Şimdi Ara

Akıllı yıkamada yeni dönem: Xiaomi Mijia Pro 12 kg çamaşır makinesi piyasaya sürüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Akıllı yıkamada yeni dönem: Xiaomi Mijia Pro 12 kg çamaşır makinesi piyasaya sürüldü
    Xiaomi Mijia Pro 12 kg çamaşır makinesi, markanın akıllı ev ürünleri ekosistemini ileri taşıyan yeni modellerinden biri olarak resmen tanıtıldı. Yüksek kapasiteli yapısı, süper elektroliz teknolojisi ve akıllı dozajlama sistemiyle öne çıkan cihaz, özellikle kalabalık ailelerin ihtiyaçlarını hedefliyor. Xiaomi, bu yeni modeliyle hem temizlik performansını hem de hijyen standartlarını bir üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Ayrıca Bkz.Honor Magic 8 Pro Air tanıtım öncesi netleşti: İşte tüm detaylar

Süper Elektroliz Teknolojisi ve akıllı dozajlama ne sunuyor?

Xiaomi Mijia Pro 12 kg çamaşır makinesi, markanın kendi geliştirdiği Süper Elektroliz Teknolojisi ile donatılmış durumda. Bu teknoloji, suyun elektroliz edilmesiyle elde edilen aktif oksijen sayesinde lekeleri parçalayarak temizlik sağlıyor. Kimyasal katkı maddelerine ihtiyaç duymadan çalışan sistem, hem çevre dostu bir yapı sunuyor hem de kumaşların yıpranmasını azaltıyor. Yağ, kan, meyve suyu ve soya sosu gibi günlük hayatta sık karşılaşılan zorlu lekelerin etkili şekilde temizlenmesi bu teknolojinin öne çıkan avantajları arasında yer alıyor.

Cihazın sunduğu bir diğer önemli yenilik ise çift akıllı dozajlama sistemi oluyor. Bu sistem, çamaşırların ağırlığını ve kirlilik seviyesini algılayarak deterjan ve yumuşatıcı miktarını otomatik olarak ayarlıyor. Mililitre hassasiyetinde yapılan bu ölçüm, gereksiz deterjan kullanımını önleyerek hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir kullanım sağlıyor. Ayrıca haznelerin yaklaşık bir ay yetecek kadar ürün depolayabilmesi, kullanıcıların günlük ayarlarla uğraşmasını ortadan kaldırıyor.

Akıllı yıkamada yeni dönem: Xiaomi Mijia Pro 12 kg çamaşır makinesi piyasaya sürüldü
    Hijyen tarafında ise Xiaomi oldukça iddialı veriler paylaşıyor. Yüksek sıcaklıklı buhar ve soğuk su elektrolizini bir araya getiren çift sterilizasyon sistemi, bakterilerin ve virüslerin büyük bölümünü ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu özellik, özellikle bebek kıyafetleri ve hassas tekstil ürünleri için güvenli bir kullanım sunuyor. Akar giderme konusunda da tam başarı sağladığı belirtilen sistem, alerji hassasiyeti olan kullanıcılar için önemli bir avantaj oluşturuyor.

Performans tarafında Mijia Pro, 1200 devir/dakika hızında çalışan invertör motoru ile dikkat çekiyor. 12 kg yıkama ve 9 kg kurutma kapasitesi, kalın kışlık giysilerden nevresim takımlarına kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. Xiaomi’nin paylaştığı yıkama oranı verileri, daha az su ve enerjiyle daha etkili temizlik hedeflendiğini gösteriyor. Kurutma aşamasında kullanılan kontrollü sıcaklık aralığı ve yüksek hava akımı, kumaşların formunu ve yumuşaklığını korumayı amaçlıyor.

