Şimdi Ara

Merkezi uydu sistemi seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oturacağımız sitede görüntü kirliliğini engellemek adına merkezi bir sistem kurmak istiyoruz. (Site yapımı bitmek üzere)
    Site alanı kare şeklinde bir alan ve 4 binadan oluşmaktadır. Sitenin uygun bir yerinde her binaya ortalama 50 m mesafede bir yere Turksat ve Hotbird frekanslarına gore konumlandırılmış 2 adet çanak koymak ve sadece bu 2 çanakdan binaların girişlerine koymak istediğimiz Multi switchlere goruntu aktararak multi switchlerden de dairelere geçiş yapmak istiyoruz.

Bu şekilde bir tasarım istememizin sebebi;

1-) Her binanın çatısında çanak olmasını istemememizdir.
    2-) Merkezi bir sistem istediğimizden herhangi bir dairede uydu olarak bir srun oolduğunda sorunun çözümüü hızlıca bulmak. Bağlantıyı katmanlara boldukce sorun genelleşmeden local olarak nerede olduğunu bulmak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.

Tasarım şablonunu mesaja ekledim.

Bu tasarımda bina girişlerinde Multi switch kullanmak istedik. Bunun nedeni her daireye 4 adet uydu prizi çıkılacak. Bu nedenle her daireye 4 er adet * 8 daire = 32 kablo tesisatı geçilecek. 4 ayrı multiswitch de de aynı uygulama yapmak istiyoruz.

Tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim;

Bu multi switchlere Çanaklardan (Türksat için 4 + Hotbird için 4) çıkan 8 kabloyu nasıl iletebiliriz? Çanakların yanına bu 8 kabloyu 4 multi switchede iletmemizi sağlayacak ne kullanabiliriz. Benim aklıma çanakların yanına da bir multi switch koyup o multi switchden bina girişlerindeki multiswitch e geçiş yapmaktı. Hem boylece tek kablo ile gidilebilir olacaktı ama multi switchden multi swtich e geçiş olmaz dedi bir uzman ve bunun yükselticeiyle yapılabileceğini söyledi bana. Bu durumda her multi switch e 8 er kablo ile gitmemiz gerekecek sanırım.

Not : Çanaklardan Bina girişlerindeki multi switchlere yer alntından kablolama ile gidilecek.

Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jamirzey

Merhaba,

Oturacağımız sitede görüntü kirliliğini engellemek adına merkezi bir sistem kurmak istiyoruz. (Site yapımı bitmek üzere)
    Site alanı kare şeklinde bir alan ve 4 binadan oluşmaktadır. Sitenin uygun bir yerinde her binaya ortalama 50 m mesafede bir yere Turksat ve Hotbird frekanslarına gore konumlandırılmış 2 adet çanak koymak ve sadece bu 2 çanakdan binaların girişlerine koymak istediğimiz Multi switchlere goruntu aktararak multi switchlerden de dairelere geçiş yapmak istiyoruz.

Bu şekilde bir tasarım istememizin sebebi;

1-) Her binanın çatısında çanak olmasını istemememizdir.
    2-) Merkezi bir sistem istediğimizden herhangi bir dairede uydu olarak bir srun oolduğunda sorunun çözümüü hızlıca bulmak. Bağlantıyı katmanlara boldukce sorun genelleşmeden local olarak nerede olduğunu bulmak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.

Tasarım şablonunu mesaja ekledim.

Bu tasarımda bina girişlerinde Multi switch kullanmak istedik. Bunun nedeni her daireye 4 adet uydu prizi çıkılacak. Bu nedenle her daireye 4 er adet * 8 daire = 32 kablo tesisatı geçilecek. 4 ayrı multiswitch de de aynı uygulama yapmak istiyoruz.

Tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim;

Bu multi switchlere Çanaklardan (Türksat için 4 + Hotbird için 4) çıkan 8 kabloyu nasıl iletebiliriz? Çanakların yanına bu 8 kabloyu 4 multi switchede iletmemizi sağlayacak ne kullanabiliriz. Benim aklıma çanakların yanına da bir multi switch koyup o multi switchden bina girişlerindeki multiswitch e geçiş yapmaktı. Hem boylece tek kablo ile gidilebilir olacaktı ama multi switchden multi swtich e geçiş olmaz dedi bir uzman ve bunun yükselticeiyle yapılabileceğini söyledi bana. Bu durumda her multi switch e 8 er kablo ile gitmemiz gerekecek sanırım.

Not : Çanaklardan Bina girişlerindeki multi switchlere yer alntından kablolama ile gidilecek.

Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim arkadaşlar.

Selamlar,

Öncelikle sitede iletilmek istenilen abone sayısı kadar (dikkat daire sayısı değil) multisviç çıkışı hesap etmelisiniz.

