Şimdi Ara

Microsoft, Windows'a olan güveni yeniden kazanmayı hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Windows'a olan güveni yeniden kazanmayı hedefliyor
    Microsoft, son dönemde Windows 11 güncellemeleriyle yaşanan sorunların ardından Windows topluluğunda zedelenen güveni yeniden inşa etmek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Şirkete yakın kaynaklara göre Microsoft mühendisleri artık yeni özelliklerden çok işletim sisteminin temel performansı, kararlılığı ve genel kullanıcı deneyimine odaklanmış durumda. Amaç, Windows 11’i yeniden istikrar ve güvenilirlik açısından referans bir platform haline getirmek.

Performans ve güvenilirlik öncelik olacak

Son aylarda yayımlanan güncellemelerin beraberinde getirdiği mavi ekran hataları (BSOD), beklenmedik sistem hataları ve yerleşik uygulamaların düzgün çalışmaması gibi problemler, hem bireysel kullanıcıların hem de profesyonel topluluğun tepkisini çekmişti. Microsoft, bu sorunları hızlı şekilde çözebilmek için şirket içinde “swarming” olarak adlandırılan bir yöntem uyguluyor. Bu doğrultuda çok sayıda mühendis aynı anda belirli sorunlara odaklanarak daha kısa sürede çözümler üretecek.

Microsoft’un windows ve cihazlar başkanı Pavan Davuluri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada topluluktan gelen geri bildirimlerin son derece açık olduğunu vurguluyor. Davuluri’ye göre kullanıcılar, günlük kullanımda somut karşılığı olan iyileştirmeler bekliyor. Bu yıl boyunca Microsoft’un öncelikleri arasında sistem performansının artırılması, kararlılığın güçlendirilmesi ve Windows’un genel deneyiminin iyileştirilmesi yer alacak.

Tüm bu tartışmalara rağmen Windows 11, önemli bir eşiği de geride bırakmış durumda. Microsoft’un paylaştığı resmi verilere göre çıkışından 1.576 gün sonra Windows 11, dünya genelinde 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Windows 10’un aynı kullanıcı sayısına 1.706 günde ulaşmıştı.

Ayrıca Bkz.Microsoft’tan Windows 11 için ikinci acil güncelleme

Microsoft CEO’su Satya Nadella, bu rakamı Windows ekosistemi için kritik bir dönüm noktası olarak değerlendiriyor. Nadella’ya göre Windows platformu, Windows 10 dönemine kıyasla daha hızlı büyüyor. Özellikle Windows 10’un kullanım ömrünün sona yaklaşması, hem bireysel kullanıcıları hem de kurumsal müşterileri yeni sürüme geçmeye zorluyor.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/345803/microsoft-seeks-to-rebuild-community-trust-in-windows-11

• Bence artık çok geç, bir kere artık Windows adı çıktı 11'e inmez 10'a

ayrıca bunu nasıl yapacakmış? internet kartlarının sürücülerini silerek mi, daha fazla sisteme gereksiz ai slop koyarak mı yoksa daha fazla sistemi çökerterek mi?

bir açıklama yapıyorlar ama hiçbir değişiklik göstermiyorlar

Satya Nadella İstifa!
    Daha sorunu bile teşhis etmemişler. Nerede Co-pilot'a, TPM 2.0 ve Recall'a atıf? Bahsetmemişler bile. Windows'u açık bir istihbarat toplama programına dönüştürdüler. Mesajlarınızı öntaslak olarak Notepad'de yazıyorsanız göndermediğiniz metinleri bile daha yazarken tarayıp içeriğine dair bütün bilgileri serverlarına, yani NSA ve CIA'e yolluyorlar. Nerede bu konuyla ilgili açıklama?

Milletin Win11 ile ilgili şikayetlerini performanstan ibaretmiş gibi algılatmaya çalışıyorlar. Yani aslında hala algı ve pazarlama yapıyorlar. Ama düzeltecekleri hiç bir şey de yok.

Bunlar ya gerizekalı, ya da herkesi gerizekalı yerine koyuyorlar.
  • once windowsu reklam panosu olmakdan, bulut hizmetlerinin satis platformu olmakdan cikarsinlar.

• İki komut yazarak kullanıcı hesabının şifresi atlanabilen işletim sistemi güven sağlayacakmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 1 yıldır masaüstü bilgisayarımı cachy os geçirdim çok mutluyum microsoft sayesinde linux tarafı için yazılım geliştirmeye başladım halimden memnunum teşekkürler pırtsoft artık dönmek gibi bir niyetim yok, ben kova burcuyum güveni kaybettim mi ağzınla kuş tutsan yaranamazsın 🤣

• Bence artık çok geç, bir kere artık Windows adı çıktı 11'e inmez 10'a

ayrıca bunu nasıl yapacakmış? internet kartlarının sürücülerini silerek mi, daha fazla sisteme gereksiz ai slop koyarak mı yoksa daha fazla sistemi çökerterek mi?

bir açıklama yapıyorlar ama hiçbir değişiklik göstermiyorlar

Satya Nadella İstifa!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 30 Ocak 2026; 22:19:01 >
  • Çare Windows 12.