Akıllı özellikler de cihazın önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. HyperOS Connect desteği sayesinde çamaşır makinesi, Mi Home uygulaması üzerinden uzaktan kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar yıkama programlarını ayarlayabiliyor, zamanlama yapabiliyor ve cihazın durumunu gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. Yaklaşık 505 dolarlık fiyat etiketiyle birlikte OTA güncellemeleriyle yazılım tarafında sürekli iyileştirmeler sunulması ise ürünün uzun vadeli kullanımını daha cazip hale getiriyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/01/10/xiaomi-12kg-mijia-washer-dryer-launched-specs-price/

• Çinlilerde nasıl bilmiyorum ama daha 2 sene önce Samsung 11 kg almıştık. Ve alır almaz öğrendik ki bu 7-8-11-12-13kg gibi rakamlarda sadece pazarlama stratejisi imiş. Ben sanıyorum ki 5kg ye göre 2 kat falan çamaşır yıkanabiliyor büyük kazan, büyük ölçü falan, nerde. Kitapçığı açıyorsun, şaka gibi başlıyor saymaya, 11kg dediğimize bakmayın diye, efendim yok pamukluda aslında 3kg en fazla, yok polyesterde 4kg, bilmemnede 5kg, şunda 6kg falan diye gidiyor. Sözde 11kg lik makina 3kg dan başlıyor kitapçıkta.

Yine mesela 10 sene önce aldığımız ariston bulaşık makinesi yenilerde bozuldu. Ki aslında tamir ettirilirdi ama yeter bu Türkiye piyasası deyip çekildiler bundan 5-6 sene önce. O yüzden ettiremedik. Hadi dedik samsung sözde sağlamdır, samsung alalım. Daha minyatür bir şey geldi. Yine sözde 13 kişilik mi ne bir şey aldık ama yok, aristondan küçük. Ki aristondan önceki hani kıytırık altus falan makine, aristondan da büyüktü. Ula iyice küçülüyor bunlar. O yüzden pek bakmayın yani bulaşık makinasında da çamaşır makinasında da orada 11kg falan yazdığına, bulaşık makinesinde 15 kişilik 20 kişilik yazdığına.

Muhtemelen bu Galaxy S4 den beri kullandığım telefonları olsun(en son S20 nin şarjı 3 senede öldü, S24 aldım), çamaşır makinesi olsun, b. makinesi olsun, son samsunglarım olacak. Bundan sonra xiaomi veya huawei seçeceğim.
  • Çinlilerde nasıl bilmiyorum ama daha 2 sene önce Samsung 11 kg almıştık. Ve alır almaz öğrendik ki bu 7-8-11-12-13kg gibi rakamlarda sadece pazarlama stratejisi imiş. Ben sanıyorum ki 5kg ye göre 2 kat falan çamaşır yıkanabiliyor büyük kazan, büyük ölçü falan, nerde. Kitapçığı açıyorsun, şaka gibi başlıyor saymaya, 11kg dediğimize bakmayın diye, efendim yok pamukluda aslında 3kg en fazla, yok polyesterde 4kg, bilmemnede 5kg, şunda 6kg falan diye gidiyor. Sözde 11kg lik makina 3kg dan başlıyor kitapçıkta.

Yine mesela 10 sene önce aldığımız ariston bulaşık makinesi yenilerde bozuldu. Ki aslında tamir ettirilirdi ama yeter bu Türkiye piyasası deyip çekildiler bundan 5-6 sene önce. O yüzden ettiremedik. Hadi dedik samsung sözde sağlamdır, samsung alalım. Daha minyatür bir şey geldi. Yine sözde 13 kişilik mi ne bir şey aldık ama yok, aristondan küçük. Ki aristondan önceki hani kıytırık altus falan makine, aristondan da büyüktü. Ula iyice küçülüyor bunlar. O yüzden pek bakmayın yani bulaşık makinasında da çamaşır makinasında da orada 11kg falan yazdığına, bulaşık makinesinde 15 kişilik 20 kişilik yazdığına.

