Şimdi Ara

Hasarlı Araç Satışında Tamir Masrafına Girmek Mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Hasarlı araç satışı konusunda araştırma yaparken özellikle son dönemde parça ve işçilik maliyetlerinin işi bayağı değiştirdiğini fark ettim.

Araç kaza yaptıktan sonra ilk düşünce genellikle “yaptırıp satarım” oluyor. Fakat kaporta, mekanik, airbag, far, tampon ve işçilik maliyetleri toplandığında beklenenden çok daha yüksek rakamlar çıkabiliyor. Bir de araç onarıldıktan sonra hasar geçmişinden kaynaklanan değer kaybı var.

Bu yüzden tamir kararı vermeden önce [link=https://www.hasarliaracalan.com.tr/]hasarlı araç alan yerler[/link] üzerinden aracın mevcut haliyle ne kadar ettiğini öğrenmek bana daha mantıklı geliyor.

Örneğin piyasa değeri 900 bin TL olan bir aracın 250 bin TL onarım masrafı olduğunu düşünelim. Aracı yaptırdıktan sonra 900 bine satamayacaksak, yapılan masrafın gerçekten geri dönüp dönmeyeceğini iyi hesaplamak gerekiyor.

Bir diğer seçenek de fotoğrafları göndererek [link=https://www.hasarliaracalan.com.tr/]hasarlı araç alımı[/link] yapan firmalardan aracın mevcut durumuyla fiyat almak. Böylece tamir ettirerek satmakla hasarlı haliyle satmak arasındaki fark daha net görülebilir.

Araç yürümüyorsa çekici masrafı da hesaba katılmalı. Firma ile anlaşmadan önce verilen fiyatın net olup olmadığını, çekiciyi kimin karşılayacağını ve ödeme/noter sürecinin nasıl ilerlediğini sormakta fayda var.

Daha önce hasarlı aracını tamir ettirmeden satan arkadaşlar varsa tecrübelerini merak ediyorum.

Sizce hangi hasar seviyesinden sonra aracı yaptırmak yerine mevcut haliyle satmak daha mantıklı hale geliyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.