Şimdi Ara

xfx Radeon rx6900 xt ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Forumdan bir arkadaştan bu ekran kartını 2.el olarak satın aldım. 4 senelik bir ekran kartı. Furmarktada 78 leri görüyordu. 4 senelik olmasından mütevellit bir m*llık yapıp termal macunu değiştireyim bunun ısısı 68 69 lara düşer kafasına girdim. Mx6 ile macunu yeniledim yenilemez olaydım furmarkta 95 leri görmeye başladı. Kendi orjinal macunu öyle bir yapışmış ki çok değişik bi macun ilk defa bu tarz bir macun görüyorum. Dedim acaba sıvı metal macun muydu sürülen. Gidip birde sıvı metal macuna 600 lira bayılıp onla değiştirdim yok . Ekran kartı 90 derece hotspot 110 dereceleri görüyor. Ne gibi bir hata yapmış olabilirim ilk defa macun değiştirmiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Fotoğraf yüklenmiyor. Kart Xfx radeon referans kart modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fitmans -- 23 Aralık 2025; 18:9:28 >

• 78 derece oldukça kabul edilebilirmiş hocam keşke dokunmasaydınız. Undervolt ile daha da aşağıya çekerdiniz ısıları performans kaybı olmadan. Bloğu tutan vidaları iyice sıktınız mı? Termal padleri değiştirmediniz değil mi? Daha kalın pad kullanılırsa bloğun gpuya temas azalmış olabilir. Ptm7950-heilos temin edin, gpu boyutunda kesip buzdolabına atın(uygulamayı kolaylaştırıyor), sonrasında yerleştirin. Vidaları gevşek bırakmayın.

Örnek konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 24 Aralık 2025; 8:39:49 >

Valla hocam keşke dokunmasaydım dediğiniz gibi yaptık bir hata. Bilgisayarcıya verdim bakalım

Fan blogu gpu ya tam oturmamis olabilirmi

Valla hocam 1 hafta bilgisayarciya biraktim oda anlayamadi. Simdi termal ped siparisi verdim yinede degistirecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vidaları eşit miktarlarda yavaş yavaş sıkın. Tüm vidalar boşluk kalmadan tam sıkılmalı. Tek bir vida hafif boşta kalıyor ve soğutucu gpuya temas etmiyorsa ısıların yükselmesi normal. Termal macun yüzünden o kadar fark olacağını sanmam.

Orijinalden alıntı: Fitmans

Valla hocam 1 hafta bilgisayarciya biraktim oda anlayamadi. Simdi termal ped siparisi verdim yinede degistirecegim.

Üstündeki orijinal padlerin kalınlığını biliyor musun? Farklı ölçüler, PCB'nin eğrilmesine - çatlamasına, veri yollarının zarar görmesine neden olabilir. 0.25-0.5mm kalınlık farkıyla satılan bir üründen bahsediyoruz. Aradaki boşlukları ölçmek/ üreticiden istemek daha iyi olur. GPU, VRAM, mosfet vs 2-4 farklı ölçülerde olabiliyor.

Daha Fazla Göster
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

Hocam değiştirdim termal pedleri bir işe yaramadı. Sanırım bu referans kartında reddit ten aldıgım bilgilere göre grafit termal ped kullanılıyormuş yani termal macun değil. Zaten söktüğüm şey macun gibi birşey değildi yapışkandı. Şuan bakıyorum tr de bulamadım

Termal pad katı formda, grafit elektrik iletken olması lazım. Ölçülerde emin değilsen thermal putty kullanabilirsin. Kaliteli olanları piyasada bulmak zor ama kıvamı oyun hamuru gibi olduğu için kullanması kolay.

Bunlardan önce sorunu bulmak lazım, arkadaşın dediği gibi vidayı biraz gevşek bırakmışsan ya da parçalar tam oturmamışsa yüksek sıcaklık olması normal.

reddit te bir arkadş thermal grizzly carbonaout 0.2 mm olanı kullanmış . İtopyada var baktım 650tl . Mecburen onu kullanacağım

Arkadaşın kartı ile seninkisi farklı olabilir. Üreticinin verdiği değerden farklı çıkanlar bile olabiliyor. Ki bu olabilir. Milimetrenin yirmide biri kadar hassaslıktan bahsediyoruz. Kartın zarar görmesin, sıcaklıklar uçmuş olmasın diye uyarayım dedim. Tercih senin tabii, senin kartın sonuçta. Kolay gelsin.

Orijinalden alıntı: TimFoster

Arkadaşın kartı ile seninkisi farklı olabilir. Üreticinin verdiği değerden farklı çıkanlar bile olabiliyor. Ki bu olabilir. Milimetrenin yirmide biri kadar hassaslıktan bahsediyoruz. Kartın zarar görmesin, sıcaklıklar uçmuş olmasın diye uyarayım dedim. Tercih senin tabii, senin kartın sonuçta. Kolay gelsin.

Aynı kart hocam referans model

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.