Şimdi Ara

Sony ve Rockstar’a Gönderdiğimiz 18 Yıllık Saha Raporu: PS5 Pro, 2025 OLED ve GTA VI Türkçe Talebi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: lextor Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
34 oy
Popüler Konular listesinde
43. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Güzel bir noktaya değinmişsiniz ancak bahsettiğiniz pay verme veya üçüncü taraf modeller, dijital store sözleşmelerine ve Rockstar’ın katı telif haklarına takılacağı gibi, raporumda da belirttiğim en büyük sorunu çözmüyor: Online Ban Riski. Üçüncü taraf her türlü müdahale, oyuncunun GTA Online ekosisteminde yasaklanmasına yol açıyor.
    Bizim derdimiz, Rockstar'ın bu pazardaki kaybını görmesini sağlayarak, desteğin resmi kanaldan gelmesini sağlamaktır. Böylece hem oyuncu güvenliği sağlanır hem de Rockstar’ın online gelirleri artar.

Bu arada lokalizasyon odakli rockstar'a gönderilen daha detayli raporun google drive linki ilk sayfadaki paylaşımımızın alt kısımlarına eklendi. Merak edenler olursa inceleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaonline -- 24 Ocak 2026; 2:30:15 >
  • Umarım işe yarar.

Bugüne kadar insanoğlunun edindiği bütün başarılar, senin gibi düşünmeyen insanlar sayesinde oldu biliyor musun.

😀

Başka ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    #Playstation
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

Ya bu ne gereksiz bir yorum?

Bak sadece oyun sektörü değil, bütün sektörler için söylüyorum: Bugüne kadar insanoğlunun edindiği bütün başarılar, senin gibi düşünmeyen insanlar sayesinde oldu biliyor musun.

Rockstar'ın Türkçe'ye garezi mi var? Yeterince dikkatleri çekilirse niye yapmasınlar?

Bir işe yaramadığın gibi bir de insanların motivasyonunu zedeliyorsun.

Benim gibiler yüzünden mi dünya bu halde ? 😀 yapma ya ? başka daha neler neler biliyon hele bi anlatsana ya ? Anlat valla dinliyorum :) yaş kaç bu arada ? :) beni ne kadar iyi tanıyorsun da böyle bir mesaj yazdın benimle ilgili bilader :D yiğidim seni tanımak isterim

Beni nasıl böyle 2dk da analiz ettin ? Sen beni tanıyor musun benim bu dünya ile ilgili fikirlerim ve ideolojilerimi nerden biliyorsun ? Post kasıyorsan benim üzerimden kasma saçma sapan konuşup adamın asabını bozma!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 25 Ocak 2026; 13:40:55 >
    #Playstation

• mow_ kullanıcısına yanıt

Hele bi devamı varsa anlatsana ? 😀 dinlemek isterim benim gibiler yüzünden bu dünya bu halde öyle mi ? Benim gibiler yüzünden bu dünya bu halde ben GalacticHope benim gibiler yüzünden bu dünya bu halde öyle mi ? 😀 benim gibiler yüzünden bu dünya bu halde öyle mi ?

#Playstation
  • Dinlemek isterim devamı varsa yaz:)

#Playstation
  • Benimle ilgili daha başka neler biliyon anlatsana çok merak ediyorum ?

#Playstation
  • Lütfen anlat ?

#Playstation
  • Arkadaşlar selamlar, konuyu forumda bir süreliğine kendi haline bıraktık, şu an linkedin, instagram, twitter gibi mecralarda etkileşimler güzel gidiyor. Tartışmaları bir kenara bırakırsak, biz mücadelenin 2. safhasına resmen geçtik! 🎯

İşte 2. Safha Gelişmeleri:

1. Dijital Kuşatma Başladı: Şu an bu rapor; Londra, Edinburgh ve New York’taki Rockstar Games ve Take-Two ofis binalarının tam çevresinde (1.6 km yarıçapında) reklam olarak dönüyor! 🎯
    2. Hedef Odaklı Bütçe: Instagram ve Facebook reklam bütçemizi sadece Türkiye'ye değil, doğrudan o binalardaki karar vericilerin, yöneticilerin ve mühendislerin telefonlarında detaylı yerelleştirme raporumuzu görmeleri için ayırdık. Kendi ofislerinde kahvelerini içerken bizim 18 yıllık saha raporumuzu ve Türkçe talebimizi görüyorlar.
    3. Teknik Baskı: PS5 Pro ve 2025 OLED verilerimizle onlara Türkiye pazarının donanım gücünü ve liyakatini bizzat evlerinde kanıtlıyoruz.

