Şimdi Ara

Merkezi Sistem / Lnb mi ? Multiswitch mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Binaya merkezi sistem yaptiricam ama lnb mi ? multiswitch mi karar veremedik.
    5 daire var ve bizim daireye yabanci kanallar icin ek ikinci bir canak kurulucak. Santral 700 / Lnb 700 fiyatlari bu... hersey icinde.

Sizce uygun mu ?
    Dagitici olarak hangisini kullanalim?lnb , santral(adam santralde istekli gozukuyor)

markalariyla bilgi verebiliir misiniz ?

Özlemisim yahu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ucimentay

Binaya merkezi sistem yaptiricam ama lnb mi ? multiswitch mi karar veremedik.
    5 daire var ve bizim daireye yabanci kanallar icin ek ikinci bir canak kurulucak. Santral 700 / Lnb 700 fiyatlari bu... hersey icinde.

Sizce uygun mu ?
    Dagitici olarak hangisini kullanalim?lnb , santral(adam santralde istekli gozukuyor)

markalariyla bilgi verebiliir misiniz ?

Özlemisim yahu :)

Bireysel kullanılabilen çok çıkışlı LNB'lerde her bir çıkışın, bir diğerinin yayınını kesebilmesi olasıdır. Yani bu konuda çokça şikayet vardır. Yani merkezi sistem kurulmasında yarar vardır.

* Kurulacak multisviç santral 9 giriş, 8 çıkış ve sonlu özellikte olmalıdır. ( 9x8 sonlu) En küçük santralda 8 çıkış olur. Tekniksat markası alırsanız uzun ömürlü olur. genelde antenciler, münhasırlıkları nedeniyle, next, barcom gibi uyduruk markaları getirip kurarlar. Siz antencilerin söylemlerine inanmayınız.

* Merkezi sistem çanakları 120 cm.in altında seçilmemelidir. Şimdi olmasada ileride sorun yaratacağı kesindir.

* Kablo TSEK kalite belgeli ve RG 6/u6 özellikte olanı seçilmelidir. Kablo kalitesine dikkat edilmez ise, hemen sorun çıkartır. Örneğin bir iki yıl içinde çekmeyen kanallar ortaya çıkar. Dış ortamda kalan kablolar, helezonik plastik boru ile koruma altına alınmak zorundadır. Çoğu kişi bu kurala uymaz. Bu nedenle kablolar çok çabuk bir şekilde elden çıktığı için yayınlarda sorun yaşanmaya başlar. kablo dönüşlerini keskin değil, yuvarlak (dairesel ) dönüşler ile çekilmesine dikkat edilmelidir.

* TÜRKSAT, hotbird için orta kalite merkezi sistem LNB'si yeterli gelir. ( Otel tipi olarakta anılır. )

Söylediğim hususlara dikkat ederek işi yaptırırsanız, sorunsuz 15 yıl kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• selamlar,

benim de bir sorum olacak aşağı yukarı aynı gibi.. apartmanda merkezi sistem mevcut. eve 1 tane anten kablosu iniyor. ancak 3 farklı odada tv girişi var.

Ortadaki kablo ile salonda tv izleyebiliyoruz. ancak hanım mutfakta da iş yaparken tv izlemek istiyor. soldaki boş kablo mutfağa gidiyor. bu durumda benim ne yapmam lazım. nasıl bir çözüm önerebilirsiniz ?

teşekkürler.
  • Bilgilendirmeler icin cok tesekkur ederim. Biraz daha detaya ihtiyacim var.

Tekniksat marka switch icin model onerebilir misiniz?
    Kablo markasi?

Kaliteli bir kablo alicagim ve kendim cekicem kablolamayi. Destege ihtiyacim olursa ustayi ararim, gereken bilgiye ve ekipmana sahip olacagim icin (kablo,canak, kablo ve switch hatta canaklar icin sinyal bulucu aparat bile buldum.) sorun yasamayacagimi dusunuyorum. Canaklari bacalara yerlestirmek icin demirci ayarladim.
    Demircim, ''basit is dedi.''

switch adaptorunr ait elektirigi, aydinlatmadan alacagim.

Kablolar, 25 metre en uzunu, yukariya dogru ucer metre kisaltilarak kestirilecek, tahmini 95-100m.

Altladigim bir bolum varsa, degerli yardimlarinizi beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucimentay -- 13 Ekim 2013; 23:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chiroptera

selamlar,

benim de bir sorum olacak aşağı yukarı aynı gibi.. apartmanda merkezi sistem mevcut. eve 1 tane anten kablosu iniyor. ancak 3 farklı odada tv girişi var.

Ortadaki kablo ile salonda tv izleyebiliyoruz. ancak hanım mutfakta da iş yaparken tv izlemek istiyor. soldaki boş kablo mutfağa gidiyor. bu durumda benim ne yapmam lazım. nasıl bir çözüm önerebilirsiniz ?

teşekkürler.

Sizin sorunuz yada sorununuz buradaki konu ile yakın benzerliği yok ama, buradan yanıtlamaya çalışayım.

Çatıdaki santraldan bir adet kablo iniyorsa, bir adet uydu cihazı bağlanabilir/bağlamalısınız.

Çözüm ; santralda boş çıkış varsa, diğer odalara da ayrıca kablo çekilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Sizin sorunuz yada sorununuz buradaki konu ile yakın benzerliği yok ama, buradan yanıtlamaya çalışayım.

Çatıdaki santraldan bir adet kablo iniyorsa, bir adet uydu cihazı bağlanabilir/bağlamalısınız.

Çözüm ; santralda boş çıkış varsa, diğer odalara da ayrıca kablo çekilmelidir.

teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucimentay

Bilgilendirmeler icin cok tesekkur ederim. Biraz daha detaya ihtiyacim var.

Tekniksat marka switch icin model onerebilir misiniz?
    Kablo markasi?

Kaliteli bir kablo alicagim ve kendim cekicem kablolamayi. Destege ihtiyacim olursa ustayi ararim, gereken bilgiye ve ekipmana sahip olacagim icin (kablo,canak, kablo ve switch hatta canaklar icin sinyal bulucu aparat bile buldum.) sorun yasamayacagimi dusunuyorum. Canaklari bacalara yerlestirmek icin demirci ayarladim.
    Demircim, ''basit is dedi.''

switch adaptorunr ait elektirigi, aydinlatmadan alacagim.

Kablolar, 25 metre en uzunu, yukariya dogru ucer metre kisaltilarak kestirilecek, tahmini 95-100m.

Altladigim bir bolum varsa, degerli yardimlarinizi beklerim.

Tekniksat'ın 9 giriş, 8 çıkışlı olan ve sonlu modelini almalısınız. Google'dan web sayfasına ulaşın ve seçimi yapın.

Kablo Klass, Reçber yada TSEK kalite belgesi almış, RG 6/u6 kablo almalısınız.

Dış ortamda kalan kabloları muhafaza içinden geçirmeyi unutmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merkezi Sistem Uydu Prizi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • web sayfası düzgün çalışmıyor.

Bu nedenle size uygun düşen ürünün link'i buraya ekliyorum ;

http://www.tekniksat.com/productdetails.asp?id=60
  • Mantolama sirasinda kablolar için balkonun hemen bitişinden, yağmur gideri için kullanılan borunun benzerini yaptık ve çatının çıkıntısı delindi. Kablolar o delikten boruya, borularda bulunan dirseklerden, daire içine uzatılıcak.

Resim ekleyemedim. Sitede sorun var, bekletiyor.

Çok tesekkur ederim bilgilendirmeler için.

Ürünü gördüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.