hakem heyetine basvurucam son care olarak zamanda gecmeden, (onlarda 180bin kusur sanirim yaptirim tutari max) s

BU durum hakkinda daha detayli bilgisi olupta yol gosterebilecek birisi var midir, Sigorta geriye donuk kesemeyiz dedi cunku ve baska firmalarda da bu sekilde hayat sigortasi kesen bulamadim cok arastirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Bankacılık Kanunu ve BDDK düzenlemeleri çerçevesinde, kredi kullandırımı sırasında hayat sigortası yaptırılması zorunlu tutulamaz; banka yalnızca kredi teminatı kapsamında “daini mürtehinli” bir poliçe talep edebilir ancak sigortanın mutlaka kendi iştirakinden yapılmasını şart koşamaz ve eşdeğer teminatı sağlayan başka bir sigorta şirketi poliçesini haklı bir sebep olmaksızın reddedemez. Buradaki kritik husus, yeni poliçenin kredi vadesi, teminat tutarı (en az kalan anapara kadar), lehtar/daini mürtehin kaydı ve risk başlangıç tarihi bakımından krediyle kesintisiz teminat sağlamasıdır; bankaların uygulamada “boşluk günü” gerekçesiyle red verdiği görülmekle birlikte, 2–3 günlük teknik başlangıç farkı tüketici aleyhine yorumlanamaz ve özellikle poliçeyi uzatarak teminat boşluğunu kapattığınızı belgeliyorsanız bankanın iade yükümlülüğü doğar. Hayat sigortalarında 14 gün cayma hakkı (mesafeli satış ise) ve haksız şart denetimi imkânı da ayrıca mevcuttur; bankanın süreci oyalama suretiyle cayma süresini fiilen etkisizleştirmesi hukuken dürüstlük kuralına aykırı kabul edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: avukatfatihozdemir

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Bankacılık Kanunu ve BDDK düzenlemeleri çerçevesinde, kredi kullandırımı sırasında hayat sigortası yaptırılması zorunlu tutulamaz; banka yalnızca kredi teminatı kapsamında “daini mürtehinli” bir poliçe talep edebilir ancak sigortanın mutlaka kendi iştirakinden yapılmasını şart koşamaz ve eşdeğer teminatı sağlayan başka bir sigorta şirketi poliçesini haklı bir sebep olmaksızın reddedemez. Buradaki kritik husus, yeni poliçenin kredi vadesi, teminat tutarı (en az kalan anapara kadar), lehtar/daini mürtehin kaydı ve risk başlangıç tarihi bakımından krediyle kesintisiz teminat sağlamasıdır; bankaların uygulamada “boşluk günü” gerekçesiyle red verdiği görülmekle birlikte, 2–3 günlük teknik başlangıç farkı tüketici aleyhine yorumlanamaz ve özellikle poliçeyi uzatarak teminat boşluğunu kapattığınızı belgeliyorsanız bankanın iade yükümlülüğü doğar. Hayat sigortalarında 14 gün cayma hakkı (mesafeli satış ise) ve haksız şart denetimi imkânı da ayrıca mevcuttur; bankanın süreci oyalama suretiyle cayma süresini fiilen etkisizleştirmesi hukuken dürüstlük kuralına aykırı kabul edilebilir.

Tesekkur ederim zaten sigortayi yapan firmaya Vakifbankin policesini gonderdim herseye ve bankadan gelen talimata gore daini murtehinli ve teminatlara da ayrica dikkat ederek yaptirdim, pazartesi tekrar 1 ay daha uzatarak dilekce vericem ayrica bastaki gunleri keserek gondermeleri talep edicem, yine red olursa tuketici hakem heyetine yazmakdan baska carem yok 25 subata kdr vaktim var ilk 15 gunun dolmasina, surecin uzamamasi icin banka ustunden halletmek istiyorum ama ugrastiriyorlar malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şubeye sorduğumda eğer bunları iptal edersem yüksek faiz ödeyeceğimi söylediler. Siz bu sigortaları iptal ettikten sonra faiz oranı değişti mi?

• @maresal52 ile aynı şekilde konut kredisi çektim Vakıfbanka dilekçe ile şubeden başvurdum iptal ettiler. Bilgilendirme için teşekkürler. Yalnız merkezden gelen cevapta artık kampanyalı kredilerin gösterilmeyeceği söylenmiş bende kabul ettim. Zaten hayat sigortam var. Kanuni hakkımı kullandığım için tehdit eder cevap vermişler. Banka mı yok başka bankalar daha iyi oranda kredi veriyorlar oralardan kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi software_neo -- 18 Mart 2026; 18:5:40 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.