|
HÜRJET, Erzurum’daki dondurucu soğuk testini tamamladı
-
-
Tebrikler gençler...
-
-
quote:
HÜRJET, Erzurum’daki dondurucu soğuk testini tamamladı
Başlık nasıl da abartılı değil mi? Jet için -21 derece soğuk bile değil halbuki
-
Yer sıcaklığı -21 ise ve uçağın eğitim amaçlı ortalama 13 bin feete uçtuğunu da düşünürsek (13000x0.30=4000m) Erzurum'da nemin az olduğunu düşünürsek 4 km yüksekte sıcaklık yaklaşık 24 ile 30 derece arasında tahminen düşecektir. Bu da uçağın -51 derecede test edildiği anlamına gelir.
_____________________________ -
"ama yerli olmayan motoru üzerinde atatürk rozeti yok"
imza: atatürkçülükle mücadele derneği trolü...
-
ki bu da normal değil mi hocam? Yanlışsam düzeltin. Keza eleştirim uçağa ya da testlere değil, sıradışı birşeyden bahseder gibi abartılmış bir başlık atımasına. Bunlar standart test koşulları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Ocak 2026; 21:29:19 >
-
Eğer standart ticari uçuş gibi deneme yaptılarsa (ileri seviye eğitim uçuşu için 30-34 bin Feet gerekebilir belki) -69 dereceyi de test etmiş olmaları gerekiyor.
Ama hocam Hürjet zaten temel jet uçuş eğitiminde kullanılacak diye biliyorum. Yani ticari uçuşla mukayese etmek çok doğru değil ha 45 bin feete kadar da Hürjet’in servis uçuşu var diye biliyorum. Ama bu değerler tabi ki kâğıt üstünde, hangi eğitimde 45 bin Feet yapılır muamma.
Test sıradışı mı bence değil. Belki prototip olduğu için böyle başlık attılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 27 Ocak 2026; 0:36:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Dondurucu soğuk Erzurum da değil Sivasta.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ... -
bu çağ dışı uçağı üretmenin bir tane mantıklı açıklaması yok.
devlet desteği yoluyla, halka gitmesi gereken parayı cebe atma
projesi...
-
Sadece Türkiye'de değil başta İspanya olmak üzere ihracat da yapılacak.
Jet pilotu kolay yetişmiyor.
Gereksiz projeleri saymakla bitmiyor. Hem hükümet hem de belediyelerin onlarca gereksiz bol işleri var.
Fakat havacılık bunlardan biri değildir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Daima Gülümse
En Beğenilen Yanıtlar
|
Yer sıcaklığı -21 ise ve uçağın eğitim amaçlı ortalama 13 bin feete uçtuğunu da düşünürsek (13000x0.30=4000m) Erzurum'da nemin az olduğunu düşünürsek 4 km yüksekte sıcaklık yaklaşık 24 ile 30 derece arasında tahminen düşecektir. Bu da uçağın -51 derecede test edildiği anlamına gelir. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt