|
Öncelikle herkese merhabalar, Yakın bir tarihte Almanya'ya gideceğim ve dönerken teknolojik ürünler almayı düşünüyorum. PS5, 360mm sıvı soğutma ve ekran kartı(hepsinden bir adet) almayı düşünüyorum. Alman sitelerden fiyatlara baktım, Tax free de alınca Türkiye fiyatlarından bir hayli ucuza geliyor. Ürünleri getirme konusunda birkaç sorum olacak. Forumlarda araştırdığımda kimisi valizine koy getir sorun olmaz demiş kimisi ürünleri kutusundan çıkart öyle getir demiş. Valizleri fırlatıp attıkları için ürünleri kutularından çıkartmak istemiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Atıyorum kutudan çıkartmaya gerek yok sadece kutular açık olsun(ürünün 2. el olduğunu göstermek için) yeter veya ürünlerin hepsini hediye paketi yaptır gibi yolları izlesem sıkıntı yaşar mıyım? Bir diğer konu ise, 450 Euro ve üzeri ürünlerde vergi ödemek zorunlu gibi yorumlara denk geldim bunun doğruluğunu teyit edemedim, böyle bir şey var mı? Son olarak da Almanya'da bilgisayar bileşenleri alabileceğim mağazalar nelerdir? Geçen ay Hamburg'daydım ve oradaki SATURN mağazasına gittim bazı ürünler Türkiye'den pahalıya, bazıları ise az bir farkla ucuza geliyordu. SATURN ve Mediamarkt gibi tax free fişi alabileceğim bildiğiniz mağazalar var mı? Bu arada Dortmund, Köln ve Düsseldorf'a gideceğim, bu üç şehirde bildiğiniz, şuraya git uyguna ürünler bulabilirsiniz dediğiniz yerler varsa yazabilirseniz sevinirim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt