Şimdi Ara

Alfa Romeo 159 vs diğerleri?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yaz bitince bir araba almak istiyorum.
    Yakın zamana kadar hiç Alfa Romeo bakmamıştım, ama tesadüfen gözüme bir Alfa Romeo 159 takıldı, o günden beri düşünüyorum...
    Alfa Romeo 159'u inceledikçe diğer arabalardan soğudum diyebilirim.
    Artık araba yerine, bizi bir yerden bir yere götüren demir yığınları üretiliyor.
    İşte Alfa Romeo burada öne çıkıyor...
    Ama çok tanımıyorum hem Alfa Romeo'yu, hem 159'u.
    Bir memur olarak bakım, onarım gibi masraflar olduğunda belimi büker mi?
    Ya da yakıt zamanla üzer mi?
    Bu konularda yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Alfa Romeo 159 alsam pişman olur muyum?
    Objektif yorumlarımızı bekliyorum...
    Saygı ve sevgiler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende 2010 model 1.4 TSI 122hp jetta var, araçtan memnunum ancak alfa 159'ada gerçekten eskiden beri hastayım, aslında ilk araç hayilmdi diyebilim ama nasip olmadı şuana kadar.

Benim merak ettiklerim de sizin ki gibi bakım masrafı ve aracın hem mekanik hem de kalite anlamında dayanıklılığı....

Alfa romeo 159 - 1.9 dizel düşünüyorum ancak piyasada temiz denilebilecek az km de makul fiyata bu aracı bulmak zor gerçekten.

Bu aracı alan ya çok memnun ondan satmıyor yada piyasada fazla alfa 159 yok !

Bu konuyu açtığınız için gerçekten çok teşekkürler, siz açmasaydınız zaten aynı konuyu ben açmayı düşünüyordum...

Takipteyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozx -- 24 Haziran 2015; 16:26:15 >
  • ya bu 159 beni de sardı;bıktım piyasa arabalardan hele şu ortamda dizel fluence lere bile 50 bine yakın fiyat çekmişler..dedim alayım dizel + otomatik 159;hep araba çok gösterişli göze hitap ediyor hem de donanımlı güvenli seri bi araç...ama yedek parça ?bakım maliyeti beni üzer mi??çok sık arıza yapar mı??kronik problem var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Ekim 2015; 20:22:40 >

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • adamlar 2005 honda vteclere 150,000bini geçmiş araclara 35.000 fiyat cekmişler tamam eyvallah hondanında bir şanı var ama zamanında 30.000 bine aldıkları aracı smdi üstüne satmaları cok tuhaf oyuzden bende Alfa alacagım inşallah. 159 45000 bine temizini bulurum diye düşünüyorum
  • 159 dizel (hatta otomatik) sedan düşünen her kişinin aklından geçer zaten. Aynı model yılında bir çok d sınıfı aracın konfor hariç ondan daha iyi olduğu bir konu olmamasına rağmen daha pahalı olduğunu görünce insanlar tekrar düşünür ama karar verme noktasında iki büyük sorun gelir.

Bir bakım meselesi, iki satacağım zaman elden çıkarır mıyım değer kaybeder mi?

Yaklaşık 1.5 yıldır alfa romeo piyasasını takip ediyorum, 1 yıldır da kullanıyorum. Şunu diyebilirim ki bakımlı bir alfa romeo'nun elde kalması İMKANSIZ tabi ki uçuk bir fiyat biçmediğiniz sürece. Zaten ülkedeki araç sayısı belli ve sürekli takip eden sayısı da azımsanmayan bir kitle var. İyi bakımlı bir araca biraz daha paraya kıyıp binerseniz hem sorun çıkarma riski azalır hem de benzer şekilde bakarak değer kaybetmeden satarsınız.

Belki aylarca 38 39 binden galeriden satılan işkillenilip km'si düşürüldüğünden şüphelenilen bir 159 ilanlarda kalırken gününde satılan 100 küsür binlerde 2006 modellere, 70 binlere yakın fiyatta satılan modellere de şahit oldum. Yani değer meselesi ne kadar düzgün bir araç aldığınıza göre değişiyor.

Jtd motorun performansı ve dayanıklılığı ise bilinen birşey. Fiat'ın 1.9 mjet motorunun belli başlı işlemlerde geçmesi sonucu bu araçlara kazandırıldı ve diyebilirim ki dizel motor sesinin bile bir farklılığı var bu arabalarda. Soft yazılımla 180 hp civarında 8-9 km yakıt ortalaması ile sorunsuzca yürüyorlar. Dillere destan yol tutuşu ile ilgili ise diyecek çok şey yok. Binip test edince o tokluğu rijitliği göreceksiniz.

Ama kasislerden hoplaya hoplaya gitmeye, hız kesmeden çukura tümseğer girmeye alışkınsanız ya sürüş karakterinizi değişeceksiniz ya da alt takım masraflarına hazırlıklı olacaksınız. 147-156 hatta giulietta'ya nispeten 159'un olası durumlarda bakım maaliyetleri biraz fazladır. Öyle ki 2006 model 159'unuz için orjinal üst salıncaklar alacak olsanız 147'de 156'da 500 600 tl iken 159'da 1000 lirayı sadece üst salıncaklar için çıkarmak gerekiyor.

O yüzden kronik sorun olarak demeyelim de yaşa bağlı etkilenen parçalar arasında kapı gergilerinden motor kulaklarına, alt üst salıncaklardan turbo durumuna (her dizel için bakılması gerekir) kadar alımda bakılması gerekir. Ben yerinizde olsam markaya ait forum vs gibi sitelere üye olur oralardan satılan araçları almaya çalışırdım :) Çünkü belli bir kitle arasında hiç ilana düşmeden dahi satılan nadide araçlar oluyor.

Özetle, piyasada her zaman göremeyeceğiniz ama görüldüğünüzde tüm bakışların üzerinizde olacağı, performansı ile bir çok araçtan daha fazla mest edecek, yol tutuşu ile sizi hem kendine bağlayacak hem de sertliğini unutturacak şaheser niteliğinde bir araca binmek isterseniz 159 tek adrestir. Ama bakımlı olması olmazsa olmazdır çünkü artık neredeyse 10 yaşında olacak araçlar bunlar, metal yorgunluğu vs unutulmamalı bakımlı olma şartı aranmalı. İlan fiyatlarındansa bunu öncelik edinin, yoksa hem alfadan hem de 159'dan soğutur. Ben benzinimi mazotumu koyup gideyim 10binden 10bine sanayiye uğrayayım ekonomik olsun kafasında iseniz SİZE GÖRE DEĞİL haberiniz olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Neden Tutulmuyor?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.