Şimdi Ara

Merkez Bankası Eksi Rezervdedir (Net Döviz 13,7 Milyar Dolar - Swap 17 Milyar Dolar) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
3
Favori
30.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
359 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thunder11

yahu ne anlatıyorsun o günleri yaşadım diyorum sende yaşadıysan savunmaya kalkmazsın.
    Yaşadın yaşamadın geç onları bende yaşadım. Sen veya ben yaşasak bile sen bu işin sebebini tüm sonuçlarını görebildik mi? Hayır.
    O iş öyle ben yaşadım çok fenaydı demekle olmuyor. Bu alanda eğitimin olacak önemli ekonomistlerin olayı nasıl anlattığına bakacaksın. Şundan dolayı oldu bundan dolayı oldu yazacak adam bakacaksın eğitimine mantığına uyuyorsa bu doğru söylüyor dersin.

O yıllarda kaç yaşındaydın bilmem belki benim gibi sıradan vatandaştın. İşin mali boyutunu biliyor muydun? Doların neden 2 katına çıktığını biliyor muydun? Sanmam. Adamlar açıklamış ülkede 2000 kasımından beri sürekli dolar çıkışı oldu diye merkez bankası eriyene kadar devlet doları sabit tutuyor en sonunda salıyor dolar yükselip belli bir yerde dengeleniyor.

Ayrıca şu 2001 krizi bu kadar büyük olsa 2003-2004'te nasıl etkisi kalmadı? Imfnin güçlü ekonomiye geçiş programı uygulandı erken seçim oldu akp geldi mevcut programı aynen devam ettirdi.

Şu an böyle krizler çıkmıyorsa 1994 ve 2001 krizinde yaşananlar yüzünden alınan önlemler sayesinde. Yerli sermaye zayıf bankalar battı gitti yerine dünya çapında büyükler geldi birde devlet bankaları kaldı artık batan zor olur.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Peki. Bu senin görüşün ben birşey diyemem. Yalnız bu ülke 2013'ten beri yönetilmiyor. Hatta 2008 krizinden beri bocalıyor. Daha önce duyduğum birşey vardı akp iktidara geldiğinde kendi yetişmiş kadroları yok diye kilit yerleri tecrübeli olan fetoculara verdi diye 2013'ten sonra fetocular temizlenince bu süre içinde o kadroları yetiştirmedikleri ortada.
    Tarım dediğin sektörü küçümseme. İş sadece ekip biçmek domates satmak değil o işin hamallığıdır. Tohumu üretip satmak geliştirmek dünya çapında şirketlerin elinde. İlacı, gübresi devasa bir sektör. Zaten her ülke her alanda olamaz birini seçip uzmanlaşmak lazım.
  • Bu yüzden oyun konsoluna bile ek vergi getirdiler , ülkede döviz kalmadı daha fazla şahıs olarak bile yurtdışından ürün alacak para verecek döviz yok

Suriyelilere 60 milyar dolar harcadık gerekirse bir 60 milyar dolar daha harcarız diyenler ne düşünüyor acaba? O audiler maybachlar makam arabaları , kanal İstanbul'lar , Atatürk adını silmek için kapatılıp yeni havaalanı yapmalar vs vs hiç düşünmez mi insan doğal afet olur birşey olur ülkede para dursun biraz? Hiç bitmeyecekmiş gibi ye kanka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskiab M kullanıcısına yanıt
    Önceki dolar sıçraması zamanında aynı şekilde gıcır tl veriyordu atmler. Ayrıca paralar bayağı incelmiş geliyor bana. 5-10 sene önceki 100 liralarda daha kalındı.
  • imf ye gidilecek demek ki diycem ama geçen senede aynısını dioyrlardı hazinede para kalmadı

6 ay geçti bi baktık hazine para dolmuş demek ki bir yolunu buluyorlar o yüzden bu para kalmadı lafına inanmıyorum
  • konu sahibi arkadaş bu bilgiyi nerden aldınız, merkez bankası kendimi açıkladı,, zira 10 15 gün falan önce 88 milyar dolar bunun da50milyar küsür dolar, kalanı altın olarak açıklanmıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deníz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Sayın Zelyut
  • Bu da geçer Türkiye yayını yaparak toplarız yine paraları.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haberler 2019 memurlar nete baktım eski az kaldığını biliyorum ama eksi değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: dev10ran44

En çok çay içen ve çay yetiştiren memlekette çaykur batma noktasında hocam. Boynuz kulağı geçmiş artık geri dönüş zor.
    En çok çay içen İngilizler Türkler değil.
  • Ama şöyle bir şey var mesela x partisine güvendin 2 dönem verdin 3 verdin baktın bi gidişata o kadarda doğru işler yapılmıyor vazgeçmezsen bu senin kabahatindir şahsen ben böyle düşündüm en sonda vazgeçtim yine vazgeçmesem benim salaklığım olur açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