• MS'un yaptığı bir işe dair haber okduğumda firmanın kafa yapısına dair ne kadar sorunlu olduğunu görüyorum, windows 11'in temel sorunu kullanıcıya kendi istediği gibi tasarımı dikte etmesidir performans çok sonra gelir, pc'ler işlemci ve toplam performans olarak katlarak hızlanmış olduğundan bu sorun olarak göze gelmiyor... windows 7'den sonra 8'le beraber sadistçe sadece istedikleri gibi yapıp beklentileri umursamıyorlar. 11'in çok bir suçu yok sırf yapmak için yapılmış ve zoraki kullandırtmak için ne yapacaklarını şaşırdılar sürekli bir aksaklık yaşatıp düzeltme yoluna gidiyorlar... kafa yapısı bu şekilde olduğundan windows 12 ile durumun düzelmesini beklemek biraz fazla hayalci bakış olur... yakında 12 'nin ete kemiğe bürünmüş hali gelir o zaman insanlar aynı filmi tekrar görünce belki hatırlarlar.... başlığa bak güven kazanacakmış en zor olanı diyor sorunsuza yakın yada görsel çıta yükselecek dese daha fazla inandırıcı olurlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha sorunu bile teşhis etmemişler. Nerede Co-pilot'a, TPM 2.0 ve Recall'a atıf? Bahsetmemişler bile. Windows'u açık bir istihbarat toplama programına dönüştürdüler. Mesajlarınızı öntaslak olarak Notepad'de yazıyorsanız göndermediğiniz metinleri bile daha yazarken tarayıp içeriğine dair bütün bilgileri serverlarına, yani NSA ve CIA'e yolluyorlar. Nerede bu konuyla ilgili açıklama?

Milletin Win11 ile ilgili şikayetlerini performanstan ibaretmiş gibi algılatmaya çalışıyorlar. Yani aslında hala algı ve pazarlama yapıyorlar. Ama düzeltecekleri hiç bir şey de yok.

Bunlar ya gerizekalı, ya da herkesi gerizekalı yerine koyuyorlar.

• Windows 11 için çok geç Windows 12 yi çıkarmaları lazım

• RadioactiveBlackBox kullanıcısına yanıt

Kesinlikle istifa etmeli en kötü microsoft ceosu kesinlikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sanki ilk defa microsoft tarafında böyle bir şey olmuş gibi konuşmuşsun zamanında windows vista çıktığındada aynı şeyler olmuştu hatta onun durumu çok daha kötüydü. O zamansa aynı şeyler söyleniyordu windows xp daha iydi felan sonra windows 7 çıktı herkes windows 7 i çok sevdi yani windows 12 çıkarsa yine güzel bir işletim sistemi olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    ilk defa olmuş gibi konuştuğumu düşünmüyorum dostum ki yazıcak olsam ferman yazarım da okumaya tenezzül etmeden cevap yazacak olanlarla uğraşmaktan sıkıldım geçmiş windows konuşmalarıma bakabilirsin üşenmez isen ben ms-dos ile başladım bilgisayar hayatıma aşama aşama her windows sürümünü deneyimledim işim de IT ve emin ol win 11 vista dan bile rezalet durumda 500 üstü win 11 cihaza destek veriyorum ömrümde bu kadar kötüsünü görmedim her gün ayrı bir problem ile uğraşıyoruz microsoft tarafında çözümü bile olmayan günlerce haftalarca aylarca çözüm aradığımız sorunlar var microsoft kurumsal desteği bile çözüm bulamazken kendi sorunlarına win 11 için umut yok win 12 de umarım çözerler ama umudum yok test ekiblerini dağıtana kadar her şey daha iyiydi, kişisel bilgisayarlarımı bundan dolayı cachy os geçirdim ne kadar mutluyum anlatamam tüm işlerimi hallediyor yani yapamadığım bir kaç şey vardı kendi yazılımlarımı yaptım tüm ihtiyaçlarıma hizmet ediyor artık ☺️ zaten 2 yıl daha, linux içine girince daha çok hangi alanlarda geliştirmeler yapıldığını ekipleri sponsorları gördüm ciddi bir yaklaşım var linux tarafına 2 yıl sonra bambaşka şeyler konuşuyor olacağız, bir şekilde windows tarafının tekel den çıkması lazım yoksa son kullanıcı daha kaliteli bir yapıya kavuşmayacak asla tamamen geçemeyenler illaki olacaktır çift işletim sistemi ile günlük kullanımların çoğu aktarılabilir, bu konularda tarafsız düşünmek gerekir taraflı düşünceler hiç bir işe yaramaz

• son zamanlar mı? apple cihazı kullananlara düşük IQ lu olarak bakan ben bile 3 yıl önce macbook satın aldım. beklentim; saçma sapan çökmelerin olmaması, casuz yazılımların olmaması (siriyi de kullanmıyorum) ve günlük ihtiyaçlar (tarayıcı, word vb.) için arm mimarisi sayesinde uzun şarj süresiyle gerçek bir mobil deneyimi yaşamaktı. ilk başta öncelikle kapatma tuşunun ters tarafta olmasıyla büyük sıkıntılarım oldu fakat alıştım ve tüm iş sürecimi bir şekilde mac tarafına adapte ettim. evimdeki pcyi ise baldurs gate oynamak haricinde açmıyorum o da hafta sonları 2-3 saat. mac ile yapamadığım şey yok. arm windows ise hala destekleneCEK. windows ise ben mac aldığımdan beri her geçen gün daha kötüye gitti.

bu saatten sonra msnin beni tavlaması için mac e her yönüyle (özellikle bataryasıyla) benzer arm mimarili ve onun kadar destek sunan bir pcyi mac'in yarı fiyatına satması gerekiyor. şu an ise tam tersi dedem zamanından kalma litografideki 7nm intel işlemcili çakma macpc ler macten %50 daha pahalı. üstelik şarjları 1/4ü bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerfomed -- 31 Ocak 2026; 21:35:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.