Bu nedenden dolayı, bahsettiğiniz şekilde multisiviç dağıtım santralı ile hem sorunlu bir sistem kurarsınız, hemde pahalı bir sistem oluşturursunuz.

RG 11 kablo kullanımının zorunlu olması, yüksek miktarda kablo metrajı, uzun mesafeli kablo çekiminden dolayı sinyal kayıpları v.s.

Sistemi bu şekilde kurmak yerine bina çatılarına izlenilmek istenilen uyduların çanakları bağlanır.

Bu duruma göre malzeme metrajınız;

* Çanak anten (parabol, 120 cm) : 8 adet (Türksat, Hotbird merkezi sistem çanağı 120 cm'dir.)

* QUATTRO LNB (Otel tipi olarakta geçer) : 8 adet

* Multisviç santral (kaskat) 9 x 16 : 4 adet

* Multisviç santral (sonlu) 9 x 16 : 4 adet

* F konnektör : 360 adet (takribi)

* Kablo ( RG 6/U6 ) : metraja göre (Ören marka kablo seçilirse, RG 6/u4'te kullanılabilir.)

Unutmadan; dairelerin istenilen odalarına dört adet kablo multisiviç santraldan ayrı ayrı çekilmelidir. Odalarda birbirinden bağımsız uydu tv yayınları izlenecekse...

Her bir dairede birden fazla odada uydu tv yayını izlemenin bir diğer yöntemi ise, Unicable multisiviç dağıtım sistemi kurmaktır. Bu sistemde dairelere bir adet kablo çeklimesi yeterlidir. Odalardaki prizlerden yada buat noktalarından birbirine irtibatlanmış kablolar aracılığıyla, diğer odaya geçiş yapılabilir. Bu sistemde kullanılacak uydu cihazlarının Unicable sistemi tanımış olması yeterlidir. Unicable sisteminin tek dezavantajı, kanal sayısının toplamda, 300 kanalla sınırlı olmasıdır. Ayrıca sistemin kendine özgü parçalarıda çok pahalıdır.

Kolay gelsin.

• Maliyeti onemli değil desem En önemli konu Görüntü kirliliği oluşturmamak desem?

Tek bir yerde çanakları toplasam oradan her yere goruntu aktaramamak bana çok mantıksız geliyor. Teknolojik anlamda bu kaliteyi yakalıyamıyormuyuz?
  • quote:

Maliyeti onemli değil desem En önemli konu Görüntü kirliliği oluşturmamak desem?

Tek bir yerde çanakları toplasam oradan her yere goruntu aktaramamak bana çok mantıksız geliyor. Teknolojik anlamda bu kaliteyi yakalıyamıyormuyuz?

slm

once sınyal kalıtenız 50 metre ustunde duser, ıstedıgınız sekılde en kalıtelı kablo ıle bıle olmaz ;

malıyetınız 3 uydulu sıstemde ortalama abone çıkışı basına 100tl cıvarı olur,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 5 Şubat 2012; 15:26:01 >
  • quote:

Maliyeti onemli değil desem En önemli konu Görüntü kirliliği oluşturmamak desem?

Tabiki yakalarız.

Ancak tarif ettiğiniz multisiviç dağıtım sistemi ile olmaz. Yani sinyal kayıpları fazla olacağından dolayı olmaz.

Kısaca şöyle izah edeyim. Antenlerde kullanılan LNB'lerin teknik ifadesi ile adı, LNB konvertör'dür. LNB uydudan digital sistemde aldığı datayı, analog'a çevirip coaxial kablo ile receiver'e kadar iletir. Receiver'de ise tersi işlemle digital'e çevrilir. Kısaca sistem bu mantık üzerinde çalıştığı için analog iletim bölümünde sinyal kayıpları yaşanmaktadır.

Bir başka istem daha var. Ancak IP TV uygulaması gündeme oturunca bu sistem ticari ürün olma boyutunda gelişemedi malesef... Ancak yinede temin edip, kullanabilirsiniz.

Kısaca şöyle tarif edeyim. Sitede anten bir noktaya konulur. Güç beslemesi kolayca yapılabilece bir nokta olması iyi olur.

Sonra çanaklara bu LNB takılır. FibreMDU Optical Output LNB
    http://www.globalinvacom.com/products/fibreopticlnb2.php#

Sonra binalara konulacak bu konvertör'e girilir.
    http://www.globalinvacom.com/products/virtual-quatro-optical-converter.php

Konvertör'den çıktıktan sonra bildiğimiz klasik multisiviç santrala giriş yapılır ve dağıtılır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Şubat 2012; 16:32:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.