Şimdi Ara

Göz muafiyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese. Geçtiğimiz hafta e-devlet üzerinden askerlik yoklama başvurumu yaptım. Bugün için mhrs den aile hekimliğime randevu aldım.

Bugün aile hekimime gidip göz bozukluğumun 6'nın üstünde belirttim. Sisteme 6.5 olarak girmiş.

Aynı gün içinde sistem bana devlet hastanesine randevu verdi ve hastaneye gittim. Sevk kağıdımla beraber hastaneye gittim. Ölçüm alındı.

Sol 6.50 miyop / 0.75 1.00 1.25 astigmat

Sağ 6.75 miyop / 0.50 0.75 astigmat

Ölçümü aldım. Daha sonra ölçümlerimle beraber doktor muayenesine girdim. Ama doktor pek ilgilenmedi. Gözümün bozuk olduğunu ileri miyopi olduğu gerekçesi ile kurula girmem gerektiğini söyledi. Kurul için hastane 15 Aralık gününe randevu verdi.

Randevuya 20 gün var sonuç ne olur ne çıkar bilmiyorum aynı durumda olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ramdevu gününde tekrar muayene olacak mıyım ya da ölçüm alacaklar mı ? Ve kurul aynı gün açıklanıyor mu? Bedelli askerlik ücreti bililiyorsunuz yılbaşında zamnlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saygın Üye -- 26 Kasım 2025; 14:43:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kurula gireceksin. Kurulda askerlik yapamaz onaylıyacak. Aynı gün muayene olmucak sadece onay makamına sunuluyor.

• Öncelikle geçmiş olsun hocam. Benim gözler de astigmatları toplayınce 14'ü geçiyor ama yarısını ekleyince 14'ü geçmiyor. Araştırdım baya ama bazıları yarısı alınıyor diyor bazısı tamamı ekleniyor diyor. Siz iki türlü de muafsınız gibi. Süreciniz tamamlanınca yaşadıklarınızla ilgili bilgi verir misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam sabah 8 e randevu verdiler. Sonuçlar 12 den sonra açıklanır gibi bi şey yazıyordu o yüzden kafa karışıklığı var sanırım ben tam anlayamadım

Hocam yarısı alınıyor. Ancak yeniden muayene olursa ve damlalı ölçüm alınırsa 14'ün altına düşme ihtimali var. Şu işler bi bitsin daha detaylı olarak süreci yazacağım 👍

Evet hocam ancak astigmat yarım hesap ediliyor 👍

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saygın Üye

Hocam yarısı alınıyor. Ancak yeniden muayene olursa ve damlalı ölçüm alınırsa 14'ün altına düşme ihtimali var. Şu işler bi bitsin daha detaylı olarak süreci yazacağım 👍

Selamlar hocam tekrar, kurul nasıl geçti?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: abcdq

Selamlar hocam tekrar, kurul nasıl geçti?

Alıntıları Göster

Kurul muafiyeti uygun gördü hocam. Heyetin olduğu gün sabah erkenden hastaneye gidip sıra numarası aldım. Boy kilo ve göz numaram yeniden ölçüldü. Tekrar göz muayenesine girdim. Doktor sisteme göz numaramın toplamını girdi. Sonrasında vezdeneden heyet için bi ertesi gününe heyet randevusu verdiler. Ertesi sabah yine erkenden gittim. Zaten isimler yazılmış oluyor ve herkes sıra olup içeri tek tek giriyor. Heyet sonuç söylemiyor bi kaç kelime bi şey söyleyip seni çıkartıyor içerden. Sonucu heyetten yaklalık 2 saat sonra vezneden aldım. Özetle e devlete muafiyet ertesi gün düştü. Sonrasında benim askerlik şubesine gitmeme gerek kalmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.