Bu artık sadece bir forum konusu değil, Ankara'dan New York'a uzanan profesyonel bir Gerilla Pazarlama ve Lobi faaliyetidir.

Lütfen konuyu dağıtmayalım; Türkiye'nin oyun dünyasındaki itibarını korumak için verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olun.

Mücadeleye devam, sesimizi o ofis koridorlarında çınlatana kadar durmak yok! 🇹🇷🎮 8 günde toplamda instagram, youtube ve tiktok için 30.150 TL reklam harcamasını tek başımıza, arkamızda hiçbir fenomenin, sponsorun veya kurumun desteği olmadan yaptık

TEKNİK RAPORA, DETAYLI YERELLEŞTİRME RAPORUNA,REKLAM HARCAMALARINA VE ETKİLEŞİM LİNKLERİNİN HEPSİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ:

www.redpscafe.com
    GTA 6 TÜRKÇE OLSUN DİYE ROCKSTAR GAMES'E 18 YILLIK SAHA RAPORU SUNDUK: BU TARİHİ MÜCADELEYE DESTEK OLUN! - Red Cafe | Ankara Ümitköy Playstation Cafe & PS5 Pro 4K | Eğlence
    https://www.redpscafe.com/gta-6-turkce-olsun-diye-rockstar-games-e-18-yillik-saha-raporu-sunduk-bu-tarihi-mucadeleye-destek-olun.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaonline -- 28 Ocak 2026; 23:48:7 >

• Biliyorsunuz bir süredir GTA VI’ya resmi Türkçe dil desteği gelmesi için bireysel imkanlarımla büyük bir kampanya yürütüyorum. Tamamen pazar verilerine dayalı 2. Executive Report (PDF) az önce LinkedIn üzerinden yayınlandı.

Ancak LinkedIn algoritması etkileşim görmezse bu adamların önüne düşmüyor. Türkiye'nin oyun dünyasındaki gücünü göstermemiz için LinkedIn postuna beğeni ve yorum desteğiniz çok kritik. Sadece 1 dakikanızı ayırıp o postu etkileşime boğarsak, "Türkiye pazarını görmezden gelemezsiniz" mesajını en tepeye iletmiş oluruz.

• Güzel bir çaba içindesiniz kendi adıma teşekkür ederim. Rockstar ve T2 gibi iki sıkıntılı şirketin dikkatini çekersiniz/çekeriz umarım. Hatırladığım kadarıyla bir ara ciddi ciddi GTA V Türkçe gelecekti ama sanırım Aral yüzünden yatmıştı o iş. Yani Türkiye’deki oyuncular bu Rockstar’ın dikkatini o dönem çekebilmişti yine çekebilir.

Bir de sanırım Rockstar 3. Kişilere yerelleştirme yaptırmıyor, kendi içinde bir ekip kurup yerelleştirmeleri öyle yaptırıyor ki bu da maalesef işleri biraz daha sıkıntıya sokuyor.

Konuyu tamamen okumadım ama herhalde artık satış yok ondan dolayı Türkçe gelmiyor diyen kimse yoktur ben eminim ki GTA VI resmi Türkçe çıkmayı hakedecek kadar satacak Türkiye’de.

