|
Arkadaşlar merhaba , uzun zamandır telefondan veya kameradan çeklilen görüntülerimi genelde ya telefon ölür silinir yada harddiske kopyalarsınız arıza olur vs uzun zamandır adamakıllı bu yüzden foto video saklamaya arşivlemeye tam olarak gidemedim , ama son zamandır yani 5 senedir çok önem ve değer verdiğim foto videolarım var bunun bir kısmı zaten cloudda fakat yıllarca aldığım harici harddiskler max 7 sene kullandım ve bozuldu tabi bunu hep tak çıkar film yükle izle media playere tak usb portu güç dengesizliği sebebiyle kafa atmalar olsun vs bad sector oluşumu birazda cihazların uzun ömnürlü olmaması sebebiyle çok fazla hdd kullandım tabi hal böyle olunca biren aniden bozulduğu için bir hdd den diğerine kopyalama yapamadım tabiki Şimdi artık bu önem verdiğim foto videoları arşivleme kısmına geçeceğim bu zaman kadar dediğim gibi ya bozuldu yada birşeyler oldu fotolar hep eski tarihlerde kaldı gitti vs ama artık ciddi ciddi arşivlemeye geçmek istiyorum ve önerilerinizi beklemekteyim bir kere yükleyeyim ardıma bakmayayım istiyorum yada yedekleme devam edeceksem 3 2 1 formatı gibi (birden çok yedek alma ) ki bu hem zahmetli hemde maliyetli ki günümüz ekonomisi malum şimdi bu hususta düşüncelerimi paylaşacağım ve sizden öneri almak istemekteyim hem bu konu bence kalsın benim gibi düşünen arkadaşlarda yararlansın Not . Arşivleme için hdd yada ssd veya her ne ise bir kez yükleyeceğim ve hiç kullanmayacağım sonra fotolar devam ederse sadece yükleme için kullanıp saklayacağım şekilde bir kullanım olacak sürekli kullanım olmayacak yani en nadir kullanım şeklim olacak arşivlemek için mümkünse 1.) Hdd ile arşivleme Bu maddede ne kadar az kullanarsam kullanayım elbet bozulacak ve disk dönmez hale gelecek yada hızı düşecek kopyalanamayacak vs hadi 5 yılda bir yenisini alayım diyicem disk çalışsa bile güncel tutayım diyerekten ama sürekli her 5 yılda bir arşiv yenilemekle mi uğraşacağım ? Birde maliyet sorunu ? Disk sağlam olsa bile ? hadi diyelim disk gayet iyi gidiyo sorun yok diyip devam edersek bir gün anında bozulacağı için önemli veriler gidecek sonuç hüsran , sabit disk ile kısa kullanımda uzun yıllar dönüştürücü kutu ile kullanayım desem artık sabit hddler de rafa kalktı eskilerini bulayım desem hepsi yenilenmiş ürün 2.) SSD ile arşivleme Bunda da arşiv yaparsam çipli üretim olduğundan dolayı uzun süre elektrik vermezsem verilerin kediliğinden kaybolacağı yada açınca erişilemeyeceği söyleniliyor sürekli çalıştırırsamda ömrü kısalacak buda sıkıntı 3.) Bluray veya DVD arşivleme 1999 yılından beri pc cd writer ile kopyalayıp arşivlediğim film dizi verilerim vs dandik cd ile bile hala cayır cayır çalışıyor ve 26 sene geçmiş halen kullanabiliyorum aslında en iyi seçenek bana göre gerçi bende dvd rw var ama 30 40 cd bile olsa problem olmaz benim için bluray writer aldık desek pclerde artık bluray rafa kaldı en güncel dvd ler halen var ama şimdi yeni pclerde writer rom vs takma yerleride yok ve cd sürücülerde yok eni pc aldığımda ise bu cd leri oynatma yada pc ye yükleme sıkıntım doğacak hoş usb li rom lar var ama yakında bunlarda muadilden kalkacak diye de endişeleniyorum 4.) Cloud Ve Storage Bu kızım şimdilik en keskin yöntem gibi dursada somut şekilde elimde olmadığından dolayı tam arşivde olmuyor NAS için param malesef kısıtlı Şimdi sizin uzun süre boyunca arşivleme yapanlar içn kullandığınız yöntemler nedir acaba ? Açıkçası çıkamadım işin içinden yani şöyle arşiv için özel uzun süreler saklnanan taş gibi hdd ler buna özel üretimler yok sanırım varsada aşırı pahalı bireysel ev kullanıcıları için bunun bir çözümü olmalı bir kere yükle ardına bakma durumu şu yılda bile olmaması çok kafa karıştırıcı değil mi ? Yoksa yalnış bildiğim şeyler mi var hani çoğunun doğruluğundanda eminim gibi tavsiyeleriniz nelerdir ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 26 Ocak 2026; 0:33:0 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt