Şimdi Ara

Çin’in yenilikçi otobüs projesi çürümeyi bekliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oyle olmus ta boyle olmus geciniz, haber ilk ciktiginda gene Turkiye'yi dalga konusu yapmaya calisanlar vardi, onlara kapak olsun bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Neyse bence Çin hükümetinin bu işe bir el atması gerekir. Çünkü Trafiğe gerçekten iyi bir çözüm. Ne tünel kazmaya gerek var, ne de metrobüs gibi iki,buçuk (durakları hesaba katarsak) kapatmaya gerek var. Araç 3 şerit kaplıyor ama altından araçlar geçip gidebiliyor. Trafikte ise zaten araçlar dönüş yapamayacaklar ama bu otobüs yoluna devam edebilecek. Mecidiyeköy trafiğine akılcı bir çözüm bence. Mesela metrobüsle 4 şeritli mecidiyeköy yolunda araçlar sağa mecidiyeköy'e dönecekse çağlayanda en sağ şeride geçerler. Bu otobüste en sol 3 şeridi kaplar. Altında bulunan araçlarla köprüye ilerler.
    Nasıl dönecek diyen arkadaşlar otobüsün kilometrelerce uzun olduğunu düşünüyorlar herhalde. Eğer ki döneceksen neden otobüsün altında seyahat ediyorsun? Ya hızlan, ya da yavaşla dönmek için. Bu kadar basit!

• Yorumlara bak

Bir sevdadır Trabzon. Yoroz'undan başlayıp Ziganasında bitmeyen
  • Böyle bir proje boş kalmaz bence yeni bir yatırımcı değerlendirebilir bunu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sahte kredi puanı
  • Donanım habere ne olmuş böyle, önceden haber okumadan yorum yapanların sayısı çok azdı şimdi ise tam tersi haberi okuyup yorum yapan sayısı çok azalmış. Bu durum şöyle izah edilebilir, "beyni yok fikri var"

• quote:

Orijinalden alıntı: tural.i

hayır benim anlamadığım, iki katlı bir otobüs yapsan aynı uzunlukta, aynı miktarda yolcuyu sığdırırsın, ne yolu kapatmış olursun, ne altındaki arabaları düşünürsün, ne ray yapmakla uğraşırsın, neden böyle fantezileer girişesin

otobüsün tipi fütüristik olunca dahiyane fikir gibi geliyor insanlara sanırım, bence bu projenin bu kadar ilgi çekmesi ondan, yatırımcı firmanın da otobüs üretmek gibi bir derdi yoktu belkide, ilgi çeksin, haber olsun, çekeyim kredileri ortadan kaybolayım demiş olabilirler

Ya bu otobüsü de iki katlı yaparlarsa? Teknik olarak buna müsait midir bilemem ama bana oldukça mantıklı gözüktü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altıntaki 2 metre yükseklik en büyük sorun zaten. 2 metre olunca bu sınırı zorlayan ve geçen hiç bir aracın bu hatta girmemesi gerekiyor. Bu sorunu aşmak, toplamda yaklaşık 6-7 metre yüksekliğinde bir araç yapmanızı gerektiriyor. Bu defa da bu kadar yüksek bir aracın bir yerlere çarpmadan gitmesini sağlayacak altyapı düzenlemesi yapmanız gerekiyor. Sonuç olarak dahiyane bir proje gibi lanse edilen sistemin bir halta yapamayacağını proje sahipleri anlamış olmalı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.