Şimdi Ara

Sony STR-7015 Receiver bakım & restorasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mehmet İncesu arkadaşımız çok memnun kalmış olacakki TA 1140 dan ,yeni bir cihaz daha getirdi .
    Bu 72 model 44 yıllık bir Receiver . 2X15 Watt 8 ohm de 2X18 Watt 4Ohm da güç sunuyor .

cihazda amplifikatör katı sağlam ,Tuner çalışmıyor , Kadran ipi kopuk , İçi örümcek ağı ,yuvası
    Temiz bir cihaz gelmeyecekmi Allahaşkına bana

Örümcek kozaları ,yuvaları ,hatta bir kaç ölmüş örümcekten arındırdıktan sonra , yine fotoğraf çekmeden işe koyuldum .Tuner katının önce tüm elektrolitiklerini değiştirdim ,öyleki Vloss tavan yapmış , çalışması mucize olurdu . dipleri şişmiş kondansatörlerin . yaklaşık 20 tane yalnız tuner katında . sonra baktım ki tunere besleme gelmiyor . ilk akla gelen soğutucuya bağlı regüle transistörü . devre üzerinde anlaşılmıyor . tunere giden kabloyu sökünce olması gereken 15 V okuyorum ,tunere bağlayınca 5 V seviyelerine düşüyor . Tunerde kısa devre olsa transistör ateş gibi olur . Transistör normal ısınıyor . fakat transistörü sökünce arızanın buradan kaynaklı olduğunu şıp diye anladım
    aynı seri nolu transistör olmasada NPN grubundan sıkça kullanılan 2SD313 veya 808 bu görevi başarı ile üstleneceğini biliyorum . güzelce termal macun sürdükten sonra yeni 313 yerleştirdim . tabiki beni mahçup etmeden tuner çalıştı , fakat osilatör ayarı , 19 khz FM stereo ayarı ve bilumum ayarlar kaymış gitmiş bir yerlere .
    servis manualden bakarak gerekli ayarları yaptıktan sonra . yeni alınmış gibi gayet güzel çalıştı . Sony tunerleri severim . güzel çekim gücüne sahiptir . pek çok Pioneer tunerden iyidir .onu bilirim . basit bir receiver olmasına rağmen neredeyse tüm istanbul istasyonlarını alıyor .

cızırtısız hışırtısız berrak sese sahip olmasındaki yegane sebeplerden bir çıkşta yeşil renkte iki tane LPF filitreleri . her tunere nasip olmaz . Sony tuner farkı bu olsa gerek .

ön kadran camı örümcekler cirit atmış ,toz ve ağ içindeydi , silip yıkayım dedim . ahaaaa işte aldık başımıza bela , rakamlar yazılar deterjanlı süngerle uçtu gitti .
    44 yıllık cihazdan beklenen budur .
    bazı arkadaşlar derki abi restorasyon işi neden bu kadar fiyatlı ? Öncelik cihaz ne kadar değerli sonra senin için ne kadar değerli . öyleki 300 liralık bir cihazın gerçek restorasyonu piyasa fiyatının bir kaç katını rahatlıkla bulur ,istenirse çok daha büyük rakamlara bile çıkabilir . gold seri kondansatörler ,altın konnektler ,gümüş veya bakır kablolama ,ahşap bakımı veya yenilenmesi veya saç kasa boyanması vs vs . yani bunun ölçüsü yok . Senin için ne kadar değerli o önemlidir .
    Tabiki 10 bin dolarlık MC için 2 3 katı restore bedeli alınmıyor ama müşterinin kendisi için değerli dediği 300 -500 -1000 her neyse ne kadar değerli ve özel .
    Restorasyon demek ,cihazı yeni olmasına en yakın hale sokmak demek , arızayı bul değiştir gönder demek değildir .
    bu cihaza gerekli elemanların değişimi için söz verdik ama hesapta olmayan aksilikler oldu . cam üzerindeki rakamlar yazılar uçtu . tam restorasyona girecek kıvamda bir iş çıktı başıma iyimi

Ben cama serigrafi de yaptırırımda hesapta olmayan iş olduğu için UV boya ile grafiği hazırlanıp baskıyı yaptırdım bu gün .

cihazın ampli katındaki kondansatörler değişti bias ayarı yapıldı . şu anda şıkır şıkır çalışıyor .
    işte asıl mesela kozmetik kısmının toplanması . biraz uzun süreceğe benzer . zira sökerken ne kadar lastik kauçuk varsa çatladı . nereye dokunsan kırılıyor . , UV gell ile bazı yerleri belli etmeden yapıştıracağım ,bunun için UV fırın bile aldırdı bana bu işler

İlk fotoğraf alıntı , diğerleri cihaza aittir . uğraştıkça fotoğraflarım .

Kalın sağlıcakla  Sony STR-7015 Receiver  bakım & restorasyon

Sony STR-7015 Receiver  bakım & restorasyon

•  Sony STR-7015 Receiver  bakım & restorasyon

Neredeyse bitti
    tüm lehimler tazelendi , plaket izopropıl alkol ile yıkandı . Plastik 70 ile korumaya alınıp insanın içini açan görüntü oluşturuldu . Düğmeler temizlendi ,monte edildi .
    Ahşap kasa temizlenip montesi yapıldıktan sonra ,uzun yıllar kullanıma hazır

• Eline sağlık abi. Cihazın sesinden bahsetmemişsin radyosu iyi anladık amfi katı nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sesi Klasik Sony Şaka .
    fena değil . önceki TA 1140 olamaz tabi .

Kendime biraz dinlenme yazıyorum , F6 nın parçalarını sipariş edeyim .
    Toroidal trafo imalatçısı konusunda yeni arayışlar içindeyim . son yaptırdığım 1000 Watt trafo istediğim özenle yapılmamış gibi geldi .

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Benim yaptırdığım bir yer vardı ona bakarım yarın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol Alicim . kapalı kutu meret şey . son yaptırdığım biraz vınlıyor ,abartılı değil ama çok sessiz ortamda biraz ses var . daha kutulamadım , eğer vınıltı ses yükte artarsa götürüp iade edeceğim ,tekrar sarsınlar

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.