Şimdi Ara

SATA 2 anakarta SATA 3 SSD takarsak ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bi şey farkettim sizdende fikir almak istiyorum elimde 3 adet SATA 3 SSD disk var corsair force olan SSD yi 2-3 yil kadar SATA 2 anakartda kullandim normalde okuma 540 mbs yazma 490 mbs olması gerekirken SATA 2 den dolayı düşük değerler aliyordum buraya kadar normal daha sonra SATA 3 olan anakarta takinca farkettimki okuma 148 MBS yazma 65 MBS veriyor acaba uzun sure SATA 2 de kullanırsam SSD nin hızını bu şekilde düşürürmüyüm diğer SSD yi SATA 2 de kullansam aynı şeyi yasarmiyim sizce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Biz gerçek ideali dinmiş gibi davranacak çıkarcı bir grubu idareci olarak takdim etmeye çalışacağız.

İngiliz işgal kuvvetleri, İstanbul Karargâhı Baştercümanı (Casus) Ryan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Sağlamlık durumuna baktınız mı? Bakmadıysanız CrystalDiskInfo ile bir bakın bakalım..

Baktım %96 iyi diyor

SATA 2 anakarta SATA 3 SSD takarsak ne olur ? SATA 2 anakarta SATA 3 SSD takarsak ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 12 Şubat 2015; 21:55:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• As ssd deki sata kontrolcü Marvell gözüküyor, bu da performans kaybının sebeplerinden biri. Sata3 dediğiniz anakart ne?

Yoksa sata3 bir ssd yi önce Intel chipsetli sata2 arayüzle kullanıp, bir kaç yıl sonra yine aynı çipsetli sata3 arayüze taktığınızda performansla ilgili bir sorun olmayacağını, ssd nin sata3 performansında çalışacağanı düşünüyorum.

Arayüzle ilgili sorduğunuz için performans kayıplarına sebep olabilecek; uzun süreli kullanım sonucu nand flash belleklerin yıpranması, ssd nin firmware güncel olmaması, işl. sis. win7+ kullanılmıyorsa, ahci kurulum yapılmadıysa gibi performans kayıplarına sebep olacak diğer durumları dışarıda tutarak yazdım.

• Daha önce eski bir anakartda kullanıyordum sata3 dedigim anakart gigabyte ga990fxa-ud5 marvelde olsa bu değerler fazla düşük sata2 degeri resmen sata3 anakartda şuan corsairin neutron 120 gb takili 495 okuma 300 yazma degeri alıyorum benim aklıma takılan kısım şu hadi yıpranmadan dolayı desek %96 durumu iyi diyor program 3 yıllık ssd için baya iyi değer gibime geldi hep ahci modda kullandım şimdiye kadar ilginç bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 13 Şubat 2015; 23:33:32 >

Tamam tamam, sizin ssd nin kontrolcü SandForce muş..

Görüntüleri paylaştığınız sistemde, as ssd yle değil de; bir de ATTO Disk Benchmark la test edin, CrystalDiskMark* da olabilir, ya da her ikisi, görüntüleri atın bakalım, bakalım..

♦ ♦ ♦

ATTO Disk Benchmark -http://storage.pardot.com/45652/274/bench32_247.zip - (Link ne kadar sağlam kalır bilmiyorum.)

Alternatif:http://cdn-us.filecluster.com/ATTODiskBenchmark/bench32_247.zip

CrystalDiskMark -http://crystalmark.info/download/index-e.html#CrystalDiskMark

* Bu programla test ederseniz, program üzerinde "Dosya/Test Data/0fill seçili olacak.

• Daha önce bende bencmark programında hata olabilir diye crystaldisk le denemiştim çok bir değişme olmamıştı değerlerde ssd şuan sata2 leptobumda takili o yüzden benchmark yapamıyorum

Daha Fazla Göster
  • Bir değişme olmamıştı, çünkü CrystalDiskMark [ bir önceki mesajda özellikle belirtmiştim ""Dosya/Test Data/0fill" seçili olacak. " ] default olarak test edildiğinde random data kullanıyor. Sizin as ssd gördüğünüz düşük değerlerin sebebi bir önceki mesajda da yazdığım SandForce kullanıcının çalışma prensibiyle alakalı, yani o değerler normal; ben söylediğim programlarla benchmark yapmanızı, sonucu kendiniz de görün diye söylemiştim.

Bakın size örnek olsun diye bir siteden aldığım görüntüleri ekliyorum, ssd sizinkiyle aynı.

İlk görüntüdeki değerlerin sizinkinden yüksek olmasının sebebi de, testte kullandığınız sata kontrolcünün Marvell ve anakart güney köprü chipsetinizin de Amd olması, görüntülerdeki sistem ise intel chipsetli.

Sonuç olarak, bahsettiğiniz hız düşümünün nedeni ssd nizi sata2 arayüzde kullanmanız değil, diğer ssdlerinizi de gönül rahatlığıyla sata2 de kullanabilirsiniz.

Sandforce SF-2281 Kontrolcü - Test data default yani random iken:

Sandforce SF-2281 Kontrolcü - Bu da bahsettiğim 0fill yani sıkıştırılmış data ile yapılan test:

• sorix kullanıcısına yanıt
    Sata 2 hızında çalışır.

https://www.dropbox.com/s/omh5rvqy4idkcno/20150214_233401.jpg?dl=0

Amacımız bölmek ve hükmetmek olmalıdır.
    Biz gerçek ideali dinmiş gibi davranacak çıkarcı bir grubu idareci olarak takdim etmeye çalışacağız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.