Bir buradaki yorumlara bakıyorum bir de sıfır araç konusuna şaşırıyorum
    Türkiye gelir adaletsizliğinde ilk bire oynuyor. ( Gerçekten böyle abartmıyorum.) Toplumun %10 u aşırı zengin olduğu için ( 10 milyon insan neredeyse ) bunları görmeniz normal. Ancak geriye kalan 70 milyon insan yiyecek ekmek bulamıyor.
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Gece gece güldürdünüz beni, Brahma da sizi güldürsün

Profil resminizde Mark Twain'i gördüm ama sözü okunmuyor.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Hangi turizm Kim gelecekte bu ortamda tatil yapacak ? .Ağustos sonuna kadar bütün turlarımız iptal edildi ağustos sonu demek sezon başlamadan bitti demek.Bu saatten sonra turizm filan beklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drift

Bu da geçer Türkiye yayını yaparak toplarız yine paraları.
    şu anda da ekside

swap ve altını saymazsan eksiye düşüyor malesef

ya da hiç para yok diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

Ama şöyle bir şey var mesela x partisine güvendin 2 dönem verdin 3 verdin baktın bi gidişata o kadarda doğru işler yapılmıyor vazgeçmezsen bu senin kabahatindir şahsen ben böyle düşündüm en sonda vazgeçtim yine vazgeçmesem benim salaklığım olur açıkcası.
    + Başkanlık sistemine evet deyip, denge-denetim sistemini yerle bir edersen, tüm yetkiyi bir kişiye teslim edersen olacağı budur. Ortada ne Merkez Bankası bağımsızlığı kalır, ne de hukukun üstünlüğü... Bu da ekonomiyi vurur. Demokrasiyi umursamayanlar, iş dönüp dolaşıp ekonomiyi vurunca umursarlar belki
  • Arkadaşlar

şu net rezerv, brüt rezerv olayına bir açıklık getirelim

Merkez bankasının net döviz rezervi devletin kendine ait olan ve merkez bankasının kullanımına sunulmuş döviz rezervini temsil eder, brüt döviz rezervi ise bankaların zorunlu karşılık oranları ile merkez bankasının kullanımına sunulmuş ama bankalara ait olan döviz rezervini temsil eder.

Şu anda tcmb de (2 - 3 milyar dolar aşağı yukarı olabilir bu yazdıklarım)

Brüt döviz rezervi - 87.9 milyar
    Bunun 34.0 milyar doları ALTIN rezervi

Elimizde 53.9 milyar dolar kalıyor

Bankaların döviz rezervlerini düşünce elimizde NET OLARAK 25.9 milyar dolar kalıyor.

Şimdi normalde buna bazı kısımlar net rezerv diyor ama maalesef öyle değil

Bu paranın içinde SWAP lar var.
    Yani yabancı ülkeler ve yerli / yabancı bankalar ile yapılan para takası var.

10 nisan tarihli swap bilgilerinde ise 26,9 milyar dolar gibi bir tutar var

Bunu da düşünce net rezerv eksiye düşüyor

Bazı arkadaşlar sormuş, para yok diyorlar ama buluyorlar biryerden diye

Doğrudur, normalde bizim 160 milyar dolar ihracat, 50 milyar dolar turizm gelirimiz var
    Bu gelen paralarla çark dönüyordu

Ama bu corona krizine bildiğin çıplak yakalandı hükümet

Şimdi ihracat düşecek ve turizm bitti desek yanlış olmaz

O para nereden gelecek?

Maalesef gelmeyecek

• Vay be. Kaynak olmadan iyi algı yapıyorsunuz he.
    Rezervler boşmuş. Kaynaklara bakıyoruz araştırıyoruz hiç de öyle değil. O da güzel.
    Yapmayın ağa sosyal medya da sözde hesaplar açıp algı yaparak olmuyor bu iş.
    Ama napacan goebbels gibi yedirmeye çalışıyorsunuz!
    Sorumluluk duyan yok ki. Koy götüne. Takım tutar gibi ideoloji sahibi güruhtan ne beklenir? Salla yerse yemezse ne olacak ki zaten itibarım yok kafasıyla devam edin.
    İBB örnek hem de tam örnek!
    Böyle boktan sadece lafla ortada olup yalan söylemekten çekinmeyen yalanı ortaya çıkınca ortadan kaybolan ne yalan söylerse sesi çıkmayan kesimin temsilcilerisiniz. Nasıl itibar edilsin size?
    Olm az sağlıklı ve tutarlı olun ya.
    O kadar zor değil.
    Hem onurlu, huzurlu hissettirir.
    Yoksa kaybolup bu zihniyete kurban olursunuz.
    LGBT yi savunur, zinayı meşru sayarsınız sonra.
    Teğet yavrum tehey...

• Fatih altaylı geçenlerde amerikadan para istendiğini görüşmelerin olduğunu söylemişti bencede bulurlar 2-3 taviz para geldi büyük sorun değil abartıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.