|
Dünyanın en hızlı sivil havacılık uçağı Avrupa'da gerekli onayları aldı
-
-
Bize ne bundan, bu haber bunu alabilecek kadar zenginleri ilgilendiriyor. Onlar da donanımhaber forum takip etmiyorlardır herhalde.
Bu haberin neden verildiğini anlamadım, gördüğüm kadarıyla sırdan vatandaşı yani bizleri ilgilendiren bir durum yok.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. -
Havacılıkla ve uçaklarla ilgilenen birçok insan var. Ben de onlardan birisiyim. Konu zenginlik filan değil sadece.
-
İlgilensen ne olacak ki, binebileceğimiz bir uçak değil, sadece zengin oyuncağı, o da her zenginin değil, ultra zenginlerin. Yani şimdi bu uçağı öğrenmesek neyimiz eksilir? Ticari havacılık olsa anlarım. Bu hususi havacılık.
Ama sen de haklısın, insan yine de merak ediyor. Ben de satın alamayacağım çok pahalı saatleri incelerim.
Fakat kendimi de eleştiriyorum bu konuda; gereksiz meraklar bunlar, insanları gerçekten merak etmesi gereken somut toplumsal ve ekonomik gelişmelerden uzaklaştırıyor. Mesela zenginler neden bu kadar zengin, nasıl böyle uçakları alabilecek kadar zenginleşiyorlar gerçeğini düşünmek yerine, "vay be, 0,95 mach yapıyormuş, 41 bin feete çıkıyormuş, 15000 km menzili varmış, helal olsun" falan diyerek asıl gündemden uzaklaşıyoruz.
Dünyada gelir dağılımı uçurumu hiç olmadığı kadar arttı. Bu uçağa kafa yoracağımıza asıl bunu satın alanlar nasıl bu kadar para kazanabiliyor, bu uçağı hak edecek ne yapıyorlar, kapitalizm nereye gidiyor, buna kafa yormak gerek.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
-
Sorarlarsa ortamlarda 'karbon ayak izi, küresel ısınma', konularında çok hassasız dersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bizim yerli uçak kadar güzel görünmese de :) performans açısından tebrikler... 
En Beğenilen Yanıtlar
|
Havacılıkla ve uçaklarla ilgilenen birçok insan var. Ben de onlardan birisiyim. Konu zenginlik filan değil sadece.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt