Şimdi Ara

Ayak ve ayakkabı kokusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayağım ayakkabının içinde olunca dışarıya koku yayıyor aşırı terleme var ne yaptımsa geçiremedim sosyal ortam okul sınıf artık kabus gibi geliyor bi çözüm öneriniz varmı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Terle karışık ayakkabının içinde ne koku varsa o dışarıya geliyor pudra kullandıgımda pudra+ ter kokusu mesela yada herhangi birşey kullanmadıgımda ayakkabının içindeki koku dışarıya geliyor ayakkabıdan ayağımı çıkartıgımda koku falan pek olmuyor

• Kaliteli bir ürün kullanmayı deneyebilirsin. Hiçbir koku gelmemesini bekleme, kullandığın ürünün kimyasal kokusu da hafiften gelebilir bu normal ve zamanla nötr bi kokuya dönüşüyor zaten. Belki de yaşam tarzında değişiklik yapmalısın örneğin beslenmende salam sucuk sosis pastırma gibi veya çok fazla peynir türevleri tüketiyorsan bunlar da sadece ayağın değil normal terlediginde de kötü kokmana sebep olur.

ayakkabını değiştir şöyle orta seviye bir ayakkabı falan al flo nun ayakkabıları olabilir mesela.

aynı şey kıyafet için de geçerli. akrilik ve polyester den yapılma kıyafet kesinlikle almayın.

pamuklu kumaş tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 22 Kasım 2025; 11:2:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayakkabıyı değiştiriyorum gene bi düzelme olmuyor kaliteli kalitesiz pudra deodorant bir sürü şey deniyorum genede düzelme olmuyor yoruldum Artık kimseyede bişey diyemiyorum .

sorun ucuz kalitesiz ayakkabıda değilse çoraplardadır sentetik çorap giyme pamuklu giy. bence bak yapay zeka da öyle bir şeyler demiş.

gemini 3

Ayak kokusu (tıp dilinde Bromodoz), genellikle ter ve bakterilerin birleşmesiyle oluşan, utanç verici olabilen ancak çözümü oldukça basit olan yaygın bir durumdur.

Sorunu kökten çözmek için hem ayağınıza hem de ayakkabılarınıza odaklanan çok yönlü bir strateji uygulamanız gerekir. İşte en etkili yöntemler:

1. Altın Kurallar (Önce Bunları Yapın)

Bu üç kuralı uygulamadan diğer yöntemler kalıcı çözüm sağlamaz:

• Tam Kurulama: Ayaklarınızı yıkadıktan sonra, özellikle parmak aralarını havlu veya peçete ile tamamen kurutun. Bakteriler ve mantarlar nemli, karanlık yerleri sever.
    • Aynı Ayakkabıyı Üst Üste Giymeyin: Ayakkabınızın içindeki terin kuruması için en az 24 saate ihtiyacı vardır. İki çift ayakkabınız olsun ve gün aşırı değiştirerek giyin.
    • Çorap Seçimi: Sentetik (naylon/polyester) çorapları çöpe atın. %100 pamuklu, bambu veya yün çoraplar giyin ve çoraplarınızı her gün değiştirin.

2. Evde Uygulayabileceğiniz Etkili Kürler

Haftada 2-3 kez uygulayabileceğiniz bu yöntemler, bakteri florasını dengeleyerek kokuyu keser.

A. Sirkeli Su Banyosu (Asidik Ortam)

Sirke, bakterilerin yaşayamayacağı asidik bir ortam yaratır.

• Tarif: Bir leğene ılık su doldurun ve içine 1 su bardağı elma sirkesi veya beyaz sirke ekleyin.
    • Uygulama: Ayaklarınızı bu suda 15-20 dakika bekletin. Durulayın ve iyice kurulayın.
    • Not: Ayağınızda açık yara veya çatlak varsa bu yöntem yakabilir, dikkatli olun.

B. Demli Siyah Çay (Gözenek Sıkılaştırıcı)

Çayın içindeki tanik asit, gözenekleri sıkılaştırarak terlemeyi azaltır ve bakterileri öldürür.

• Tarif: 2-3 poşet siyah çayı bir litre suda demleyin. Daha sonra bu suyu ılık su dolu bir leğene ekleyin.
    • Uygulama: Ayaklarınızı 20 dakika bekletin. Bunu bir hafta boyunca her gün yaparsanız terlemenin azaldığını fark edersiniz.

C. Karbonat (Koku Emici)

Karbonat hem pH dengesini sağlar hem de kötü kokuyu nötralize eder.

• Uygulama: Leğendeki suya 2 yemek kaşığı karbonat ekleyip ayaklarınızı bekletebilirsiniz. Ayrıca, kuru karbonatı ayakkabılarınızın içine serpip bir gece bekletmek de ayakkabı kokusunu alır (giymeden önce silkeleyin).

3. Ayakkabı ve Çoraplar İçin Taktikler

• Pudra Kullanımı: Çorap giymeden önce ayaklarınıza bebek pudrası veya özel ayak pudraları sürün. Bu, gün içindeki teri emer.
    • Ayakkabıları Dondurma: Koku yapan ayakkabıları bir poşete koyup bir gece buzlukta bekletmek, soğuk sayesinde bakterileri öldürebilir.
    • Gümüş İplikli Çoraplar: Eğer bütçeniz uygunsa, gümüş iplikli çoraplar (gümüş iyonlu) doğal antibakteriyel özelliğe sahiptir ve kokuyu ciddi oranda engeller.

4. Tıbbi Durumlar ve Doktora Gitme Zamanı

Eğer yukarıdaki yöntemlere rağmen koku geçmiyorsa, sorun sadece terleme olmayabilir:

• Ayak Mantarı: Parmak aralarında beyazlaşma, kaşıntı veya deri soyulması varsa mantar tedavisi (krem/sprey) gerekir.
    • Hiperhidroz: Aşırı terleme hastalığı olabilir. Dermatologlar bunun için özel kremler veya botoks tedavisi uygulayabilir.

Özet Planınız

1. Akşam eve gelince ayaklarınızı yıkayın ve fön makinesi veya havlu ile parmak aralarını kurutun.
    2. Haftada 2 akşam sirkeli su veya çay banyosu yapın.
    3. Sabah çıkarken ayaklarınıza az miktarda pudra dökün ve pamuklu çorap giyin.
    4. Dün giydiğiniz ayakkabıyı bugün giymeyin.

Size yardımcı olmamı ister misiniz? Eğer ayakkabılarınızda inatçı bir koku varsa, evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz basit bir "ayakkabı koku giderici toz" tarifi verebilirim.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam eyvallah sağolasın bakmışsın bende bir çok kez baktım ama tam bir sonuca varamadım bi ara hiç olmuyor ondan sonra başlıyor yaza kadar devam ediyor psikolojik desem değil yani 3 yıldır uğraşıyorum tuhaf bişey ayakkabıdan ayağımı çıkartıgımda koku olmuyor mesela buda ilginç

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.