Şimdi Ara

Mesai Saati Sorunum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

Bİraz idare et. Bu işsizlik zamanında işine sahip çık.

Bıktın ama seçerkende bunu seçtiniz.

Aynen, uzun mesai saatinden kurtulmanın yollarını ararken bu konu kafamı kurcalıyor. Organize sanayi bölgesinde ve şehir merkezinde işçi çıkarmaları yaşandı. Fabrikada çalışanlar da rütbeli çalışanlara soruyor, tanıdık iş arıyor, eleman lazım mı buraya, diye. Artan işsiz sayısını düşününce boşver takma diyorum mesai saatini, varsın sosyal hayatın olmasın, hobilerinin çoğunu gerçekleştirmek zorunda da değilsin, diye. İşsizliği uzun yıllar yaşadım çünkü geçtiğimiz yedi ay öncesine kadar, o yüzden katlanma dönemimdeyim. Fakat ben de robot değilim, benimki de kafa yani, psikoloji yani. Ama işte, benim yapabileceğim birşey yok, dediğin gibi, şimdilik sahip çıkıyorum.. Fakat işyerinde mutsuz, smortkan çalışıyorum son haftalarda, fark edenler de var doğal olarak. Kendimi düzeltmeye çalışsam iyi olacak işime sahip çıkma adına...

• kitap yaz destek olalım reyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mic999

secimler geliyor gidiyor, soz hakkinizi kullanin iste ne diyim
    adaminki hayat degil 12 yillik esaret filmi gibi, bende askerde neden bi insan asker olmak isted diye merak ediyordum, meger bide boyle yasiyanlar varmis

yazik, ama acimiyorum bu ulke insani bazi seyleri hak ediyor, kizacan bana ama en imkansizliklar arasinda buyumus aileler bile cocuklarini okutmaya calismistir, keske okusaydiniz, dil ogrenmis kendini gelistirmis olsaydiniz

turkiyede okumuz adamda iyi kaznamiyor ama en azindan o kadar degil

Aynen, haklısın.

12 aylık ihtiyaç kredisi borcum bitince gitmeyi düşünüyorum ben de 30 yaşımda. Askerlikte mantık aranmaz, ve şafak sayılır bir an önce kurtulmak için denir ama benim için kafamın rahatlayacağı bir dönem olacak o uzun askerlik dönemi.

Ameliyat olacağı için raporlu izinli olanlar tatil havasında olurlar. Normalde bir insanın hastalıktan, ameliyatlık durumu olmasından korkması doğal gelir, di mi, ama tatil havasına giriyor insan işte.

• Bizde 8+4 saat çalışıyoruz.Mesailer zorunlu değil.İsteyenler mesaiye kalmıyor.Mesai olunca memur maaşına yakın oluyor.Türkiye şartlarında aile geçindirenler mesaiye kalmak zorunda.Askerliği aradan çıkarmaya bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 30 Mart 2017; 13:4:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mises

quote:

adaminki hayat degil 12 yillik esaret filmi gibi, bende askerde neden bi insan asker olmak isted diye merak ediyordum, meger bide boyle yasiyanlar varmis

yazik, ama acimiyorum bu ulke insani bazi seyleri hak ediyor, kizacan bana ama en imkansizliklar arasinda buyumus aileler bile cocuklarini okutmaya calismistir, keske okusaydiniz, dil ogrenmis kendini gelistirmis olsaydiniz

Aynen, haklısın.

12 aylık ihtiyaç kredisi borcum bitince gitmeyi düşünüyorum ben de 30 yaşımda. Askerlikte mantık aranmaz, ve şafak sayılır bir an önce kurtulmak için denir ama benim için kafamın rahatlayacağı bir dönem olacak o uzun askerlik dönemi.

Ameliyat olacağı için raporlu izinli olanlar tatil havasında olurlar. Normalde bir insanın hastalıktan, ameliyatlık durumu olmasından korkması doğal gelir, di mi, ama tatil havasına giriyor insan işte.

bende askere gec gittim ,kisa donem olarak yaptim, cocuklar zorlaniyoruz diyodu ama bizim icin tatil gibi geciyordu, hele ki spor yapmayi seviyosan hemen git , is yerinden izinli gidince bayada avantajli oluyor galiba , acil gitmen lazim , yada parayi bastircan iki secenek senin elinde artik, yurt disi calisma imkanin varsa iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Bizde 8+4 saat çalışıyoruz.Mesailer zorunlu değil.İsteyenler mesaiye kalmıyor.Mesai olunca memur maaşına yakın oluyor.Türkiye şartlarında aile geçindirenler mesaiye kalmak zorunda.Askerliği aradan çıkarmaya bakın.

Öyle bir fabrikada çalışmıştım 9 sene önce falan, fakat o da 3,5 ay falan çalıştırıp izne gönderiyordu işçilerini, sezonluk çalışıyordu yani; konserve fabrikası.

