Şimdi Ara

Merkez bankası neden piyasaya müdahale ediyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • General motors batmak üzere amerika borsası tepetaklak olmuş yani yabancı sermayenin çıkmak istediği zamanda neden merkez bankası bi süre işleri oluruna bırakmıyoda yabancı sermayenin daha rahat kaçması için piyasaya müdahele ediyo?

• görevi merkez bankasından başka müdahale edecek başka bir kurum yok dünyada böyle
  • can sıkıntısı birader...
  • dolar alır başını gider ozaman
  • piyasanın b*ku cıkmasın diye....
  • liberal ekonomi die die battılar şimdi devlet gel bizi kurtar diolar o yüzden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

dolar alır başını gider ozaman
    />

E alsın başını gitsin bi süre, yabancı sermaye çıkacaksada ucuza almasın doları pahalıya alsın baride biraz faize verdiklerimizi ordan karşılayalım bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ileri iade -- 9 Mart 2009; 21:31:26 >
  • noldu yeterince kar edemedin mi?
  • "Neden merkez bankası bi süre işleri oluruna bırakmıyoda yabancı sermayenin daha rahat kaçması için piyasaya müdahele ediyo?" diye sormuşsunuz.

Ardı sıra "e alsın başını gitsin bi süre yabancı sermaye" demişsiniz.

Bu durumda, memnun olmanız gerekir.

Tam olarak istediğiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 9 Mart 2009; 21:30:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: retey

noldu yeterince kar edemedin mi?

Benim karım değil ülkenin karı önemli.Ben üni öğrencisiyim kar değil geçim derdindeyim

quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

"Neden merkez bankası bi süre işleri oluruna bırakmıyoda yabancı sermayenin daha rahat kaçması için piyasaya müdahele ediyo?" diye sormuşsunuz.

Ardı sıra "e alsın başını gitsin bi süre yabancı sermaye" demişsiniz.

Bu durumda, memnun olmanız gerekir.

Tam olarak istediğiniz nedir?

bi virgüle eksikti ama alaşılmıycak gibide değildi
    e alsın başını gitsin bi süre, yabancı sermaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ileri iade -- 9 Mart 2009; 21:32:39 >

• amaç TL nin değerini korumak. dolar yükseldikçe TL nin değeri ve alımgücü düşüyor çünkü. MB de çeşitli yöntemlerle piyasa müdahale etmeye çalışyor ama şu ortamda pek fayda etmiyor
  • Biraz düşse ya bilgisayar alamıyorum
  • kur 1.16 iken aldım yazın. taksitlerini de bitirdim çok şükür. şimdi alsam en az 1000 lira daha fazlaya mal olacaktı.
  • düşük kur ile yüksek kurun ayrı ayrı zararları var. Çok basit bir örnek verirsek: döviz kuru yükselince ithalat yapan şirketler zarar etmeye başlıyorlar, kur düşünce ihracat yapanlar zarar ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.