Fazla umudum olmasa da Türkçe gelmesini çok istiyorum oyun önce PS’e çıkacak ama Türkçe olmadığı için satın alacağımı pek sanmıyorum zaten satın alsam da yarım yamalak anlayarak oynanacak bir oyun değil bu. PC’ye gelmesi en iyi ihtimalle 1 seneyi bulacak bir de paralı çeviri muhabbeti dönecek inşallah Türkçe gelir de ne bunlara muhtaç oluruz ne oyunu ekstra 1 sene daha beklemekle uğraşırız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz

• ardaonline A kullanıcısına yanıt

Dostum çabanı takdir ediyorum ayakta alkışlıyorum fakat dost acı söyler; boşuna uğraşıyorsun - uğraşıyoruz. Rockstar - Take Two Türkiye'yi görmemezlikten gelmeye devam edecek. Zira Aral game denilen lanet oluşum sebebiyle adamlar Türkiye pazarını sildi umursamıyorlar. Mafia sürecinde bile o kadar istek olmasına rağmen adamlar zerre umursamadı. Ukraynalı adamları tak diye umursadılar. Steam'de Ukraynaca yorum sayısı 200 falan Türkçe ise 500+. Satış sayısı 4 mü 8 mi öyle bir çarpanla bulunuyordu steam'de daha fazlada olabilir. Anlatabiliyor muyum?

Bazı şirketler Türkiye pazarını tamamen umursamıyor. Capcom, Ubisoft bunlardan bazıları. Ülkemizde satışları çok girişimler çok ama umursamıyorlar. Premium Linkedin hesabından localization manager'larla iletişimde olursan belki faydası olur. Bu yolda özellikle Mustafa Kadir ile iletişime geçmen fayda verecektir. Yerel çeviri stüdyolarıyla iletişim halinde kendisi. Bu mesele şahıs meselesi değil. Türkçe Oyun Seferi ekibiyle bu yaptıklarını paylaş lütfen.

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Desteğiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Geçmişteki Aral vakası hepimizin malumu, ancak o dönemden bugüne pazar dinamikleri ve dijital satış hacmi çok değişti.

Raporda özellikle buna odaklandım: Türkçe desteği bir maliyet değil, Rockstar için kârlı bir ROI (Yatırım Getirisi) kalemidir.

Dediğiniz gibi, PS5 tarafında oyunun Türkçe olmaması çok büyük bir kitleyi "nasılsa anlamayacağım" diyerek PC beklemeye itiyor. Bu da Rockstar’ın ilk günkü sıcak satış gelirini (Day 1 Sales) doğrudan baltalıyor. İşte bu "satın alma vazgeçişi" verisini raporumda saha gözlemlerimle destekleyerek sundum.

Umutsuzluğu kırmanın tek yolu, onlara bizim sadece oyuncu değil, devasa bir pazar olduğumuzu verilerle ispatlamak. Bu sefer sesimizi sadece oyuncu olarak değil, profesyonel bir pazar analiziyle duyuruyoruz. Mücadeleye devam!

Dostum, açık sözlülüğün ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Boşuna uğraş endişeni sektör erbabı olarak çok iyi anlıyorum, Aral döneminin yarattığı o kara listeye alınma duygusunu hepimiz yaşadık. Ancak tam da belirttiğin o "Ukrayna örneği" aslında benim raporumun neden hazırlandığının cevabı.

Verdiğin Steam verileri çok değerli; ancak Rockstar gibi devler artık sadece Steam yorumlarına değil, "Pazar Potansiyeli ve Erişilebilirlik" raporlarına bakıyorlar. Ukrayna'nın başarısı, bana kalırsa o lobi faaliyetinin profesyonelce yürütülmesinden kaynaklanıyor. Benim hazırladığım Executive Report, tam da bahsettiğin o görmezden gelme duvarını ekonomik verilerle yıkmayı hedefliyor.

Tavsiyelerin için ayrıca teşekkürler: Mustafa Kadir'in süreçten haberi var zaten, paylaşımlarımla etkileşime giriyor kendisi sağolsun; kendisine bizzat ulaştım, cevap bekliyorum.

Sonuç ne olur bilemeyiz ama 2 milyar dolarlık bir lansman kapıdayken, nasılsa yapmazlar demek yerine elimizdeki en güçlü veri setiyle masaya yumruğumuzu vurmamız gerektiğine inanıyorum. Bu sefer istek değil, farklı bir yöntemle stratejik pazar analizi sunuyoruz. Selamlar!

• ardaonline A kullanıcısına yanıt

İnş sonuç alınır. Çoğu üst düzey kesim LinkedIn'i başkasına devir etmiş durumda. Bir şekilde ilgili isimlerin bu çabayı görmesi ümidiyle

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.