Şimdi Ara

Merhaba Arkadaşlar Bi Yardım Edin :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu forumu yeni gördüm arkadaşlar vede yardım edebiliceğinizi düşündüm ben S4 deyken arkadaşımla pre ranked giriyoduk ama arkadaşım baya kötü bi oyuncu yani oyun bilgisi 0 sadece solo oynayabiliyo onuda tam yapamıyo neyse onun sayesinde 10 maçın 2 sini kazanabildik vede bronz 4 e attı bizi bende bidaha onla pre girmedim ve S5 e geçerken bronze 1 e çıkmıştım şuanda gümüş 4 üm vede kafede felan gold parkadaşlarla oynuyorum teke tek felan baya zorluyorum hatta yeniyorum bide şu olay var gümüşte bronzdan daha çok afk ve trol var bıktım yani artık tek başıma oynamaktan daiusla 25 kile yakın alıyorum vede tek taşıyamıyorum karşıda illa bot pre eya mid kasıyo ve benide kesiyo acaba kastıktan sonra taşımak için ne gibi şeyler yapabilirim vede beni gümüşten cıkartıcak herolar önerirmisiniz?

• mesajında herhangi bir noktalama işareti aramıştım ve en sonunda gördüğüm için çok mutlu oldum.
  • acemiliğime ver dicem oda kurtarmaz k.b arkadaşlar :D
  • öncelikle dariusu bırak takımı tasıyacak herolara yönel(Riven irelia,swain ) hala olmuyosa jungle oyna takımın biraz bilio sende iyi gank atar ejder kaptırmassan oyunu tasırsın
  • son zamanlarda jungda xinle oynuyorum vede baya iyiyim :D kazanıyoruzda sey sorabilirim acaba 3 lwl olduktan sonra karşının redini veya blueya baskın atarak karşı jungle tamamen saf dışı edebilirmiyim bi kere bana kafedeyken elmas 5 olan bi arkadaş yardım etti bu şekilde ezerek kastım diyebilirim :D
  • Solo top veya mid Swain oyna

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • swain nasıl bir herodur yani şöyle diyim hiç oynamadım vede karşıma belki 1 defa geldi zormudur yani?
    mesela şöyle diyorum acaba draven veya riven gibi herolarla 5 10 killde taşıyabilirmiyim?
  • sion al, nası bi tank inanamicaksın
  • sionu iilk defa 5 gün önceydi galiba dost kazıgında vermişlerdi ilk ozmn oynadım Q su ilk actıgımda cok yavas vuruyor ama sonra hızlanıyo ayrıca ultisi çok işlevli pasifide çok iyi ama oyunu taşıyabilrmi bilemiyorum Dr.Mundo daha iyi gibi ?
  • Şöyle küçük tavsiyeler verebilirim;

1) Aklını kullanarak oyna. Örneklerle açıklayayım:

a) Mesela jungler oynuyorsun, hatta yazdığın gibi Xin Zhao oynuyorsun. Diyelim ki Kurbağa-Mavi-Kırmızı buff'ı aldın top'a gidiyorsun. (Üstteki takım olduğunu kabul ediyorum) Karşı eleman pushlamış. Çok sık yapılan bir hatayı açıklıyorum:

- Karşı adama W-E-Q + 2 tane vurdun 3. yü bile vuramadan Sıçra attı ve kaçtı.
    halbuki sen o laneden kill çıkartabilirdin. Nasıl mı?
    - Karşı adamın arkasından Q açıp vurmaya çalışacaksın, sıçra attığı gibi E atacaksın. İşte bu şekilde sıçrayı engellemiş gibi bir şey oldun
    DİPNOT: Kendi adamın sana yetişemeyecek kadar uzaktaysa minyonları tanklayıp üstüne de karşı adamdan burst (zedse mesela Q-Düz vuruş) yeme.
    DİPNOT2: Karşı adam çok pushlamadıysa Sıçra atarak kule altına girdiyse senin E ile ölüme zıplamanın hiç bir anlamı yok.

* Bu taktik karşıda yasuo irelia vs. gibi karakterler varken ters tepebilir. Sen adamın arkasından giderken Irelia Q yada Yasuo E atarak ganktan kaçabilir. Tüm bunları düşünerek oynamalısın

b) Mesela dk 15 civarları. Karşı ormanda Lee Sin'i gördün ve 1v1 olduğundan kimsenin gelmeyeceğinden eminsin. O full AD kasmış, sen hafif tanky kasmış bir Xin Zhao'sun. Karşı Lee Sin'in dmg'inin belki de yarısını vurmasını sağlayan Q skillini dodgelarsan kesiceksin. Burda yapman gereken tıpkı karşında blitzcrank varmışcasına sağ sol yaparak Lee Sin'in Qsunu dodgelamaya çalışmak.

- Dümdüz E atıp Q ile vurmaya kalktığını varsayalım, karşı leesin hafiften biliyorsa yapacağı şey E+AA+Q+AA+R+Q+AA cinsinden bir şey olacaktır. Ki kasılmışsa "OHA NE VURDU LAN" demek yerine AD Lee Sin deki hasar potansiyelini ve o Q skillini dodgelaman gerektiğini bilmelisin.

c) Mesela karşıda Zed var sen ADC oynuyorsun. Sık yapılan hataları söylüyorum.

