Bugün Cudy WR3000 Router elime ulaştı. Wifi 6 destekli cihazım olmadığı için Wifi 5 ile test edebildim. Kablosuz genişletici moduna alıp bilgisayara kablo ile taktım. Hızım 100mbps. Rahat 100mbps verdi. Kablosuz ağı otomatik yaptım. 5GHz'de de rahat 100mbps verdi. Cudy şuan ana router'a değil mesh cihazım HC220-G5'e bağlı. Cihaz gayet stabil çalışıyor. İster uygulama ister web arayüzünden her türlü ayarı değiştirebiliyorsunuz. Arkadaşım da evinde kullanıyor. Rahat 1000mbps alıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mercusys Halo50G mi Cudy M1800 mü. Cudy markası nasıldı (3. sayfa)
-
-
Kurulum ve denemeler bitti.
Kablosuz backhaul ile 400-420 lere kadar çıktı (Eve gelen 500mbit), superonline modemin wifi kapatmadım diğer cihazlar bağlı olduğu için belki parazit yapıyordur ama beklenen değeler bunlardı benim için arada duvar var. kasanın wifi antenleri altta vs... Kablolu denemedim ihtiyacım kalmadı. Kurulum mesh kadar olmasa da basit. Güncellemeleri kendi yapıyor. Halo h50G ye göre daha fazla denetim imkanı var. Kibar cihazlar çok büyük değiller. Marka bilinmiyor pek evet ama fiyat/performansı bence gayet başarılı. Uygun zamanda tüm cihazları yeni sisteme alacağım. Yardımcı olan, fikir belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Şunu bilemedim. yönlendiri modunda daha çok ayar sunuyor mesh sistemler ama bunda fark eder mi hangisi daha iyi olur bilemiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.
Edit: konunlandırma ve ana modem wifi kapatınca 500mb alıyorum artık. Tüm cihazlar bağlı, kamera, klima, süpürge, TV, TV+ tablet vs.. Ortalama kullanıcı için rahatlıkla tavsiye edeceğim bir ürün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sphynx -- 10 Ocak 2025; 16:44:38 >
-
3 gündür kayıpsın. nasıl gidiyor? memnun musun, neler yapıyorsun? bütün keşifler tamamlandı mı..
-
ahaha Yazdım ya bir üst yorumda var. on numara cihaz oldu. ortalama kullanıcı için fazla fazla yeterli bir set bence. tak kullan, biraz ayar yap kullan her şeyi karşılıyor. çok detaylı ayarları da var gerçi ileri seviye için de kullanılabilir belki ama çok cihaz bağlanınca bayılır mı orasını bilmiyorum.
-
Çok iyi hocam güle güle kullanın.
İki tane cudy wr3000 birbirine mesh ilemi yoksa
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/relay_configuration
anlatıldığı gibi mi Röleli Kablosuz Tekrarlayıcı/Genişletici olarakmı nasıl bağladınız?
Zyxel m1 stock yazılımda ont ye direk bağladım. Yan odada kablosuz en fazla 250 mbps, kabloluda ise 650 mbps alabiliyorum.Kaybın sebebi bağlı cihazlar mı yoksa m1 mi kaynaklı mı çözemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Ocak 2025; 14:23:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X