|
Mercusys Halo50G mi Cudy M1800 mü. Cudy markası nasıldı (2. sayfa)
-
-
peki ilk halo'da wireless ssid isimlerini 2.4 ve 5.0GHz için ayrı ayrı isimlendirebiliyor musun? evet ise ikinci halo için 5.0GHz wireless ismini seçersin?
-
Hayır iki bandı da ayrı ayrı listeleyemiyoruz ve isimlendiremiyoruz. Tek ssid altında iki band yer alıyor. Cihazlar kendilerine uygun olan banda bağlanıyor.quote:
Orijinalden alıntı: haykoatmacapeki ilk halo'da wireless ssid isimlerini 2.4 ve 5.0GHz için ayrı ayrı isimlendirebiliyor musun? evet ise ikinci halo için 5.0GHz wireless ismini seçersin?
-
anladıom, sınırlı ayarlar var. bu durumda aklıma gelen şey, etki eşittir tepki oluyor. yani gördüğün bağlantı hızını test etrmen lazım. seni yanıltabilir. değişken bir bağlantı hızı gösteriliyor olabilir. bu durumda yüksek bir bağlantı hızına sahip bir ağda test yapıp, bağlantı hızının görünenden daha yüksewk bir değere yükselip yükselmediğine bakmak lazım diyedüşünüyorum.
-
İlk yapılandırmada 2.4 kapatıp deneyeyim ama 2,4ü sonradan açınca ne yapacakları belli değil. Teorik olarak dediğiniz doğru olabilir. 2.4 te 600mb hız var iletişimde al-ver olarak bağlantıyı 2ye bölebildikleri söyleniyor mesh cihazların.
-
Orta sağ sol fark etmiyor. İlk önce ikili kurup denedim uydu 3metre mesafede.
-
mesh'de ikiye bölmez hızı. o zaman adı mesh olmaktan çıkar genişletici/extender olur. zaten mesh bağlantı, extender bağlantıya göre performans açısından daha iyi. abonelik hızının üstünde bir wifi var ise başka da sorunun yok ise görmezden gelebilirsin bence.
-
Sıfırdan ayarladım 5ghz olarak 300mb alabildim. 2li 3lü fark etmedi. Kablo ile denedim 3. ye gerek kalmadan 450-550mb aldım uydu ile arada duvar ve 4-5m olmasına rağmen. bunu bir ayarı filan mı var, yoksa bu sistemler default bu şekilde mi tasarlanıyor bilemedim bir türlü.
Ana node ve uydu birbirini direk görüyor, kablosuz bağlantıda çok kayıp oluyor. uydu pc arada aynı mesafe ek olarak duvar var ona rağmen kayıp yok gibi.
3. nodu kablosuz bağlayınca hız yine yarıya iniyor.
Merak ettiğim konu şu cudy ya da decolarda aynı durum var mı. Eğer kablo çekeceksem wifi6 ya mı geçsem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sphynx -- 5 Ocak 2025; 17:31:58 > -
Hocam uydu halo'da kablolu olarak problem yok fakat kablosuz olarak hız düşüyor. Ayrıca uyduya kablosuz olarak bağlanan bilgisayarda ise uydudaki kablosuz hızın tamamını alıyor değil mi ?
-
Evet o şekilde aynen.
-
Bende de durum aynı. Hatta uydu olan cihaza kablolu bağlandığınızda tam hız alabiliyorsunuz. Garibime giden durum bu olmuştu. Mercusys'nin web sitesinden mail yardımı ile kendilerine bu durumu aktarmıştım. Fakat olur öyle şeklinde geçiştirmişlerdi.
-
Peki Deco ya da Cudy e göçme konusunda fikri olan varmı ? Kullanan ya da tecrübe eden ?
Servisi aradığımda bana da bunların testleri açık alanda yapılıyor sizin evin yapısına uymamış olabilir gibi teknikten uzak alakasız cevap vermişlerdi.
-
iki tane cudy wr3000 sipariş verdim.
Önce kablosuz ile test edeceğim sorun olursa kablo ile test edeceğim. hem markanın ürünün görmüş olacağım. hem de işimi çözer mi ona bakacağım.
Yapay zeka dahil bir çok yerde hazır mesh yerine bu tip mesh destekli routerların daha iyi performans vereceği yazıyor. Deneyim bakalım. Tplink müşteri hizmetleri nefret ettirdir. her teknik soruma cevap olarak evinize bağlı diyor. anten kaç db? Evinize bağlı diyor.
Olmazsa Asus router deneyeceğim.
-
bu cihaz openwrt desteği de sunuyor görünüyor ama sıkıntıları da var gibi. resimlerine baktım çok şık duruyor. ama özellikleri vasat. RAM 256 MB (2 Gbit) DDR3 ve flash belleği 16 MB (128 Mbit) NOR
-
Hocam o kadar teknik detayını bilemiyorum. vasat özellik demişsiniz de parasına göre sanırım biraz da. kapsama alanı konusunda filan memnun insanlar. önemli konu benim için. hepi topu 10-12 cihaz bağlacanak. robot süpürge klima filan bazılar sürekli ağ kullanan cihazlar değil. 2-3 cihazı maks derecede, önceliklendirme ile desteklesin yeterli. Yabancı, düz kullanıcı yorumları iyi görünüyor amazonda. brick eden olmuş, openwrt yüklerken zorlanan olmuş filan. bir kaç da cihazla ilgili, kesinti, kopma gibi sorun yaşayan olmuş.
Denemek istedim açıkçası bir de maliye uygun geldi.
Şu da var, başıma geleceği biliyorum, en son asus zen serisi filan bir mesh alıp oturacağım yerime :) Ya da ubiquiti filan diyorlar. Bu da olmazsa asus rotuer deneyeceğim sanırım 2'li. Maksat bilgi ve tecüre paylaşımı. Kurunca yeşillendiririm yine. umarım sorunsuz kullanabilirim.
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın.Bende router/mesh cihazı arayışı içerisindeyim. Testlerinizi merak ediyorum.
Cudy yeni üretime başlayan bir firma sanırım.Yazılım ekibi vs nasıldır?Kullanıcı formu varsa incelemek isterim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X