Muhtemelen bu Galaxy S4 den beri kullandığım telefonları olsun(en son S20 nin şarjı 3 senede öldü, S24 aldım), çamaşır makinesi olsun, b. makinesi olsun, son samsunglarım olacak. Bundan sonra xiaomi veya huawei seçeceğim.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

• Xiaomi once global bir uretici olmayi becersin. Urun gaminin cok buyuk bi çoğunluğu Türkiye de yok. Uretiyorsun tanitiyorsun cok guzel ama getirmiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 yıl evvel 7 kg kapasiteli bir samsung aldık, hala düzgün çalışıyor, pek beklemezdim. Ve böyle giderse en az bir 5 sene daha sorunsuz çalışır gibi. Genelde artık maksimum 10 yıl sonra hurdaya çıkacak şekilde yapıyorlar makineleri ama bu sağlam çıktı.

• Deterjansız da temizlik yapabiliyorsa kesin alırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 65 yaşındayım.
    40 yıldır çamaşır makinesi kullanırım.
    40 yıldır çamaşır makinesi kullanma kılavuzunda teker teker yazar.
    Narin 2 kğ.
    Yünlü 2 kğ.
    Pamuklu 10 kğ.
    Sentetikler 4 kğ.
    Hijyen 6.5 kğ diye.
    Kullanma kılavuzu okumayanlar şok oluyor.

Kimsenin inanamayacağı bir şey söyleyeyim, 25 sene önce aldığım Arçelik çamaşır makinesini hala kullanıyorum, elektronik aksam ve yıkama gücü bozulmadı, bu durum maddenin tabiatına aykırı olduğu için her an bozulabilir diye bir kenarda yeni makine parasını hazır bulunduruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 12 Ocak 2026; 16:13:37 >
  • son kullanıcının yorumu ile forumda görüşmek üzere.

????

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

23 yıl önceki bosch çamaşır makinesi buzdolabi 3 yılda bir arıza yaptı rezalet. Arçelik daha iyi

• konu ile alakasız gibi gözükse de national de seyrettiğim bir belgeseldeki bilgiyi aktarmak istiyorum. belgeselde uzakdoğuda bir yerde bir elektronik fabrikada gizli çekim yapmışlar. ordaki vatandaş anlatıyor. elektronik devrelerdeki lehim kalınlığı 1 birim diyordu. (normalde olması gereken 1,6 birim) buda tam 2 yıl dayanıyor, bunun testini de yapıyorlar diyordu. düşünebiliyor musunuz attığınız lehim tam garanti süresi kadar dayanıyor.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

O yıllarda Arçelik'in çalıştığı markalar.

Siemens.

LG.

Gorenj.

Hotpoint.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben inanırım üstat, eski makineler zaten evladiyelik yapılırdı, 40 yıl kullanmamıza rağmen çalışmaya devam eden, no frost özelliği olmayan, boyutu artık çok ufak kalan ve buzluk kısmında ışığı bile olmayan Arçelik buzdolabını mecburen değiştirmiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 15 Ocak 2026; 13:53:24 >

gerçekten öyle, zaten buzdolabı da Arçelik o da 25 yıl oldu, ikisini aynı anda almıştık.

Arçelik duymasın, "bu kadar uzun dayanırsa biz nasıl para kazanacağız" diye yeni ürünlerinin dayanımını düşürürler sonra. Akıllı yıkamada yeni dönem: Xiaomi Mijia Pro 12 kg çamaşır makinesi piyasaya sürüldü 

Aslında Buzdolabının 22. senede kapı menteşesi gitmişti, yani arıza mekanikti elektronik değil, o menteşenin plastik yuvası olduğu için aç-kapa döngüsüne dayanamamıştı, elimden iş geldiği için kapı menteşe yuvasına (dişi taraf) kapının altına alüminyum bir parça kesip koydum, halloldu, ömrü daha da uzadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Ocak 2026; 15:41:27 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.