Şimdi Ara

Samsung WindFree Premium? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
11.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Gider borusunu isterseniz 100m yapin herhangi bir sorun olmayacaktir. Tek dikkat etmeniz gereken konu fizik kurallari geregi drenaj borusu klima ic unite yuksekligini gecmesin yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Cevap için sağolun hocam. Borunun ucu aşağıda kalacak zatende, ek yapacağım boru normalinden daha ince olacak o beni düşündürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha ince boru kullanabilirsiniz ancak bu bazı riskleri beraberinde getirir.

Akvaryum hava hortumu ise çok dar kalır. Klimanın tahliye hortumu 5/8'dir (15.88mm).

Akvaryum hava hortumları 3/16'dır (4.76mm).

Bu suyun akışını yavaşlatır ve zamanla akan su kirlendikçe tozlar da suyla beraber akacağı için çamurlaşır ve hortum çok kolay şekilde tıkanır.

İç ortamdaki havanın tozu su tahliye hattına da ister istemez geçer. Bu da suyla birleşip ince hortumu tıkar.

İllaki bu uygulamayı yapmam gerekiyor derseniz bir drenaj pompası kullanarak buna benzer çapta hortumlarla suyu atabilirsiniz. Tek farkı drenaj pompası suyu basınçla ince hortumdan atar ve tıkanma riski az olur,çap dönüşümü de usulüne uygun olur.

Ama onlarda da dış çap en az 9mm olur. Yani 16mm yerine 9mm diyelim. İç çap 6mm olur.

O da olmaz derseniz masrafı sorun değilse atomizer kullanabilirsiniz.

Wipcool P15J modeli örnektir.

Bu cihaz klimadan gelen suyu püskürtülebilir hale getirip sis gibi havaya püskürterek ortamdan uzaklaştırır.

Ama püskürttüğü su rüzgarla vs camlara geri gelirse camlarda leke oluşabilir,klima kirlendikçe havaya karışan sudaki bakteriler iç ortama girebilir.

İllaki ince hortum kullanmam gerekir derseniz klimanın kendi tahliye hortumuna bir tane Y ek aparatı takmanızı tavsiye ederim. Yerden 20 30cm yükseğe denk gelse yeterli olur.

Böylelikle ince hortum tıkanırsa klimanın kendi hortumunda biriken su iç üniteden iç ortama akmaz , Y aparattan taşarak en azından balkona akar.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dis ünitedeki kondanser ler cift sira mi tek sirami bilgisi olan varmi ? Yada icini açan

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    18lik kullanıyorum 18 lik ve 24 lukte çift kondanser var 9 ve 12 likler tek olabilir emin değilim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba 12000 lik samsung windfree premium plus klima almayı düşünüyorum da ;

>> ar12bxcabwk/sk vs ar60f12caaw/sk

Bu iki farklı model arasında hangisini almamı önerirsiniz ? Epey üzerinden farklarına da baktım ama çok anlamadığım için forum üzerinde de gayet açıklayıcı yazılarınızı gördükten sonra size sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Samsung WindFree Premium?

• sdkkaya S kullanıcısına yanıt

Ar60f 2025 modeli. Diğeri geçen seneki model hocam

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.