- Zed ulti attığı anda sıçra atarsın. Ve Zed senin sıçra attığın yere gelir güzelce öldürür.
    - Zed ulti attığında sıçra atarsın gölgeyle (W) ile gelir Q-E düz vuruş falan güzelce öldürür.
    - Klasik ZED ne yapar? R attıktan sonra hemen E atar, sonra Q atar. Burada yapman gereken şey bu Q yu dodgelamak. Baktın dodgelayamıyacaksın işte o zaman Sıçranı atıp o şekilde dodgelayacaksın. Graves Vayne tarzı karakterlerle o Q yu dodgelamak yeterince kolay. Sıçra atmanıza gerek kalmıyor.

2) KITE KITE KITE KITE KITE. ADC oynarken bilmeniz gereken belki de EN ÖNEMLİ şey. Bunu uzun uzun açıklayamayacağım. Basitçe şöyle tanımlayabilirim: Bir adama sağ tıklayıp bıraktığınızda PAT bir vurur sonra bekler. sonra bir daha vurur PAT. Kite ise şu sağ tıklarsınız PAT o ses geldiği gibi geri kaçarsınız. Böylece bekleme süresinde hareket ederek hasar yemekten kurtulursunuz. Ve sonra tekrar sağ tıklayıp PAT vurursunuz. Kısaca tanımı bu.

3) Karşıdaki kasılmış adamı görüp onu yok etmelisin. Dediğin gibi mesela Darius oynuyor olsam, karşıdaki bot premade kasılmış olsa Flash'ım gelene kadar TeamFightlara girmem sürekli kule almaya split push* yapmaya oynarım. Flash'ım geldiği gibi Teamifighta gelirim ve karşıdaki kasılmış adamı görüp FLASH E+ Düzvuruş+W+Q+R+ignite kombosunu 0.5 saniye gibi çok küçük süre içinde yapıp adamı yok ederim.
    split push: ayrık ittirme anlamına gelir

......
    ......
    ..... uzar gider. Aklını kullanarak nerede ne yapman gerektiğini düşünerek oynarsan tamamdır.

İstersen stream izle ama SORGULAYARAK izle. Bu adam neden minyonlara vurmuyor, ya da neden bu kadar ittirdi, ya da karşı jungler geldi neden hala kaçmıyor derken kendi fiddlesticks arkadan ulti atar sen de dersin ki HAA BU YÜZDENMİŞ

• saolasın ne diyim güzel bi açıklama olmuş bide şeyi sorsam mesela tf ye gitmedim diyelim dariusla illaki bizim bi adam yakalnıyo vede saniyesinde eriyo sonra ben tfye gelmediğim için suçlu oluyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALıEN1

sionu iilk defa 5 gün önceydi galiba dost kazıgında vermişlerdi ilk ozmn oynadım Q su ilk actıgımda cok yavas vuruyor ama sonra hızlanıyo ayrıca ultisi çok işlevli pasifide çok iyi ama oyunu taşıyabilrmi bilemiyorum Dr.Mundo daha iyi gibi ?

sionun ilk e skilini sonra w skilini upla. ve rakibe göre full tank git. e yi adamın önndeki minyona atıp, o minyonun adama vurmasın sağla ve hasarı gör. sana vurmaya çalışırken w aç , adamın yanında patlat ve canında dolar. q yu genelde adamı kule altına sktuysan. rakip senin minyonu kule altında keserken. o istikamete doğru q yu bekleterek vur ve senn mnyondan uzaklaşsn. u nu sakla gank geldiğinde kaçamayacak gibi olrsan u ile kaçarsın. veya laneye u ile gelirsn. yada topdan mide u ile yardıma koşarsn vs.
  • CrashBone kullanıcısına yanıt
    Kardes sen direk lol rehberi yapmisin daha aklina gelen varsa yaz. Bizde ogrenelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Assasin M kullanıcısına yanıt
    hocam yazdığım gibi düşünerek yeni hamle yapmaya başladığınızda daha iyi oynamaya başlarsınız.

Bir örnek daha vereyim, mesela vayne oynuyorsunuz, R-Q yapıp görünmez oldunuz, karşınızdaki adamı duvara çarptırmak için E attınız direk diyelim.

Bu kısmen hatalı bir oyundur. E atmak yerine Düz Vuruş E atsanız 0.1 saniye kayıp ile 1 vuruş fazla yapmış olacaktınız.

Aynı şey her hero için geçerli.
    Renekton AA+Q veya AA+W veya AA+E+AA+E gibi.
    Graves AA+Q gibi

aslında tüm olay düz vuruş yaptıktan sonraki bekleme süresini lehimize kullanmak ile ilgili.

mesela şöyle bir bilgi vereyim. Irelia'nın Qsu On Hit Effectleri destekler (Red buff varken Q attığınızda adama RED buff da vurur gibi.) Bu yüzden W açıkken Q atmak 75 True DMG kar'ınıza.

mesela şöyle bir bilgi vereyim, Orianna'nın Qsu ilk rakibe daha fazla vurur. Bunu ben geçenlerde öğrendm kaç senelik oyuncuyum bilmiyormuşum meğer.

....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.