çocuklarım bundan 3 hafta önce laptopumuzun üzerine nesquick döktüler. yetkili servise götürüp klavyesi değiştirildi. 3 hafta kadar sorunsuz olarak kullandım..
geçen günler bilgisayarı kullanırken 0x0000??? hatası verdi. (son üç rakamını hatırlamadığım için yazamıyorum) internete baktığımda bunun internet expoliera yazılan web sayfasını başka bir web sayfasına gönderen bir yazılım olduğunu anladım. internetten bunu silebilecek bir program arayıp buldum (adı V ile başlayan 30 günlük deneme programı (adını hatırlayamadığım yalnızca başı V harfi ile başlıyor) çalıştırdıktan sonra silme işlemini bitirdi.. garanti olsun diye McCafee virüs programınıda çalıştırdım.. bu sırada bilgisarımın 3 usb girişide dolu idi. makina kilitlendi. çözüm olarak power tuşuna bastım.. bilgisayarı tekrar açtığım sırada windows yazısı çıktıktan sonra kurduğum antivirüs programının adı bir kaç saniye ekrana geldi. sonra ekran siyaha büründü.. bilgisayarı açınca power ve hdd ışıkları yanıyor fakat hdd ışığı birkaç saniye sonra sönüyor. dvd çalışıyor.F harfi ile her şeyi denedim.fakat bir türlü açılmadı..
acaba bu hata donanımsal mı (ekran kartı. hdd..ana kart bozuk olabilirmi) veya yazılımsal mı..
cevaplarınız için teşekküler..
şimdi açılışta hiç ekran açılmıyor mu, yoksa açıldıktan belirli bir süre sonra mı gidiyor?
Bugünlerde çok kişinin başına geldi ben GoogleUpdate diye düşündüm ama şunları dene Eğerki windows yüklenmeden F8 e basıp güvenli mod seçebilirsen dediklerimi uygula 1.Güvenli moda geç 2.cmd yi sağ tıkla yönetici çalıştır. 3.önce chkdsk yaz. 4.bitince sfc/SCANNOW yaz 5.hjacthis le tarat çıkan bütün sorunları işaretle(uzun sürecek ama değer) 6.fix checked de. 7. sonra guru 3d nin driver sweeper programıyla ekran kartını kaldır. 8. ekran çözünürlüğünü 1024x768 yap, 9.ekran kartını indir tekrar kur (kurulmazsa dert etme) 10. Pc ni aç 11. Açıldıysa ekran kartını kurmayı dene olmazsa hdd ni al cafeciye götür 3-5 tane Blu-ray diske çektir (arşivi) 12. Açılırsa moral açısından GOODNIGHT MOON gibi ateşli müzikler dinle olay bitmiştir. :D
Merhaba,
Öncelikle sistemi "Güvenli modda" açabiliyormusunuz? Eğer güvenli modda açamasını bilmiyorsanız, bilgisayarı çalıştırdığınız da iki, üç defa "F8" tuşuna basıp karşınıza çıkan ekran dan "Güvenli mod" seçeneğini seçin ve sistemi o şekilde açın.
Buradan sistem geri yükleme yaparak sistemi normal bir şekilde çalıştırmayı deneyin.
Sonrasında, "Hd Tune" adlı programı indirip kurun. "Error Scan" sekmesi altında bad sectör taramasını yapın ve sonuçları buraya aktarırken "Healt" sekmesi altındaki S.M.A.R.T. tablosunuda ekleyin.
Ek olarak, cihazın üzerine çocuklarınızın "Nesquick" döktüğünü yazmışsınız. Bundan dolayı sorun olup, olmadığını buradan anlamak çok zor. Zira, teknik servis içerisini güzel bir şekilde temizleyip klavyesini değiştirmişse sanmıyorum sorunun bundan dolayı kaynaklanacağını. Kolay gelsin.
ilginiz için teşekkür ederim..
power tuşuna basıyorum ama herhangi hareket yok.. direk siyah ekran çıkıyor.