Şimdi Ara

Pikap İçin Aktif Hoparlör/Referans Monitörü/Müzik Sistemi/Farklı Bir Öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Halihazırda pikap + eski tip 2+1 hoparlör kullanıyorum. Ancak hoparlörün eski olması ve bozuldum bozulucam der gibi bir halde bulunması sebebiyle yeni bir hoparlör alma niyetindeyim. Daha önce farklı bir konuda soundbar ile kullanmak mümkün olur mu diye sormuştum ve orada referans monitöründen bahsedenler olmuştu.

Normalde pikap için amplifikatör + pasif hoparlör en güzeli gibi görünüyor. Ancak en ucuzuna girişsem bile 30 bin liradan aşağı çıkamayacağım. O bütçelere de girmek istemiyorum.

Sonrasında aktif hoparlör mü alsam diye düşündüm ama matah olmayanlar bile 10 bin lira seviyesinde. Referans monitörlerini ise pek bilmiyorum. Aktif olan var, pasif olan var sanırım. Ayrıca pikap için ideal çözüm mü olur, onu da bilemedim.

Geçen gün de şöyle bir ürün gördüm:

Pikap İçin Aktif Hoparlör/Referans Monitörü/Müzik Sistemi/Farklı Bir Öneri?www.hepsiburada.com
    Aiwa MSBTU-600 Hi-Fi Müzik Seti Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://app.hb.biz/wD95b47aMx5i

Böyle bir şey alıp pikap'ın ses çıkışlarını buna bağlayarak kullanabilirim gibi geldi. Zaten pikap da Aiwa marka. :) Kalite ne derece iyi olur bilemiyorum. Müzik setinin sesi için yeterli kalitede olduğu söylenmiş. Çok fazla bir yorum/inceleme de görmedim zaten. Ayrıca amplifikatör de öyle aman aman bir şey değil. Zaten bu fiyata ne almayı bekleyebiliriz. :) 10 bine d sınıf amplifikatörlü, 2x50w hoparlörlü, cd/radyo/usb çalarlı bir müzik sistemi de işin şerbeti olur gibi. :)

Diğer taraftan şu tip referans monitörleri buldum:

Pikap İçin Aktif Hoparlör/Referans Monitörü/Müzik Sistemi/Farklı Bir Öneri?yonka müzik market - türkiye'nin en büyük müzik marketi
    Maxword RM-400BK Aktif Stüdyo Referans Monitörü
    https://www.yonkamuzikmarket.com/maxword-rm-400-aktif-studyo-referans-monitoru-4-inc

140w denmiş ama pek inandırıcı gelmedi. Marka ve modeli de bilmiyorum. Ama Yonka Müzik'ten daha önce de alışveriş yaptım, beğendiğim bir firmadır. Ürün de güzele benziyor.

Pikap İçin Aktif Hoparlör/Referans Monitörü/Müzik Sistemi/Farklı Bir Öneri?yetenek market | online müzik market
    |Artesia M200 Aktif Stüdyo Monitörü (Çift)|, |Online Alışveriş|, |Binlerce Enstürman|, |Yetenekmarket|
    https://www.yetenekmarket.com.tr/artesia-m200-aktif-studyo-monitoru-cift-1329?ref=akakce&v=1.15.6

Yine marka ve model hakkında bilgim yok. Yalnızca d sınıf amplifikatör, 2x30w ve aktif olması mantıklı geldi. En azından fiyatına göre iyi bir tercih olabilir diye düşündüm.

Fazla bir bilgim yok. Çok detaya girmeden ve çok yüksek bütçelere çıkmadan olabilecek en yüksek ses kalitesini almayı amaçlıyorum. Sizin tercihiniz ve varsa farklı öneriniz nedir acaba?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 19 Ağustos 2024; 0:41:11 >

• Forumun bu kısmına pek bakan yok galiba?

Line mı, phono mu?

Merhaba çok geç gördüğüm için anca cevap yazıyorum. Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Fiziksel olarak iki çıkış türü de aynı oluyor diye biliyorum. Sanırım siz pre-amfi durumunu soruyorsunuz. Pikapta pre-amfi mevcut, açıp kapatılabiliyor. Line out kırmızı-beyaz çıkışlara sahip.

Ürün şudur:

Pikap İçin Aktif Hoparlör/Referans Monitörü/Müzik Sistemi/Farklı Bir Öneri?www.hepsiburada.com
    Aiwa APX-790BT/WT Beyaz Bluetooth Plak Çalar Fiyatı
    https://app.hb.biz/FsMiRn2g1yp4

Çıkışları da şu görseldeki gibi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 30 Eylül 2024; 16:0:12 >

• İki hoparlörü de bilmiyorum. Ama neticede aktif monitörler. İnternet araması yapınca yorumlar çıkıyor. Fiyatları için hiçbir yorumum yok, 15 TL simit dahi bana göre pahalı. Varil petrol düşüyor, döviz yerine sayıyor ama nakliyeden her tür yakıta fiyatlar artışta ülkede. İhtiyacınız varsa yapacak bir şey yok.

Çıkışlara gelirsek...

Sizin pikap anlaşılan, hem phono (pikap diyelim) seviyesinde (içindeki phono ön yükselteçte işlenmemiş) sinyali, hem de hat/line seviyesindeki (içindeki phono ön yükselteçte RIAA'den dönüşümü yapılarak hat seviyesine çözülmüş ve yükseltilmiş) sinyali aynı bağlaç/konektörden iletiyor. Popüler adı dengelenmemiş lale (unbalanced RCA). Phono yahut hat seviyesi dediğimiz şey, konektörden ziyade konektör sonrasında içeride, gelen sinyali karşılayan devrenin özelliği, beklediği gerilim aralığı ve kısmen de modülasyon şekli yahut modülasyon olmamasıdır.

Çok büyük ihtimalle, baktığınız o iki monitörün phono seviyesinde girişi yoktur, hat seviyesinde girişlerdir. Ama... RCA mı, yoksa dengelenmiş (örneğin XLR) giriiş mi sadece, emin olun. Kimi sadece XLR (üç sinyal hattı) girişi olan cihazlar, içindeki devre ve seçme düğmesi sayesinde XLR'dan da dengelenmemiş (2 sinyal hattı) sinyal kabul eder. Kimi etmez, sadece XLR ve dengelenmiş sinyal kabul eder. Kimi de hem XLR (TRS de olabilir) hem RCA konektöre sahiptir.

Yerinde dinleme olanağı için zorlayın fiziki dükkanda satan bulursanız.

Bende Steljes NS1 var, aktif. NS3 modelini temiz bulursanız gözünüz kapalı alın derim. Kedilerim NS1'e bile yakın temas niyetindeler hep. O nedenle Lowther DX3 kabinleri ve dolayısıyla tümleşik yükseltecimi (integrated amplifier) kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Ekim 2024; 14:25:42 >

• Pikabın şu arkadaki bakır renkli şey...

Sayısal çıkış için BNC konektör mü yoksa Bluetooth için anten bağlantı yeri mi?

Bir soru daha hehhe...

USB çıkıştan (yani sayısal) pre-amp off iken (phono devresi sinyali dönüştürmüyorken) ses/sinyal alınabiliyor mu?

Neden sordum? RIAA düzeltmesi yapılmamış sayısal sinyali bilgisayara alıp bilgisayarda RIAA düzeltmesini istediğiniz gibi yapabilirsinz. Plakların sayısal arşivi oluşur. Hehhe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Ekim 2024; 14:29:42 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.