Aile kursam da 8 saatlik hayali kurardım be. Tabii para açısından mutlaka 12 saat mesai yapmam gerekir, fakat aileyle hangi ara ilgilencem günün 15 saatini iş için ayırırsam. Adam diyor kızlarımla sadece 1-2 saat ilgilenebiliyorum, diye. Amir toplantı yapmıştı mesela bir iletişim sorunuyla ilgili, demişti, bütün gün buradayız, ailemizden çok birbirimizin yüzünü görüyoruz, yapmayın, gibisinden birşeyler demişti. Ben kendimle bile ilgilenemiyorum 12 saatlik mesai yüzünden, ailem olsa n'apacağım. Kişisel gelişimim zaten sekteye uğramış, pc'de oyun oynama hobimden başka hiçbir şey gerçekleştirmeye zamanım yetmiyor dinlenme uyku falan derken. Aile kursam onu da yapamıcam. Hem çocuğum ve karımla sadece birkaç saat ilgilenebilcem, hem de kendime hiç vakit ayıramıcam. Öyle hayat kafayı yedirtir daha da. Zaten dışarıdan bakıldığında birer Anadolu insanı profilinde olan asgari ücretli kadın ve erkeklerle ilgili tanık olduğum veya duyduklarımı anlatsam Sodom ve Gomore de neymiş dersiniz. Tabii onlara girmeyi düşünmüyorum, ahlaken kimse yediremez, ki konumuzla da direkt alakası yok. Yanlız şunu açıkça ifade edeyim: Günde 12 saat mesai yapan insanın toplumda sosyalleşme sorunu var, bu da ahlaki olarak çeşitli toplumsal normları göz ardı etmesine sebep olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GangstaBop

Öğretmenim, kpss sınavına hazırlanıyorum. Zaten verilen kadrolar az aylardır üretme 0 hep cepten gidiyor. Bi tanıdık vasıtasıyla girdim bende bu bilinen marketlerden birine 10 gündür yeniden doğmuş gibiyim ayın 5'inde para yatacagini bilerek uyuyup uyanmak cok ayrı bir keyifmis arkadaş. Çalışma saatlerim fena değil sabah 8:45'te girersem öğle yemeği hakkımı kullanmadan 16:30'da cikabiliyorum. Öğlen de 13:30'da girilersem aksam 21:20'de çıkmış oluyorum. Haftada bir gün 12 saat tam çalışıyorum. Nedendir bilmem ama reyonda tek başıma ürün dizerken bile rahatliyorum, terapi gibi geliyor. Maddi darlık çok zor Allah kimseyi o psikolojiye düşürmesin. Ağustos celbinde hayirlisiyla askere gidicem inşallah o zamana kadar şimdiki çalıştığım yerde ne biriktirirsem kar diye bakıyorum. Her ne olursa olsun halimize bin şükür.

hangi markette çalışıyorsunuz? ben mopaşta reyon elemanıydım. bir süre sonra deterjan kolilerini ve 5 litrelik yağ kolilerini kaldıramaz oldum işten çıktım. 8:30 17:00 ve 13:00 21:30 çalışma saatleri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mises

quote:

Aynen, haklısın.

bende askere gec gittim ,kisa donem olarak yaptim, cocuklar zorlaniyoruz diyodu ama bizim icin tatil gibi geciyordu, hele ki spor yapmayi seviyosan hemen git , is yerinden izinli gidince bayada avantajli oluyor galiba , acil gitmen lazim , yada parayi bastircan iki secenek senin elinde artik, yurt disi calisma imkanin varsa iyi olur

alomaliye'nin istesinde soru ve cevap:

İşyerinde çalışırken askere gitmem halinde, askerlikte geçen sürem, yıllık izin hakkımda değerlendirmeye alınacak mıdır?

Askerlik sürenizce hizmet aktiniz askıda sayılacağından, bu süre yıllık izin hakkınızın hesabında dikkate alınmayacaktır.

Yani ücretli izinli olarak askerlik yapmam mümkün değil... Öyle olsa yarın teslim olurum askerlik şubesine, kredi taksidi de sorun olmaz

Ücretli askerliği de düşünmüyor hükümet, tesadüfe bak ki daha dün söylemiş AKP milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı seferberlik çağrısına dikkat çekmiş, kayırmacılığı düşünmüyorlarmış. Zaten param da yok :D

Niteliksiz işçiyim maalesef, dil öğrensem ve biraz para biriktirebilsem de gidemem. Kişisel gelişimim sekteye uğradı zaten günün 14.5, 15 saatini işe ayırmam yüzünden.

• Şok market hocam. Bizde haftada 3 gün ürün geliyor. Max 7 8 palet olunca hemen o gun deviriyoruz reyonlara o yüzden ben pek zorlanmadim ürün atma konusunda.

• Normal maaşım asgari ücretten daha fazla.Mesailerimizde saatlik yerine, mesaide yapılan panonun bitmesine göre hesaplanıyor.4 saat mesai kazancımı sağlamam için 10saat normal çalışmam gerekiyor.Dolayısıyla mesai yapmak özel sektör çalışanları için daha iyi.Fakat sosyal hayat bununla beraber yok oluyor.Mesaileriniz zorunlu olmasa iyi olabilirdi.Canın isterse erkenden çıkar hava alır, dinlenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 30 Mart 2017; 15:16:27 >
  • Dün (Cumartesi) sabah 8 ile gece saat 12 arası mesai yaptım; 16 saat mesai. Bugün (Pazar) ise 8 saat yaptım; 08:00 ile 16:00 arası. O da yarın 12 saatlik mesai maratonu başlıyor diye Bu hafta gececi olarak çalışcam.
  • Hayalindeki mesleğe yönel.

Bırak kapitalizmin esiri olmayı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.